Писмо със смъртоносната отрова рицин за американски сенатор

Пликът е засечен при проверка, не е стигнал до получателя
Обновена: 17 апр 2013 15:04 | 17 апр 2013 09:53, Елка Василева
13
Писмо със смъртоносната отрова рицин за американски сенатор
Писмо с рицин е изпратено на американски сенатор. Снимка: архив, Reuters

Плик със смъртоносната отрова рицин е бил намерен в пощенската служба, в която пристигат писмата за членовете на Конгреса на САЩ. Пликът е бил адресиран до сенатора републиканец от Мисисипи Роджър Уикър, съобщи ИТАР-ТАСС.

Лабораторният анализ е потвърдил, че в писмото е имало рицин.

Писмото е пуснато в Мемфис, щата Тенеси, и няма подател, съобщи Франс прес. Видът на плика не е будел подозрения, отровата е била засечена при рутинна проверка. Пликът не е стигнал до сенатор Уикър, каза пред журналисти шефът на демократите в Сената Хари Рийд.

Пощенската служба на Конгреса се намира извън Капитолийския хълм. През 2004 г. плик с бял прах, оказал се рицин, бе получен в канцеларията на тогавашния лидер на републиканското мнозинство в Сената Бил Фрист.

Уикър не е участвал активно в дебатите за контрола върху огнестрелните оръжия или за имиграцията - двете големи политически теми, които са актуални в момента в САЩ. Според сенатор Клеър Маккаскил има заподозрян по случая, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
6. Как ще има сигнал , че нещо не е в ред , ако не се вземат проби от пратките. На всички вносни стоки се вземат , ако в България не се прави ?Проблема не е в конското , ако е обявено , че има конско . Но го крият , защото е от състезателни коне на които са им давали , лекарства , допинг , стер. Такива коне не са за храна .
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека се изкаже някой химик, това всичко доста несериозно и любителски звучи.Не забравяйте, че даже във филмите, в които има консултанти, се пренебрегват някои неща, за да е по-емоционално.
9
0
 
3
 
! Отговори
ха-ха преди 11 години
Плик без подател на пръв поглед не буди съмненияПоредната партенка
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
4. Е проверката не става като си ги отварят и се заразяват .Проверката е от други сенсури , които отчитат отровите !
7
0
 
2
 
! Отговори
до 6 преди 11 години
Пълни глупости са написаното от вас, аз с нервите съм добре, ама вие /и всички ние, естествено/ ще си лекуваме всичко възможно, ако можем да си го позволим изобщо.Защото у нас няма никакъв контрол, особено на вноса. Ако не знаете, не само пликовете, а и всички хранителни предприятия се контролират, вносът - задължително, а и стоките за потребление за съдържание на опасни в-ва в тях. Лабораториите са за това.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво се чудят - писано е на Позитано-20.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Месото, било то и конско, не е хим. вещество. Докато няма съмнения или сигнал, че нещо не е наред с него, няма причина да се изследва. Ако при сканирането на един плик се засече химикал, не виждам защо да не го отворят и да видят какво е, особено щом е за сенатор. А е нормално и ако цялата им поща се изследва. Върви си лекувай нервите някъде :)
4
2
 
4
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Айде няма ли да се появи някой проамерикански толераст,който да ни обясни на нас "простите" българи какви злобни и мразещи типове сме и как не трябва да говорим така за добрия американски сенатор,който оставя след себе си рози в кене*а и пик*е одеколон. Къде са миячите на кене*и да ни обяснят?
3
0
 
1
 
! Отговори
от 1 преди 11 години
сега - сериозно: За да се тества какво точно има вътре в плика /то може да е в ужасно малко количество/, не трябва ли да реагира на определени реактиви, като тестовете за алергия, примерно, а зарази е много общо казаноПредполагам, че направа си ги отварят преди да стигнат до тях, те така или иначе не стигат, секретарите се занимават с това
2
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 11 години
Рутинната проверка е , че от 2004 г. Всички писма преминават по една лента и се засича дали има някаква зараза в тях ! И става рутинно, няма пропуск .
1
3
 
4
 
! Отговори
? преди 11 години
какво ли значи - "рутинна проверка" при тях ????????????!!!!!!!!!а в Европа не могат да засекат 55 000 тона конско месоЕто това е светът, в който живеем

Спонсорирани публикации