Цената на тока няма да се променя от 1 юли

Възможни били изменения след приемането на поправки в Закона за енергетиката
Обновена: 28 май 2013 14:33 | 28 май 2013 11:50, Елка Василева
64
Цената на тока няма да се променя от 1 юли
Евгения Харитонова. Снимка: Булфото

След приемането на поправките в Закона за енергетиката ще бъде прегледана и цената на електричеството, заяви председателят на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране Евгения Харитонова, цитирана от БТА. На практика това означава, че промяна на цената на тока от 1 юли няма да има.

Освен това разговорите за промяна на цената реално са закъснели, отбеляза още председателят на ДКЕВР и допълни, че до 1 юли не могат да бъдат направени разчетите за промените на цената.

Промените в закона ще се отнасят до модела на ценообразуването, допълни още Харитонова. Тези поправки още се дискутират, обясни още тя и затова няма повече подробности за тях.

Според Харитонова обаче е нужно тази част от задължителното изкупуване, която е съотнесена към свободния пазар, да бъде поета от свободния пазар, предаде агенция "Фокус".

Малко по-късно днес служебният министър Асен Василев трябва да представи промени в Закона на енергетиката, както и анализите на Световната банка и Европейската комисия за състоянието на българската енергетика.


Още икономически новини четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
3
 
! Отговори
Цецо преди 11 години
Абе *** гнусни, трябва да свалите сегашната цена на тока, а не да я задържате такава! В съответствие спрямо доходите на българите, ние плащаме най-скъпия ток на света!!!И миналия месец изразходения от мен ток бе за 38 лв., а сметката ми бе 116 лв., заради всичките навързани посредници по веригата.У нас се краде като за световно от всички и всичко! Трябва да влязат в затвора всички досегашни правителства и едва тогава може да настъпи някакъв ред.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До БАЧКАТОР Само ,че тия които платиха да излезете да протестирате за тока нямат интерес да се стачкува за заплатите така,че няма кой да тръгне да организира тази стачка.
26
0
 
7
 
! Отговори
Momo преди 11 години
За тока всички тръбят, а доходите ще се увеличат ли?
25
0
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 11 години
29 не не влиза ,а колкото до евтинията и , не съм съвсем убеден че е така , точно напротив инвестиционните разходи се увеличват непрекъснато , също така и цената н горивото особено като прибавим и цената за транспортирането му и за съхранението му , все такива неща , така че не на мен тия има кафява , ядрена и зелена енергия поне така се дели в белите държави.
24
1
 
1
 
! Отговори
rumen221 преди 11 години
До Одисей 1ПРИЯТЕЛЮ,- НАЛИ ЗНАЕШ, ЧЕ В КАТЕГОРИЯТА "ЗЕЛЕНА" ЕНЕРГИЯ ВЛИЗА И "БЕЗБОЖНО" ЕВТИНАТА ЯДРЕНА ЕНЕРГИЯ....
23
1
 
3
 
! Отговори
rumen221 преди 11 години
До Одисей 1МИСЛЯ, ЧЕ ТИ НЕ КАЗВАШ ЦЯЛАТА ИСТИНА1. ОВЧАРОВ ПОДПИСА СПОРАЗУМЕНИЕ (ДОГОВОР БЕЗ ЦЕНИ(2. КОСТОВ ДАДЕ ГАРАНЦИИ ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИЗКУПУВАНЕ...3. ГЕРБ ДОГОВОРИ ЦЕНАТА...- ТОВА Е ДОКАЗАТЕЛСТВО КАК И НАЙ-ДОБРОТО НАМЕРЕНИЕ, ПОПАДАЙКИ В РЪЦЕТЕ НА НЕЧЕСТИВЕЦ, МОЖЕ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В АНТИПОДА СИ...- СЪЩОТО Е С ВЕИ-тата... ПРИ НАЛИЧИЕ НА СТРАТЕГИЯ, ТОЧНО ХАРИТОНОВА Е РАЗРЕШИЛА 300% ПРЕИЗПЪЛНЕНИЕ....
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От 1 юли не но от 9 септември очаквайте.
21
3
 
3
 
! Отговори
Сотиров преди 11 години
А " цената на тока без промяна"....Е нали БСП каза че ще свали драстично цената на тока и заплатите ще станат ВЕДНАГА по 2000 евро....а сега ново 20
20
1
 
0
 
! Отговори
Одисей 1 преди 11 години
23 Попитай съименника си , той е вещия по този въпрос
19
1
 
8
 
! Отговори
rumen221 преди 11 години
НЯКОЙ ЛЪЖЕ - ЯКО...- ЗАЛОГ КЪМ АМЕРИКАНСКИТЕ ТЕЦОВЕ БИЛ 13 188 827 000 лв???- ТОЧНО ТОЛКОВА СА ВСИЧКИ АКТИВИ НА ЦЕЛИЯ БЕХ... И ТОВА ЗА ИНВЕСТИЦИИ ОТ 1 МИЛИАРД...!!!АЙДЕ БЕ... - ВСЕКИ СЪД ЩЕ ОБЯВИ ТАКЪВ ДОГОВОР ЗА НИЩОЖЕН КАТО ЯВНО НЕИЗГОДЕН, ТА ПИТАМ - ПО ТЪРГОВСКИЯ ЗАКОН ВЪЗМОЖНА ЛИ Е ГАРАНЦИЯ С НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ КЪМ МОМЕНТА НА ПОДПИСВАНЕТО АКТИВИ (БЪДЕЩИ ПОСТЪПЛЕНИЯ)...- ТОВА НЕ СЕ ЛИ ТЪЛКУВАШЕ КАТО ИЗМАМА...?!?!?.
18
0
 
3
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
До АнонименГотово ,пич ! Правите организацията за общонационална стачка, правим искания за увеличение на заплатите ,и аз съм навън ,ще взема и няколко приятели с мен. Винаги съм в първите редове за такива неща.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ezak vi za sta4kite i palejite nali boiko vi be6e kriv
16
4
 
18
 
! Отговори
ЛЪЖЦИ преди 11 години
ИСКАТ ДА НИ ОБЕРАТ ДО ШУШКА, КАБИНЕТЪТ ОЛИГАРСКИ С ГЕЯ ВИГЕНИНДА ГИ ИЗМЕТЕМ, ПРОТЕСТИ ДО НОВИ ИЗБОРИ
15
3
 
9
 
! Отговори
Одисей 1 преди 11 години
13 Грешиш Румене отговора за Мариците е Овчаров а колкото до Зелената енергия , проблема не е в цената а в темпа с който се пуснаха в експлоатация . От ЕК бяха заложили 16% до 2020 , само че миналата година те почти се изпълниха , още в 2012 ,а договорите за Присъединяване с ЕРп-тата към мрежата са сключвани през 2007-2008 при цени определени от ДКЕВР тогава , тоест най- високата възможна цена , кой беше на власт 2007-2008
14
6
 
5
 
! Отговори
rumen221 преди 11 години
НОВАТА ЕНЕРГИЙНА СТРАТЕГИЯ НА ЕС е - БЕЗВЪГЛЕРОДНА ЯДРЕНА ЕНЕРГИЯ ФОРМУЛИРОВКАТА Е:- "ПЪЛНА ЛИБЕРАЛИЗАЦИЯ В ЕНЕРГЕТИКАТА И 100% КОНКУРЕНЦИЯ, БЕЗ ПРЕФЕРЕНЦИИ"- ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА Е ПАНАЦЕЯТА ЗА ПРОСПЕРИТЕТ...- ПРАВИТЕЛСТВОТО СЛЕД ИЗБОРИТЕ (което и да е то) Е ДЛЪЖНО1. ДА ОБВЯВИ КРИЗА В ЕНЕРГЕТИКАТА И ДА ВЪВЕДЕ ТРЕТИЯ ЛИБЕРАЛИЗАЦИОНЕН ПАКЕТ!2. НЕЗАБАВНО ДА ПУСНЕ НА 3 И 4 БЛОКОВЕ В КОЗЛОДУЙ...!!3. ЗАРАДИ ЕВТИНИЯ МУ ТОК (2,42ст.) - НЕЗАБАВНО ДА ДОСТРОИ НА АЕЦ-БЕЛЕНЕ...!!!- ВЕИ-тата СА ЕКЗОТИЧНО И БЕЗУМНО СКЪПО УДОВОЛСТВИЕ ДОРИ ЗА БОГАТИ ДЪРЖАВИ...!!!.
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До БАЧКАТОР Излез за истинския проблем на хората ниските заплати и тогава ще те призная.Протеста за тока е вятър работа истинския проблем е в ниските заплати.
12
7
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 11 години
До - ПАК НЕ ПОЗНА...- НЕ СЪМ ЧАСТ ОТ "турско-****аската пасмина"...- ТОВА МОЖЕ ДА СИ ГО ПОМИСЛИ САМО ИНТЕЛЕКТУАЛЕН ПРИМИТИВ ИЛИ МИЛИЦИОНЕР....
11
2
 
8
 
! Отговори
тъпчо преди 11 години
Цената на тока няма как да падне. Могат да отпаднат някои добавки и това временно да задържи цената за крайния потребител. Същият този потребител обаче ще трябва да ги плати под друга форма защото тези добавки отиват в бюджета. И понеже пенсионерите и *** няма как да ги платят тези разходи пак ще издоят работещите хора. Както се казва-безплатен обяд няма. Въпроса е кой ще го плати.
10
11
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 11 години
КОЙ НИ ЛЪЖЕ...???- ИЗЛИЗА, ЧЕ СВРЪХ-СКЪПАТА... ЗЕЛЕНАТА ЕНЕРГИЯ МОЖЕ ДА НЕ СЕ КУПУВА...!!!"Прокурорът Джамбазов, отчете, че енергийната компания е задължена да изкупува 100% от енергията, произведена от ТЕЦ "Марица Изток"-1 и 3, независимо от нуждите на пазара..." (автора каза и АЕЦ-КОЗЛОЗУЙ..., но го изпусна при повторението...)- НО ТОВА СА САМО 3,2 МЕГАВАТА при консумация от 3,5 4!- Въпроса Е - КОЙ ЗАГРОБИ НЕК СЪС ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИЗКУПУВАНЕ на СВРЪХ СКЪП ТОК... И КАФЯВ/МРЪСЕН И ЗЕЛЕН???- ОТГОВОРА Е - ГЕРБ...!!!.
9
12
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 11 години
ПРИЯТЕЛИ,ОТ ГЕРБ НИ ЗАГРОБИХА...1. СЪС ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИЗКУПУВАНЕ НА СВРЪХСКЪП МРЪСЕН И ЗЕЛЕН ТОК2. С ГАРАНТИРАНИ ЦЕНИ И СВРЪХПЕЧАЛБИ ЗА МАФИЯТА- ТОВА ПРОТИВОРЕЧИ НА:1. ПРИНЦИПИТЕ НА СВОБОДНИЯ ПАЗАР...2. ТЪРГОВСКИЯ ЗАКОН...3. ЗДРАВИЯ РАЗУМ И ПОНЯТИЕТО ИЗГОДА... - ТОВА Е КЕЛЕПИР, НЕДОПУСТИМА ДЪРЖАВНА ПОМОЩ..." ЗАБРАНЕНА ОТ ЕС...!!!- ЗАТОВА ОТМЯНА НА ЗАГРОБВАЩИТЕ НИ ГЕРБАДЖИЙСКИ ДОГОВОРИ, КАТО ОМРАЗНИ- НО НЕ ОТ "ГЕРБЕРСКИ КАЛИНКИ", А ОТ ПОНЕ СРЕДНО ГРАМОТНИ ЮРИСТИ....

Спонсорирани публикации