Цената на тока няма да се променя от 1 юли

Възможни били изменения след приемането на поправки в Закона за енергетиката
Обновена: 28 май 2013 14:33 | 28 май 2013 11:50, Елка Василева
64
Цената на тока няма да се променя от 1 юли
Евгения Харитонова. Снимка: Булфото

След приемането на поправките в Закона за енергетиката ще бъде прегледана и цената на електричеството, заяви председателят на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране Евгения Харитонова, цитирана от БТА. На практика това означава, че промяна на цената на тока от 1 юли няма да има.

Освен това разговорите за промяна на цената реално са закъснели, отбеляза още председателят на ДКЕВР и допълни, че до 1 юли не могат да бъдат направени разчетите за промените на цената.

Промените в закона ще се отнасят до модела на ценообразуването, допълни още Харитонова. Тези поправки още се дискутират, обясни още тя и затова няма повече подробности за тях.

Според Харитонова обаче е нужно тази част от задължителното изкупуване, която е съотнесена към свободния пазар, да бъде поета от свободния пазар, предаде агенция "Фокус".

Малко по-късно днес служебният министър Асен Василев трябва да представи промени в Закона на енергетиката, както и анализите на Световната банка и Европейската комисия за състоянието на българската енергетика.


Още икономически новини четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
7
 
! Отговори
Одисей 1 преди 11 години
7 имаш ги тези 1000 лева , само да падне Валутния борд и ти ги подсигурявам веднага , но ме съмнява ,че ще ти стигат тогава
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От опит знам, че в тази страна се каже, че нещо няма да се случи, то неминуемо се случва. Може да е малко по-късно и с различни мащаби, но винаги се случва.
6
7
 
10
 
! Отговори
Chikatilo преди 11 години
ААА аххахахахахахаххахахахахахаххахахахахахахаххахаЧЕСТИТО ВИ КОМАНИДНО-ТУРСКО-АТАКИСТО ПРАВИТЕЛСТВО ....И АМИН ЗА БЪЛГАРИЯ :)
5
2
 
8
 
! Отговори
*/* преди 11 години
Ако тая леля ми обясни как се спестяват близо 300 бона (без да си реститут,или наследства)само от заплата дет са вика ,я признавам.
4
1
 
15
 
! Отговори
Защо? преди 11 години
Защо няма да се променя?Нали даже щяхте да направите така, че токът най-сетне да има адекватна и чувствително по-ниска цена?Поредните предизборни лъжи и прах в очите, докато минат изборите...Има само един проблем, народът вече е дотолкова беден, че само чака да излезе на улиците, а тогава метлата ще е толкова сериозна, че не се знае и полиция/жандармерия дали ще осмири гладните хора, които са в изобилие в България.Властимащите, мислете с главите си,гладния не го интересува говоренето ви!
3
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много наточиха зъби да вдигат тока пак, ама ГЕРБ нещо не взеха властта... и им пропаднаха плановете. Сега "зелените електроцентрали" да барат дедовия! Ще ми продават 24 часа в денонощието ток от слънчеви панели. А сега да видят къде зимуват раците!
2
3
 
21
 
! Отговори
пак ни изклецаха преди 11 години
Е как така няма да се променя? Нали ПИДИРАЗА Серж обеща, че един от приоритетите на кабинета ОЛИГАРСКИ ще е да свали ВЕДНАГА цената на тока?!?
1
2
 
16
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
А можело значи! Трябва по-често да излизаме на площадите и ще се оправят нещата в България.

Спонсорирани публикации