Защо Samsung Galaxy S5 е най-добрият бизнес телефон

Какви са основните му плюсове според анализатори
Обновена: 27 фев 2014 13:38 | 27 фев 2014 11:56,
78
Защо Samsung Galaxy S5 е най-добрият бизнес телефон
Снимка: Reuters

В понеделник в Барселона беше представен дългоочакваният наследник на линията на Samsung Galaxy. Коментарите за него бяха твърде различни. Анализатори от Zdnet.com го определиха за най-добрия бизнес телефон. Ето защо:

Сензор за отпечатък

Въпреки че от Apple, HTC и Motorola представиха телефони със сензори за пръстов отпечатък, новото при Samsung е именно надграждането. Сензорът за пръстов отпечатък ще може да се използва не само за отключване на телефона и покупка на приложения, но е за плащане във всички сайтове, работещи с PayPal. По този начин само с докосване на дисплея потребителите ще могат да купуват продукти от ebay. Опцията на S5 позволява и заключване на папки, които ще бъдат единствено достъпни за собственика на телефона.

Сензор за пулс

Сензорът за пулс беше логично продължение и допълнение на започнатата линия със смарт часовниците на Samsung. Новият телефон идва и с инсталирана апликация, която мери пулса. Достатъчно е потребителят да постави пръста си на сензора и от 5 до 10 секунди устройството ще измери пулса му. По този начин Samsung отправят сериозна заявка и на фитнес пазара.

Камера

Камерата на Samsung Galaxy S5 е 16 мегапиксела или с 3 мегапиксела повече от S4 и с цели 8 от последния iPhone. Но по-важното, що се отнася до камерата, е, че автофокусът е значително по-бърз. Нужното време е намалено двойно – от 0,6 на 0,3 секунди. Към камерата е добавена и нова функция, наречена Selective focus, с която се избира, както се разбира и от името, кой обект да остане на фокус.

Батерия

Животът на батерията е увеличен два пъти, благодарение на специален софтуер. Основен плюс на новия телефон на Samsung спрямо конкурентите от Apple е сменяемата батерия. Но, както се казваше в една реклама, това не е всичко! От Samsung предлагат нова функция Ultra Power Saving Mode. Функцията спира всички екстри на телефона, като оставя само разговорите и SMS-ите. Освен това екранът става черно-бял.

Устойчивост

Новият телефон на Samsung е защитен от вода и прах. Това го прави първия флагман с такава екстра.

Knox технологията на Samsung
Knox технологията предлага повече възможности, свързани със сигурността.

Памет

S5 се предлага във варианти от 16 и 32 GB, но, както и досега, апаратът на Samsung има слот за microSD карта. Телефонът поддържа карти до 128 GB.

Дисплей

Въпреки че телефонът е значително по-малък от Samsung Note III (последния бизнес телефон на компанията), дисплеят все пак е достатъчно голям, за да могат да се пишат съобщения и писма безпроблемно. S5 е с малко по-голям дисплей от S4 (5,1 срещу 5,0 инча).  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
1
 
! Отговори
Мен преди 10 години
Тези от самсунг една иновация да не направиха :x Ще се чака другия айфон, че да разберем какво ще има другото галакси :x
49
3
 
3
 
! Отговори
Моля? преди 10 години
Знаете ли.... онази нощ прсто взех ръката на приятеля ми докато спи и отключих телефона му само с едно докосване. Той продължаваше да спи, а аз можех да правя каквото си поискам с вече отключения телефон - в случая прочетох няколко съобщения описващи мераците му към нови завоевания.Какво ли би направила обаче една любовница, или ***? Или просто някой случаен, когато си в несвяст, пиян, дрогиран, заспал?Страхотна идея, но за съжаление не е по-сигурен метод от добрия стар пин код.
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До :D Пич, какво значи флагман? И до какво се отнася? Отговор:При телефоните флагман означава водещия модел НА ДАДЕНА КОМПАНИЯ. Къде видя лъжата тук? Телефона е водещия модел на Самсунг за момента и е първият водещ модел на Самсунг със защита от вода и прах. Ясно, че си фен на сони. Аз също съм им фен. Но не падай до нивото на ай - феновете. Има и по - защитени телефони от s5 и z1, ако става дума. За сензора - кога свари та си купи телефон и кога свари да го пробваш?
47
1
 
4
 
! Отговори
:D преди 10 години
Това е еб*ти долнопробната реклама пълна с откровенни лъжи :D Sony z1 и z1 compact имат защита от прах и вода и то доста по-висока а и двата са по-стари.Двата гореспоменати телефона също имат power saving mode като Z1 и Z2 имат батерии с доста по-голям капацитет и доста по-добра камера. Сензорът за отпечатък на S5 от сега се вижда че работи ужасно като доколкото е известно отпечатъците ще се съхраняват на основната памет което означава че всеки би могъл да ги извлече без особени проблеми
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
oт 61 Не 2, 200 минуса да сложиш, пак не можеш да промениш истината.
45
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До от хммм до 59Пич, казвал съм го и преди. Изтървах си галаксито на велоалеята на асфалта, докато карах с поне 20км/ч. Резултата - едва забележима драскотина на ръбчето на телефона. Пробвай същата каскада с някой от "непластмасовите" ти телефони и ми се обади да си ги премерим ;) На сина ми на айфона 2 пъти годишно му сменямьх панели. Малко да го натисне докато му е в джоба и се пука стъклото. Конструкцията е сбъркана още в стадия на проектиране. Самсунг са СВЕТОВЕН лидер при дисплеите.
44
3
 
7
 
! Отговори
от хммм до 59 преди 10 години
явно на стената ти има 3-4 телевизора с обща стойност 200лв,...отиди си купи някой Шарп или Сони и пак сравни. И не споменавай за качеството въобще, освен ако не държиш толкова на изработката от пластмаса с илюзия за метал, класическите Самсунг. И така и не се сещам защо имаш на една стена няколко телевизора.
43
5
 
15
 
! Отговори
хммм преди 10 години
Самсунг продължават с политиката си от преди години.Сещам се като работих преди 10-15 години в магазин за техника, за всеки продаден телевизор Самсунг имаше бонус за този който го е продал, тогава всички колеги се втурвахме да ги предлагаме на всички, марки като Шарп и Сони с много по-добри качества оставаха на заден план за всички, и сега поне пишете горе ,,платена публикация,, Имам магазин за телефони и ви казвам че Sony, Nokia i Apple предлагат много повече като качество, изработка и работа.
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А, тъпия Striker пак се обади :)
41
1
 
5
 
! Отговори
до Сидни Ав$тралия преди 10 години
!?! Мееен, ти си много зле. Че те всички смартфони имат компас и офлайн навигация, че още модели от преди 2-3г. имат дори барометър, показващ надморска височина и налягане. Ти да не си се побъркал а? Виж какво, това, че не четеш а слушаш бабите какво ти разказват за телефоните, обяснява умственото ти изоставяне относно техниката. Само не разбрах като не си прочел два реда за телефони от какъв зор се напъваш да даваш "компетентни" мнения? Все едно си размахал транспарант "вижте колко съм глупав".
40
2
 
3
 
! Отговори
До Сидни преди 10 години
Пичага, всеки GPS софтуер поддържа offline навигация никакви данни не се разменят при ползването му. Само сверява местоположението с записаните на паметта на телефона карти.
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сидни, да имаш басейн и Нокиа Н97(4 годишен телефон) не е постижение. Да твърдиш, че 5 годишен процесор е по - икономичен за батерията от 3 месечен е малко смешно. За бизнесмените маняци на телефонна сигурност:ако една стая САМО една отворена врата, то в нея може да се влезе и излезе свободно. Няма значение дали операционната система има 5 или 500 дупки в сигурността, стига поне една да може да бъде експлоатирана. Добре, че сте бизнесмени, ама е добре и да сте поне малко интелигентни.
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гроздето е много на високо и за това е кисело
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До от Сидни Ав$тралияти си овцата, мой ...
36
7
 
2
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 10 години
до Стивън Сийгъл Стивънчо. Какви кози бе .Ние тука в Австралия пасеме овце.Може ли дА си толкоз невеж бре.Австралийската вълна е с най добрата у света .Туй всеки *** знай.Аз като дойдох тука 3 години бях овчерин.Преди това бях овчар в Канадаама додох тука щот плащат по много.Вижте колку сте невежи в балгария бе.В австралия пасели кози ...ПФУУТолкоз разбирате и от новити технологии
35
8
 
8
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Ами причината Самсунг да са най-добрите телефони е че не са *** като повечето други производители. Другите нямат оправдание. Всички други известни марки смартфони произлизат от места малко или значително по-богати от Корея, имат всички необходими ресурси за развитие, за специалисти и изследвания и иновации обаче това което им е в малко е най-важното - акъла. Това сравнение важи не само за смартфоните но и за цялата политика на ЕС пред тази на "жълтурковците"! Нокия е олицетворение на ЕС
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хахахаха... Да отиде чак в Австралия за да се праска пред бедните Българи, че ходи да плува сред коралите... Момче, оди си върти фютчърсите или лопатата там, или пък преинсталирай виндоси(в едната версия беше ИТ спец). Сигурно цялата ти рода е горда с тебе - първият успял да излезне от село ;)
33
1
 
9
 
! Отговори
Alcapitan преди 10 години
Няма спор, че телефона е хубав и има доста готини функции. Пръстовия отпечатък е жестоко полезен, ако имате деца и си играят с телефона ви, ако имате и жена, която го вземе уж за да си поиграе с него хаха Това не е електронен подпис разбира се - нивото на защите е точно толкова голяма, колкото е нужно за целите. Ако някой ви гепи телефона, да не мислите че ще ви дебне да ви вземе пръстов отпечатък бе!? Единствения проблем на хубавите неща е цената...за това и са хубави пусто.
32
0
 
5
 
! Отговори
отUSA преди 10 години
А моя Gps да не мислиш че не е ofline!!Според теб като обикалам да не мислиш , че навсякъде има покритие !И компас има!Нямам време за джунглите!!!Много работа има sorry!Все пак и малко ти завиждам , но какво да се прави ,не всички са еднакви!
31
0
 
11
 
! Отговори
от USA преди 10 години
Гледай до като се разхождаш из пущиняците да не попаднеш на някой канибал, че Нокииката ще стане сираче!!Ха ха ха !!!!Аз с Галактиката докато карам огромния камион по Даласката магистрала диктувайки ти пиша!!Ти можеш ли с нокииката!!?

Спонсорирани публикации