Заплашиха с пистолет български журналисти в Симферопол

Вижте видео от нападението над Димитър Кенаров и Боряна Кацарова
Обновена: 7 мар 2014 14:56 | 7 мар 2014 11:12, Александър Попов
319
Заплашиха с пистолет български журналисти в Симферопол
Снимка: YouTube

Български журналисти са били нападнати в кримската столица Симферопол от въоръжени лица без опознавателни униформи. Те са заплашили с оръжие Димитър Кенаров, журналист на свободна практика, и фоторепортера Боряна Кацарова и са взели фотоапарат и телефон, докато са снимали изнасянето на техника от офис на Асошиейтед прес.

"Бяхме в центъра на Симферопол с колежката Боряна Кацарова, когато спря бял микробус без опознавателни номера. От него слязоха маскирани мъже с автомати и пистолети, които влязоха в една сграда и започнаха да изнасят телевизионна техника. Доколкото разбрах, това е офис на Асошиейтед прес. Ние като журналисти трябва да отразим подобно събитие, бяхме на сигурно разстояние, поне на мен така ми се струваше, и започнахме да снимаме. Тогава един от маскираните притича до мен, събори ме на земята и опря пистолет в мен. Искаше да си дам телефона, с който снимах. Взе фотоапарата на Кацарова, след което влязоха в микробуса и заминаха", разказа пред БНР Димитър Кенаров.

Според него нападателите са били рускоговорящи.

"В момента в Крим има неформални военни отряди. Освен руската армия тук има и паравоенни организации, най-вероятно става въпрос за тях. Имаше хора с казашки отличителни знаци. Те извършваха обир на офис и ние бяхме там. Тях не ги интересуваше кои сме, а да няма фотоматериал. Въпреки че в интернет вече излязоха кадри от охранителни камери", добави Кенаров.

По негови думи в Крим става опасно за журналисти, тъй като това не е изолиран случай.

"Нападнаха колеги и от в. Билд. Тук журналистите са "врагове" на проруската власт. Тук действа законът на силния. Властите съдействат на руските части, като не се намесват. Трудно е да се търси закрила от местните власти", допълни още журналистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още по темата: кримСимферопол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 186Интересно, вы проверили всех руских мужиков в трусах они или нет, или через одного?Посмотрите что у вас творится? София это не България, какво става по селета? Още не сте свалили шалварите а тръгнали Русия до управите.
170
1
 
6
 
! Отговори
§§§§§ преди 10 години
До ViturStStИстината за снайперистите беше на английски език, не на руски между Катрин Ещън и Урмас Пает.Можеш да я слушаш на английски в You Tube.Самите те също го потвърдиха
169
0
 
1
 
! Отговори
xyz преди 10 години
Ne vlizajte "mejdu shamarite" , kakto se kazva v pogovorka ! Neshtata sa po-slojni i ne tolkova "nevinni" , kolkoto izglejdat otstrani , za sajalenie ! Ima visshi organi , otgovorni za vsichko tova i rakovodeshti vsichko tova , i koito yavno pribyagvat do krajni deistviya ! Dori ne znae chovek kakvo da si misli po slojniya vapros s Ukraina , mnogo protivorechiya , sporove , nedovolstvo vodeshti do choveshki jertvi i grubo narushavane na choveshki prava - nai - loshoto ! A kade e razuma ?!...
168
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да. Българиски журналисти...отдавна вече няма Бългрски журналисти...само *** поддържащи зад-океански пагубни за нас идеи. Защо нито един БГ Журналист не описа кризата в Киев такава каквато беше - повторение на Либийски, Сириийски, н-ски...сценарий. Да ги бият, за да им дойде акъла...А тези отряди за самотбрана само си вършат работата момчетата...господ да ни пази от демокрация по американски модел...
167
3
 
6
 
! Отговори
Бор преди 10 години
До ПичНапълно прав си за комунистите. Не слагай равенство между комунисти и Русия обаче! Чърчил например е искал София да бъде превърната в една хубава картофена нива. Нямали сме малшанс просто. Въпроса е сега какво? Слаба разделена държава, където бившите комунисти станаха демократи русофоби (щтото е модерно) и се кланят просто в другата посока.
166
5
 
9
 
! Отговори
продажници преди 10 години
Видяхме ви как отразявате "обктивно" в Киев, плямпахте че е мирен протест, а се оказа фашиски метеж, уж полицията трепеше, а се оказа че трепят полицаи, да ви таковам у четвъртата власт, продажници такива!
165
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви ли не *** номера ще спретне запада, за да скара България и братската ни Украйна. Не всички без "опознавателни знаци" са руснаци. И не само руснаците могат да говорят руски. Ние да не сме *** като тия гледащи CNN европейци. Дай му на европееца един бус с няколко човека за да настроива братски народи един срещу друг. Стига провокации от ЕС с подкрепата на САЩ и МВФ.
164
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А вие днес, кога веке сичко се преобърна в мир и тишина и настанаха добри времена, за голи само обещания, що ви прави Русия, бягате и се преселяте, ставате убийци на сами себе си, на жените и децата си! О! Вашите души и на онзи свят щат ся казни за това във вечните мъки и в пъкъла! А телата ви ще теглят на тойзи свят от руското робство и с кървави сълзи ще прекарате злочестий си живот.
163
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
путин е *** албинос, издаде се с тези лъжи и увъртания
162
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Маски долу.Маскирани унищожават технически средства за информация,надявайки се да скрият истината ,която залива целия свят.
161
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Явно комунистите не са българи , щм като и посегателството срещу бъларски журналисти не ги жегва , що за животни са нашите комунисти , бездушни *** .
160
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
mi OSADETE GO DEAMA TRIABVA ZDRAVO DAMU STISKA
159
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Публична тайна е, че сталин убива г.димитров в москва защото г.димитров се многократно се оплакава от терора на който е подложено населението от окупационните войски на червената армия.
158
10
 
6
 
! Отговори
до 167 преди 10 години
Че те, руснаците и сега все още ходят без "долно бельо"Ненормалник!Този примитивен народ ли ти е кумира?
157
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Димитър Кенаров, журналист на свободна практика, и фоторепортера Боряна Кацарова са на заплата от щатите така че такива провокации са очаквани и не минават!!!
156
2
 
14
 
! Отговори
оптимист преди 10 години
Това което са завладели руските царе Путин няма да го отстъпи. Въпроса е да не пойскат и Аляска
155
13
 
3
 
! Отговори
ViturStSt преди 10 години
Значи Обама като унфрендне Путин във фейсбук е вмешателство на САЩ в политиката на суверенна държава, а Путин като влезе с танкове в суверенна държава си е неква негова вътрешна работа да не му се бърка там запада.
154
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само едно не мога да разбера защо лъже Путин като *** , каква му е сметката , та нима няма да излезе н яве кои точно части са участвали втази операция , не можеш да скриеш конспирация с 20 000 уастника а и още колко подръжка , няма как да им затвориш устата на всичките , совен ако целта ти не е да омаскариш всичко и всички , виждате ли нищо не е така както ви го представят , простестите са дирижирани , атентататите са дирижирани
153
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До морски 5 Отговориморски преди 17 минутиБългарския народ винаги е подкрепял и ще подкрепя Русия.С изключение на случаите когато ни напада като 1916г и се наложи българския народ да изколи наглата руска *** и да я прогони до р Прут.Въздържайте се от думи като "винаги" защото всеки медал си има две страни
152
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** все обясняват каква мизерия била преди 1944г. Пък не е лошо да се припомни, че след 35г "мъдро" ръководство на БКП през 1989г станахме най-бедната държава в Европа с дълг над $10млрд. и БВП под $4млрд.

Спонсорирани публикации