Заплашиха с пистолет български журналисти в Симферопол

Вижте видео от нападението над Димитър Кенаров и Боряна Кацарова
Обновена: 7 мар 2014 14:56 | 7 мар 2014 11:12, Александър Попов
319
Заплашиха с пистолет български журналисти в Симферопол
Снимка: YouTube

Български журналисти са били нападнати в кримската столица Симферопол от въоръжени лица без опознавателни униформи. Те са заплашили с оръжие Димитър Кенаров, журналист на свободна практика, и фоторепортера Боряна Кацарова и са взели фотоапарат и телефон, докато са снимали изнасянето на техника от офис на Асошиейтед прес.

"Бяхме в центъра на Симферопол с колежката Боряна Кацарова, когато спря бял микробус без опознавателни номера. От него слязоха маскирани мъже с автомати и пистолети, които влязоха в една сграда и започнаха да изнасят телевизионна техника. Доколкото разбрах, това е офис на Асошиейтед прес. Ние като журналисти трябва да отразим подобно събитие, бяхме на сигурно разстояние, поне на мен така ми се струваше, и започнахме да снимаме. Тогава един от маскираните притича до мен, събори ме на земята и опря пистолет в мен. Искаше да си дам телефона, с който снимах. Взе фотоапарата на Кацарова, след което влязоха в микробуса и заминаха", разказа пред БНР Димитър Кенаров.

Според него нападателите са били рускоговорящи.

"В момента в Крим има неформални военни отряди. Освен руската армия тук има и паравоенни организации, най-вероятно става въпрос за тях. Имаше хора с казашки отличителни знаци. Те извършваха обир на офис и ние бяхме там. Тях не ги интересуваше кои сме, а да няма фотоматериал. Въпреки че в интернет вече излязоха кадри от охранителни камери", добави Кенаров.

По негови думи в Крим става опасно за журналисти, тъй като това не е изолиран случай.

"Нападнаха колеги и от в. Билд. Тук журналистите са "врагове" на проруската власт. Тук действа законът на силния. Властите съдействат на руските части, като не се намесват. Трудно е да се търси закрила от местните власти", допълни още журналистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още по темата: КримСимферопол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако имаш в предвид че антибългарски са настроени евроантлантиците, имаш пълно право.
190
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Според него нападателите са били рускоговорящи."Предполагам Кенаров, че не си очаквал в Крим да говорят масово на суахили...
189
13
 
21
 
! Отговори
22 преди 10 години
Тоя журналист ако беше посрещнаст с хляб и сол, щеше да твърди че са искали да го отровят. Добре че са го поступали малко. Журналистите носят същата вина като политиците за ситуацията. Продажници.
188
8
 
11
 
! Отговори
Стоян К. преди 10 години
Какво търси кореспондента ни там, когато атовите си ритат не се знае кой ще пострада.Да би мирно стояло, не би чудо видяло.Така беше поговорката.
187
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 229А ти кога я преживя тази окупация?
186
8
 
23
 
! Отговори
Абе Кенаров преди 10 години
Когато се намираш в размирен район трябва да внимаваш.Когато снимаш въоръжени мъже с микробус без номера трябва да си щастлив,че не са ти пръснали канчето.И не трябва да се гордееш с тоя случай,защото те наритаха на улицата.Журналистите са врагове,защото изопачават нещата.Никой не показа истината за преврата.Колегите ти от Билд и СНН са най-големите манипулатори и лъжци,затова им вземат техниката.Радвай се на живота и не си показвай ...... там където големите си ги мерят
185
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Американците изпратили българките *** на война, да не си цапат ръцете. А българите очакват там с паче перо да ги галят.
184
6
 
17
 
! Отговори
Иван преди 10 години
С провокаторите-фашизоидни неолиберални ***, само такова отношение би ги стреснало,но и това им е малко-спомнете си Стоичков как ги гони да ги пердаши.И пак както преди-единствена Русия е в състояние да се изправи и да се справи с надигащия глава неофашизъм и то по цял свят,с помощта и на Изтока-краят на прогнилия западен модел започва
183
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
влезте на youtube и вижте това видео: watch?v=IxT2oSFcBbwТогава да поговорим кой стреля по не въоръжени
182
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имаме филм, "Ръководител " Чукотки" Там героят се оплаква от един американец. Той ме револвер е указано)))))
181
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Според него нападателите са били рускоговорящи." - те украинците също са рускоговорящи
180
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те тия български журналисти са изпълнявали поръчка на Джордж Сорос.
179
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бийй шпионина.
178
2
 
11
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
Абе хора,все едно война не сте виждали!Всичко ще има!Някъде разфасоват хора за части(косоварите),другаде предпочитат да ги похапват(сирийските ислямисти),на изток пък краднат.Колкото по-бързо се уреди положението и влезнат редовните руски части,по добре.
177
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
аз веднага ще ти пусна запис на който се вижда как активист стреля в упор в активист
176
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Относно снайперистите,се разбра,че са поръчани от опозицията.Това стана ясно от разговорите на старата чанта дето мляскаше в устата очилаткото и тя не го отрича.Преди време,когато ЦРУ спретна оранжавата революция на Юшченко рейтингът му беше нисък.Тогава измислиха тровенето и едва не го бастисаха.Те естественно обвиниха Москва,но после се доказа че е вътрешна работа за рейтинг.Юлето и тя изпълзя на припик.Тя дето ограби Украйна и стана милиардерка.Путин и Обама ще решът какво да правят.
175
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ViturStStДай записа
174
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Димитър Кенаров, журналист на свободна практика, и фоторепортера Боряна Кацарова са на заплата от щатите така че такива провокации са очаквани и не минават!!!
173
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Димитър Кенаров е син на Пламен Кенаров,който беше депутат от листата на НДСВ.По-късно направи партия с Мария Гигова,от която нищо не излезе.По майчина линия Кенаров е внук и син на видни антифашисти,по-късно активни борци против фашизма и капитализма.Много талантливо момче е потомъкът на тази видна фамилия.Ни рак,ни риба,както повечето от нас.
172
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"А вие днес, кога веке сичко се преобърна в мир и тишина и настанаха добри времена, за голи само обещания, що ви прави Русия, бягате и се преселяте, ставате убийци на сами себе си, на жените и децата си! О! Вашите души и на онзи свят щат ся казни за това във вечните мъки и в пъкъла! А телата ви ще теглят на тойзи свят от руското робство и с кървави сълзи ще прекарате злочестий си живот.

Спонсорирани публикации