Полша, Румъния и Унгария да си поделят Украйна, иска Жириновски

Според него източните части на страната трябва да отидат в Русия
Обновена: 24 мар 2014 14:40 | 24 мар 2014 11:33, Елка Василева
140
Полша, Румъния и Унгария да си поделят Украйна, иска Жириновски
Владимир Жириновски. Снимка: архив, Reuters

Либерално-демократическата партия на Русия, чийто лидер е Владимир Жириновски, е изпратила писма до властите в Полша, Румъния и Унгария с предложение да си поделят Западна Украйна, съобщи Интерфакс.

От пресслужбата на партията подчертават, че не става дума за директна подялба на територията на Украйна. „Ние просто предложихме да бъдат проведени референдуми в териториите близо до Украйна и да бъде издействано провеждането на такива референдуми в редица украински региони, които преди са принадлежали на посочените страни“, заявиха от Либерално-демократическата партия.

На 17 март на сайта на партията беше публикуван текст под заглавие „Погледът на Либерално-демократическата партия върху историческите причини за кризата в Украйна“. В него се казва, че западната част на страната исторически е принадлежала на Полша, Румъния и Унгария, но принудително е била включена в състава на Съветския съюз, пише Lenta.ru.

Още по темата
Партията предлага да бъдат проведени референдуми за включването на Черновицка област в Румъния, Закарпатска област в Унгария и пет области на Украйна - Волинска, Лвовска Тернополска, Ивано-Франковска и Ровенска - в Полша.

От Полша коментираха съвсем еднозначно предложението на Русия. Съветникът на президента на Полша Томаш Наленч заяви, че „тези мисли са плод на нечие болно въображение“. „Възмутително е на Полша да бъде предложено да участва в подялба на приятелска страна и промяна на нейните граници“, се казва в изявление на президентския съветник.

Прессекретарят на полското външно министерство Марчин Войчеховски заяви, че е получено писмо от заместник-председателя на Държавната дума на Русия и лидер на Либерално-демократическата партия на Русия Владимир Жириновски. Войчеховски подчерта, че съдържащите се в него предложения са толкова странни, че никой не ги е разглеждал на сериозно.

NEWSru.com припомня, че на 18 март от трибуната на Държавната дума Жириновски предложи Полша, Румъния и Унгария да поемат под свой контрол западните области на Украйна, като според него източните области на страната трябва да преминат към Русия. „Смятам, че е дошло време не само руските земи да бъдат върнати под руския флаг, което е естествено, но и западните земи на Украйна, които в периода на сталинисткия режим правилно са били присъединени към Съветския съюз, за да бъдат спрени германските танкове по-далеч... да бъдат върнати на Полша, Унгария и Румъния“, предложи Жириновски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Xaxaaaaaa викате Хитлер на Путин ааааа нека Жириновски да спечели следващите избори тогава Вашингтонските юдей и Ес ще видят кон боб яде ли Еееее това е :D да ви напомня че точно той Жириновски беше попитал къде се намира това БЪЛГАРИЯ Хахахааааа
13
8
 
5
 
! Отговори
mmmm преди 10 години
демократическата партия на Русия, c лидер Владимир Жириновски, ще изпрати писма до властите в Turcia, Румъния Garcia i Yugoslavia с предложение да си поделят и Balgaria.Znaci taka dolnite rusnaci ? Ako az niama da go iam na kuchetata shte go dam. Kakvo pravo ima toi da razdelia i razdava chujdi zemi ?
12
4
 
26
 
! Отговори
но комент преди 10 години
Между другото-бандеровците не стават за войници.Украинската дивизия сс"Галичина" е разбита и побягва още при първите боеве със съветската армия.Другите им части въобще не встъпват в бой.Прославят се обаче с убийства и мъчения на мирно население-стотици хиляди избити поляци и евреи.
11
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До но коментСъветско-руската пропаганда налага мнението на територията на СССР, че бандеровци и воините на украинската армия са служили на немците. Малцина знаят, че братята на Степан Бандера Василий и Александър, са били арестувани от гестаповци и са загинали в концлагера в Освиенцим. Тези хора не са служили нито на немците, нито на болшевиките.
10
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
5 A колко са служили в Червената армия бе *** , не са ли Киев и Одеса градове герои , не са ли са се водили едни от най-големите битки на украиснак теритрия , Коая армия окупира България не бе ши Трети Украински фронт и поточно 38 украинска армия , ей това комуноидите наистина сте адски безочливи
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 7Преди политическата си кариера, Жириновски беше резидент на КГБ в Турция
8
5
 
13
 
! Отговори
но комент преди 10 години
тези 500 хиляди в нацистка униформа ,плюс семейства, роднини и симпатизанти прави най-малко 3-4 милиона- отявлени, убедени нацисти.Децата и внуците им сега са сигурно два-три пъти повече-или почти цялото население на западна украйна.Бандеровците-украинци на нацистка служба са убили стотици хиляди евреи/бабий ярв киев- само за един ден 30 000 убити евреи,хатин и прочие зверства през втората световна- приписвани на германците всъщност са дело на същите тези бандеровци.
7
6
 
24
 
! Отговори
Никога преди 10 години
Не че го подкрепям тоя-Жириновски --- но украйна като държава никога не е имало.Народноста украинци винаги е била под-поляци,австро-унгарци или руснаци...Украинците са нещо като македонците....и Луната е тяхна.Нищо против тях--просто го знам от личен опит.
6
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не може някой да си поделя плячката на САЩ
5
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хахахаха откъде изпълзя този тамошен аналог на нашата Бяла Златка?
4
14
 
15
 
! Отговори
фелдшер преди 10 години
ТОЗИ Е ИЗКУКАЛ ТОТАЛНО
3
5
 
31
 
! Отговори
но комент преди 10 години
Откога поляците станаха приятели с нацистите от украинската сс дивизия "Галичина", която уби 100 хиляди поляци, и която потушаваше с огън и кръв варшавското въстание през 1944г.?За да разбираме настоящето ,трябва да помним миналото.А то е- 200 хиляди украинци от западна украйна са служили само в сс частите.Още поне 300 хиляди- в други части на вермахта и в полицейски подразделения на нацистите.Или 500 хилади отявелни нацисти ,в герменски нацистки униформи.
2
6
 
28
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Ще стане скоро, част от сегашната, така наречена държава Украйна, като мине към Русия, западните католици в Украйна, които са по-скоро пък поляци, ще минат към Полша. Никой няма да иска да стои в бедна фалирала миниатюрна държавица!
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никакви кондоми повече. Такава война се задава заради няколко неосъществени аборта.