Румениге: Пеп не е забравил боя от Реал

Гуардиола предотврати срив в нашия отбор, добави босът на Байерн
Обновена: 26 май 2014 14:20 | 26 май 2014 11:03, Друми Георгиев
1
Румениге: Пеп не е забравил боя от Реал
Румениге отново удари рамо на Гуардиола. Снимка: Ройтерс

Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге отново похвали треньора на тима Пеп Гуардиола, който беше критикуван остро след отпадането на тима от Шампионската лига.

"Загубата от Реал с 0:4 не може да се забрави, особено от Пеп Гуардиола. Онази вечер ние трябваше да платим цената на липсващото напрежение в първенството. Но това беше едно поучително поражение. За мен беше забележително това, че Пеп пое отговорността за отпадането ни. В днешния футбол това не се случва често", каза Румениге, цитиран в официалния сайт на Байерн.

"Ние можем не просто да бъдем доволни от този сезон, ние можем да сме изключително доволни от него. Обикновено след требъл следва доста труден сезон. По отношение на мотивацията, отдадеността и волята за победа обикновено липсват няколко процента. Но при нас това не се случи."

"Отборът и най-вече треньорът се справиха чудесно. Пеп вкара нов стимул в тима. Той насърчаваше футболистите постоянно и донякъде промени стила на игра. Благодарение на него ние успяхме да предотвратим срива."

"Най-хубавият момент за мен през сезона е победата срещу Борусия Дортмунд във финала за купата на Германия. Когато си станал шампион в 27-ия кръг и седем седмици чакаш да получиш сребърната салатиера, тогава емоциите не са толкова силни. Но след толкова вълнуващ финал с продължения, ние изпитахме голямо щастие. Един прекрасен момент."

"Не ми харесва, че гласуването за технология на голлинията ще се състои чак през месец декември. Картофът трябва да се яде докато е горещ. Картофът е горещ точно сега! Сега е важното да убедим онези футболни ръководители, които са против технологията. Господин Раубал (президентът на Борусия Дортмунд и на футболната Лига ) се обяви "За" въвеждането на технологията."

"Като президент на Лигата той трябва да развее знамето. Това ще бъде важен знак. Тук говорим за годишни разходи от 160 000 евро на клуб. С оглед на сумите, които се получават в днешно време, тези разходи ще си струват, защото ще внесат сигурност."

"Кой наш футболист бих отличил този сезон? Целият отбор беше страхотен. Някои бяха изключителни, като Ариен Робен например, той просто изигра сезон от най-висока световна класа. Филип Лам отново беше силен, Мануел Нойер беше стабилен на вратата. Но има и играчи, които трябва да повишат нивото си през следващия сезон", добави Румениге.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Pep ne predotvrati sriv, a go predizvika. Sysipa edin neveroqten otbor. Razvali stila na igra, koito te vladeeha i nqmaha ravni s edinstvenoto, koeto toi moje da 'prepodava' i krahyt be neizbejen. Da si hodi v ispaniq nekadyrnika... Ama na dali.