Скандална дузпа разплака Хърватия

Неймар вкара два гола за победата с 3:1 на Бразилия на старта на Мондиал 2014
Обновена: 13 юни 2014 14:34 | 13 юни 2014 01:09,
117
Скандална дузпа разплака Хърватия
Неймар бележи от бялата точка. Снимка: Ройтерс

С два гола на Неймар Бразилия обърна Хърватия и победи с 3:1 в първия мач от световното първенство по футбол, игран на стадион Сао Пауло.

До победата обаче се стигна след скандална дузпа за домакините, от която падна и победния гол за тях. При ситуацията Фред получи пас с гръб към вратата и едва бе докоснат в рамото от Ведран Чорлука, но японският съдия Юичи Нишимура счете, че това е достатъчно да отсъди нарушение.

Неймар застана зад бялата точка и вкара решителния гол. Звездата на "селесао" бе герой и през първото полувреме, когато изравни резултата с удар от дистанция.

С това домакините успяха да обърнат резултата, след като в самото начало Марсело си отбеляза автогол. В самия край пък един от най-добрите играчи в мача - Оскар увенча активната си игра с гол.

С това се запази традицията Бразилия да няма загуба като домакин. Селесао вече е в серия от 38 поредни мача без загуба, като в официални мачове поредицата е 58 мача.

Неймар пък застигна Роналдиньо в класацията за голмайстори с националния отбор на Бразилия. 22-годишния футболист има 33 гола, но е изиграл само 50 мача срещу 97 за Роналдиньо.

Прочетете подробности за мача Бразилия - Хърватия

Прогнозирай мачовете на Мондиал 2014 и спечели страхотни награди от Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
4
 
! Отговори
nektariy преди 9 години
ако ще ги подпират,така яко всеки мач само защото са домакини и били похарчили 15млрд,по-добре да се включат направо на осминафинала ,така де няма да гледаме мачове където главния герой е съдия ....
96
2
 
6
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
ЛЕЛЕ,КВО ПОДПИРАНЕ БЕШЕ!!!тия японци показаха че нищо не разбират от футбол!!!Както казва един приятел най-добре е да си гледат каратето и електрониката!!Коментаторът беше голям ол.....н!!Добре че бяха Моралес и Т.Силва-друго си е професионалисти врели-кипели в играта да коментират!!
95
3
 
13
 
! Отговори
shady преди 9 години
Според мен този мач трябва да се преиграе. Съдията повлия на резултата с тая фалшива дуспа. Тия корумпирани тюфлеци от ФИФА вече трябваше да са излезли с промени в програмата на Мондиала във връзка с преиграването на мача Бразилия - Хъватия.
94
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
оооо, чакам да видя аржентина и уругвай..надявам се те поне да покажат красив футбол..бразилците се представиха доста, доста под очакванията ми..а на хърватите - едно голямо браво!
93
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До американецоПрав си "кривчо"
92
3
 
16
 
! Отговори
4апаев преди 9 години
Великият Гари Линекер заяви в профила си в Twitter : "Всеки домакин има право на един единствен подарък (кражба). Бразилците го получиха още първия мач". . .
91
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И без тази дузпа, Бразилия беше по-добрият отбор. Имаше моменти, в които хърватите не знаеха къде се намират. Факт е, че нямаше дузпа, но не може да кажем на черното - бяло и обратно, демек че Хърватия заслужаваха нещо от този мач.
90
1
 
16
 
! Отговори
американецо преди 9 години
Футбола дами и господа, в световен мащаб отдавна се е превърнал в борса за търговия на едро и дребно, подобно на "Стокова Борса Илиянци" - ръц парата, шоооор бозата! Кеф ти Лудогорец, кеф ти Селесао, всичко е една пошла търговия! Не го гледах нито откриването, нито мача - точно поради тази причина.
89
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПламенДа и аз си спомням, особенно грузинеца Шенгелия, ритаха го, спъваха го, щипаха кво ли не а той им скри топката. Бразилците ако продължат представянето си по този начин едва ли ще стигнат до финала ако и да са домакини. А в тогавашния отбор на СССР имаше само 2-3 чисти руснаци на които даже не си спомням имената
88
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бразилците ако не играят поне финал на фона на 15-те млрд, ще стане революция. Ако трябва и по 3 дузпи ще им дават на мач и пак щег и добутат.
87
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предлагам това първенство да бъде саботирано от Хърватия и останалите отбори
86
1
 
7
 
! Отговори
Марков преди 9 години
До АААКак трето място за нашите бе?!? А къде забравяш Норвегия, която в последните два цикъла за ЕП и СП се представиха много добре??
85
3
 
24
 
! Отговори
Пламен преди 9 години
Спомням си първия мач на Бразилия с СССР през 1982 г. в Испания. Това беше най - звездната селесао с Зико, Сократес, Фалкао, Едер и т.н. Руския отбор съставен главно от украинци и грузинци поведе с 1 : 0 и о чудо! При 1:0 за СССР хиляда процентова дузпа за тях съдията Ламо Кастильо / ИСП/ не я даде. А централния защитник на селесао се беше качил на гърба и с ръце държеше грузинеца Шенгелия, който го влачи 10 метра в големия пенал.Така, че този филм сме го гледали за бразилските подаръци.
84
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бразилците наляха 15 млрд долара в това световно. Цялата нация протестира, за дето тъне в мизерия, а се наливат толкова пари за едно шоу, които я се избият, я не. На всичкото отгоре там футболът е религия. И на фона на това да се издънят още на старта? Е, как да стане? Естествено, че ще ги подпрат.Ако не знаете, през 50 г. бразилците губят финала у дома от Уругвай. Този ден е обявен национален траур, а десетки бразилци се самоубиват. До ден днешен този вратар е гонен от всички събития най-брут
83
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Майната му на мача.Не чухте ли ,че изнасилваха коментаторчето.
82
3
 
38
 
! Отговори
ужас преди 9 години
Това световно трябваше да започне направо с втория мач. Беше ясно. че няма да се допусне Бразилия да загуби. Вижте какво се случва в държавата, там са на прага на революцията, а какво остава отбора домакин да загуби още на първия мач. Много слаба Бразилия, аз винаги съм им симпатизирал, но сега са ми паднали много в очите. И какво беше това откриване...похарчени са 11 милиарда за това световно, а направиха откриване все едно на Пловдивскиа панаир с малко повече екстри...яко корупция и бедност...
81
4
 
33
 
! Отговори
мак преди 9 години
Не можах да гледам мача, но като чета коментарите, няма за какво да съжалявам. Световното започна с един опорочен от съдията мач. Това ли е празника на футбола?
80
6
 
27
 
! Отговори
>>> преди 9 години
Абе тва голмайсторчето *** нещо ми се види....
79
6
 
38
 
! Отговори
ААА преди 9 години
разбрах две неща от мача снощи. Първо че Бразилия колкото и да ги бутат няма да вземат купата ,щом хърватите така им се опънаха (а и съм си фен на Испания) ,и второ че на европейското ,третото място групите ни е гарантирано,с тая игра хърватите ще ни мелят,но дано да греша ъа това
78
1
 
19
 
! Отговори
пепо преди 9 години
До АнонименКоментаторът беше отвратителен признавам го.Но да ви напомня,че футболът отдавна се е превърнал повече в бизнес отколкото в зрелище.За Бразилия която всичко освен световен шампион ще бъде провал,а да не говорим, че да отпадне още в групата ще бъде провал и за цялото първенство.Така че не се възмущавайте от съдята, защото който и да беше просто е задължен да подпре домакина,а домакин като Бразилия е повече от задължително.

Спонсорирани публикации