Най-оригиналните фонтани в света

Вижте топ 10
10 сеп 2014 16:02, Мария Дуковска
2
Най-оригиналните фонтани в света
Снимка: thegallopinggardener.blogspot.com

Една от най-успокояващите гледки в света е тази на красива течаща чешма. Бликащата вода може да бъде достатъчна не само да спре дъха ви, но и да „измие“ стреса, характерен за хората от съвременното общество.

Обърнете внимание на този списък на някои от най-уникалните фонтани в света.

Въпреки че повечето фонтани в днешно време се строят с декоративна цел, нека не забравяме, че първоначално те са били използвани за снабдяване с питейна вода на жителите на градовете и селата.

Някои от тези впечатляващи фонтани са изключителни шедьоври на архитектурата и дизайна, които оформят водата по уникални и иновативни начини, изстрелвайки я по изящен начин като форма и цвят.

Един от най-невероятните фонтани в Европа е „Swarovski“ в Инсбрук. Този водоскок е обсипан с изящни кристали и се намира в музея на компанията (Swarovski) в австрийския град.

В предната си част фонтанът прилича на лице, покрито с трева и мъх. Вода тече от огромната уста на лицето, а очите му са кристални.

Вижте кои са другите най-впечатляващи фонтани в света в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-оригиналният фонтан е Румен Петков!
1
1
 
7
 
! Отговори
Shadow преди 9 години
Най-оригиналните фонтани и сте сложили само една снимка !?!?! И накрая има препратка към друг сайт.... с copy и paste не се прави ... можехте направо в заглавието да се сложи линка с препратката...

Спонсорирани публикации