Жириновски избухна: Българите да пълзят в краката на руснаците

Руският политик нарече Плевнелиев негодник
Обновена: 14 окт 2014 14:07 | 14 окт 2014 13:17, Елка Василева
1320
Жириновски избухна: Българите да пълзят в краката на руснаците
Владимир Жириновски. Снимка: архив, Reuters

Председателят на Либерално-демократическата партия на Русия Владимир Жириновски нарече българския президент Росен Плевнелиев негодник и заяви, че според него българският народ трябва да пълзи в краката на руснаците.

Руският политик нападна Плевнелиев заради думите му в интервю за „Франкфуртер алгемайне цайтунг“, в което държавният ни глава определи Русия като националистическа и агресивна държава. Руското външно министерство определи изявлението на Плевнелиев като будещо безпокойство и потъпкващо традициите на приятелство и сътрудничество между двете страни.

Още по темата

В характерния му емоционален стил в предаване на телевизия „Россия 1“ Жириновски  заяви, че Росен Плевнелиев изобщо не познава историята. „Президентът да беше отворил учебника по история на България. Руските войници, спасили България от турско господство, и те ли са националисти? Паметникът на руския войник Альоша още стои край Плевен. Цяла България е благодарна на руснаците за това, че са ги освободили, стои все още и паметникът на Александър Втори – Освободител“, заяви Жириновски.

Според него Плевнелиев трябва да бъде изгонен, това „не е президент на България, а обикновен човек на ЦРУ, който напада Русия-спасителката“.

Жириновски попита още: „За руснаците, разстреляни в Донбас, той /Плевнелиев – бел.ред/  не си ли спомня? Кой ги е убил?“

Това е негодник, а не президент на България, заяви руският политик.

Жириновски не се ограничи с квалификации само лично на Плевнелиев, а заяви още, че според него българите трябва да пълзят в краката на руснаците. „А българите в Първата световна война бяха против нас, във Втората, сега в НАТО. И клевети /Плевнелиев - бел.ред./“, каза Жириновски.

Размяна на остри реакции между България и Русия стана този месец. По повод намеренията на България да се откаже от руските бойни самолети руският вицепремиер Дмитрий Рогозин написа в Туитър, че „някой си Шаламанов е убедил премиера Близнашки за пореден път да предаде Русия“. В отговор българското външно министерство излезе с изявление, в което се посочваше, че България не дължи обяснения за свои суверенни решения пред Русия. Последва реакцията на МВнР на Русия по повод думите на Плевнелиев пред германския вестник.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
59
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето ви го истинското лице на "братушките". Колкото по-далеч от тях , толкова по-добре.
15
22
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жириновски избухна: Българите да пълзят в краката на руснаците, ама те точно това правят вече 70 години. Под земята ли да влезем бе таваришч Жириновски.
14
40
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аве крепостен селянин, първо нито сте не освободили нито сте направили нещо добро ами докарахте комунизма преди 70 години. А сега да се кланяме на държава в която подкупите са 300 милиарда долара годишно и повечето ви хора живеят в мизерия като нас, моля ти се..нито сме видели нито ще видим от държава в която хората или са били роби на Царя или на комунистите
13
24
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дрегера, дрегера му дайте
12
53
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мястото ни е при Русия. САЩ са сатани, диктатори, долни размирници и убийци!
11
67
 
45
 
! Отговори
руски свине преди 9 години
*** руска окупаторска спияна ***!Прибирайте си агентите от петата колона БСП и вън от българия рУски *** от КГБ!Русия нагло ограбва БългарияОт регистрираните в Търговски регистър субекти думата Руска Федерация се среща в 51415 фирмени досиета като гражданство на собственици или управляващи на тези фирми.Само на 30.09. тази година са регистрирани осем нови дружества с такива собственици.На 29.09. девет нови, на 26.09. девет нови. Такива са темповете и в другите дни назад.Новорегистрираните хиляди фирми на руски граждани са основно в Бургас, Варна, Созопол, Царево,
10
33
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голяма част от България иска да е съюзник с Русия и страната върви към разцепление както Украйна.
9
3
 
57
 
! Отговори
Мда преди 9 години
До Анонимен 1Ами време е , света се напълни с *** , примери колкото искаш - България - пълно с утепляци , на които не им се работи , не им се учи , нищо не им се прави , а искат да имат пари. Някой трябва да изрине ***.
8
42
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както всеки добър руснак, Жириновски лае от трибуната с минимум 3 промила в кръвта.
7
47
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жириновски е обикновен пикльо. Поне да беше някой, да го коментирам!
6
62
 
63
 
! Отговори
ХМ преди 9 години
Алкохолици, какво искаш. Тръгваме по правия път. Стига вече руско робство. Ние сме ги създали, не те нас.
5
22
 
46
 
! Отговори
Дуло преди 9 години
Българ-хазарите, по-популярни днес като руснаци, да научат първо български.Урок 1. Планината не е гора.
4
50
 
60
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 9 години
Аз също го подкрепям.
3
19
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Горбачов ни предаде на САЩ и ЕС без война. България не е велика сила като Русия и САЩ.
2
96
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Подкрепям Жириновски!
1
28
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще има нова война.

Спонсорирани публикации