800 000 души в Грозни в защита на ислямските ценности

"Долу карикатурите на пророка Мохамед"
Обновена: 19 яну 2015 14:03 | 19 яну 2015 13:15, Елка Василева
74
800 000 души в Грозни в защита на ислямските ценности
Снимка: Reuters

Ислямът е религията на света и мюсюлманите в Русия няма да позволят да бъдат използвани за дестабилизацията на страната. Това заяви президентът на Чечения Рамзан Кадиров на многохиляден митинг в Грозни в защита на ислямските ценности, предаде ТАСС.

По данни на руското МВР на митинга са се събрали над 800 000 души, съобщи РИА Новости.

Някои от участниците в митинга на площада пред кметството на Грозни държаха плакати с надписи като "Долу карикатурите на пророка Мохамед" и "Ислямът е религия на доброто и съзиданието".

Още по темата

"Ние винаги сме били надеждни защитници на Русия! И днес сме в състояние да дадем достоен отпор на всички врагове на нашето отечество", каза Кадиров пред събралото се множество.

Той подчерта, че ислямът учи "да се живее в мир и съгласие с всички народи и с хората от всички религии". "Ние строго спазваме тези принципи, залегнали в свещения Коран и заветите на пратеника на Аллах", подчерта чеченският президент, който бе придружаван от своето семейство.

Пред митинга под наслов "Любов към пророка Мохамед" говори и епископът на Махачкала и Грозни Варлаам. Той каза, че Руската православна църква осъжда всички хора, които публикуват карикатури на пророка Мохамед. "Ние, представителите на всички епархии, казваме не на злото, което Западът се опитва да вкара между нашите религии", заяви християнският духовник.

След митинга на площада бе отслужена колективна молитва. Хората повтаряха след имама молитвите и славословията за пророка, съобщи ТАСС.
 

/БТА/

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия е най-великата страна на планетата! В Русия всички раси и религии са равни! В Русия никога не е имало расизъм или робство!Освен това, за съжаление, в сравнение с Грозни София изглежда като ***!
46
4
 
6
 
! Отговори
м преди 9 години
еврогейците сега съвсем ще клекнат
45
8
 
1
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
Потушаването на чипровското въстание и клането на чипровци (около 5000 души) през 1688г. е извършено от чеченците. С тях тогава сме били в една държава.
44
2
 
1
 
! Отговори
do 56 преди 9 години
Maikati e premitiven individ zaradi tova,che e rodila takyv *** kato teb
43
11
 
4
 
! Отговори
някой преди 9 години
А досега някой от тези 800 000 сети ли се пробва да съди вестника, щом карикатурите му пречат?Това е цивилизования начин да се реагира на обида!Ако този начин не дава резултат поради кофти съдебна система, тогава да поискат праеата си на митинг (ПРЕДИ НЯКОЙ ДА СТРЕЛЯ С КАЛАШНИЦИ!)Но някой въобще пробвал ли е този, цивилизован начин? Някой прави ли досега, преди стрелбата, митинг срещу карикатурите? Някой говореше ли досега за тях?
42
7
 
10
 
! Отговори
Мк преди 9 години
като някой *** се взриви някъде или застреля християни никакви ги няма, а за някаква прастотия протестират стотици хиляди. Къде бяха като онези маймуни заклаха един войник в Англия или ИДИЛ разпъва християни на кръст? А за някакви *** карикатури полудеха... *** ***. Исляма няма място в Европа
41
18
 
1
 
! Отговори
Austin Powers преди 9 години
Да им раздаван Калашниците и да смъкват омразния съветски режим.
40
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чечня е 1 200 000 души, просто няма как да се съберат 800 000 души. По неруски данни на митинга са били 150 000 души.
39
5
 
4
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Вот, сейчас Чечня... А в 1999г. Воду пили из дороги... Грязь..... Тела боевиков во круг тебя... и среди нас потери есть были.Мои друзя там погибли.. Но мы, не сдали Россию!!
38
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мани те ги тея изкукали 800к ...на лов парейда едно време се сабирахме повече и дори не ни обединяваше измислена религия като тази ;)
37
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЧЕЧЕНЦИТЕ СА НАРОД А НЕ П...И КАТО БЪГАРИТЕ ТЕ КВИ БЪЛГАРИ *** СЛАВЯНИ,БЪЛГАРИ,ТРАКИ ПРОДАЖНИЦИ В ТЯХТЕ СЕЛА НЕ ВИЛНЕЯТ Ц...И ДА ГРАБЯТ И ИЗНАСИЛВАТ ТЯХНИТЕ ПЕНИОНЕРИ
36
6
 
7
 
! Отговори
уточнение преди 9 години
До здраствуй ВаняКолега Еврогейовете са Шарлита Обикновените хора сме против тероризма във всичките му разновидности и навсякъде - палестина,ирак , либия , Сирия , Египет , нигерия и др- все страни "демократизирани от ФАЩ и ЕС , да не забравяме Беслан , Волгоград , Домедедово , и т.н
35
7
 
13
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
Не се ли обиждат мюсюлманите в Русия, че вместо традиционните мюсюлмански имена, носят имена със славяно-руски окончания -ов и -ев.
34
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ вкараха 150мил. имигранти след като се нацедиха в европа след 2-та световна воина голяма част от тях са мисулмани ционистите които държат банките в сащ отдавна мечтаят за унищожение на християнството не кадиров и чеченците са измислели МУЛТИКУЛТУРАЛИЗАМА САЩ ЦИОНИСТИТЕ ГО ИЗМИСЛИХА
33
5
 
15
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
Русия преди Крим- 143 700 000 .Заедно с Крим- 146 000 000 души.САЩ - 317 000 000От около 4.6 милиона мюсюлмани в Америка, 2.5 милиона живеят в САЩ. В Русия то наброява 23 млн., а след няколко години ще съставлява 40% от руските военни сили.
32
0
 
5
 
! Отговори
До 31 преди 9 години
Марш в 1-ви клас! Неграмотен:-)))
31
9
 
15
 
! Отговори
А така преди 9 години
Задава се религиозна буря!Израел и САЩ искат война между християни и мюсюлмани......................................................................
30
7
 
23
 
! Отговори
читател преди 9 години
Духовната нищета е задължителен белег на ислямистите.За последните 1500г. не са се променили ни най-малко.Общност, която не създава нищо, освен *** и ограничени индивиди.Там където властва ислямът - времето е спряло.
29
2
 
0
 
! Отговори
здраствуй Ваня преди 9 години
До АнонименВаня, щом си против тероризма, значи си Шарли.
28
5
 
9
 
! Отговори
NewYorker преди 9 години
a честит му на Путин нов Мейдан!

Спонсорирани публикации