Путин изглежда уморен, тревожи се руската преса

От 6 март насам руският президент няма публични участия
Обновена: 12 мар 2015 14:45 | 12 мар 2015 09:31,
161
Путин изглежда уморен, тревожи се руската преса
Снимка: Reuters, архив

Руският в. "РБК дейли" е разтревожен, че Владимир Путин не се е появявал на публични места от 6 март насам. Оттогава кремълският сайт съобщава със задна дата и за срещи отпреди почивните дни. Кремъл настоява, че президентът е здрав, предаде Би Би Си.

За последен път президентът Владимир Путин се появи пред журналисти на 5 март, когато прие италианския премиер Матео Ренци, пише вестникът. След това Путин имаше само една публична среща - на 8 март сайтът на Кремъл информира, че президентът е разговарял с жени, чиито деца са постигнали успехи в различни сфери, и ги е поздравил по случай празника.

Всъщност обаче тази проява бе записана предварително от личния оператор на държавния глава, съобщи за изданието участник в срещата. Според него, президентът направил добро впечатление на жените, но изглеждал уморен.

Всекидневникът изброява "само непублични срещи" с участието на Путин от 6 март нататък. Кремълският сайт твърди, че на 10 март президентът е разговарял с един от сибирските губернатори, но близки до Кремъл източници на "РБК дейли" заявяват, че на този ден въпросният служител не е идвал там.

На 11 март президентската пресслужба информира за среща на държавния глава с друг губернатор, но местно издание бе съобщило за нея още на 5 март, пише всекидневникът. Президентският прессекретар Дмитрий Песков обаче настоял пред репортер на вестника, че двете срещи са се състояли през дните, посочени на кремълския сайт.

Владимир Путин е отложил планираното за тази седмица посещение в Казахстан, вероятно поради болест, съобщи вчера Ройтерс, цитирайки анонимен казахстански правителствен служител.

Песков увери, че Путин "се чувства добре", пише електронното издание "Курс". Прессекретарят потвърди, че визитата се отлага, но не посочи причината, нито нова дата. Путин трябваше да бъде в Астана на 12 и 13 март за среща с президентите на Казахстан и Беларус - трите главни страни участнички в планирания от Москва Евразийски икономически съюз.

Според руски представител, тази среща ще се състои още този месец, пише "РБК дейли" и напомня, че в петък е предвидено Путин да участва в заседание на колегиума на Федералната служба за сигурност, а на 17 март да обсъди с организаторите предстоящите чествания на 70-ата годишнина от победата във Великата отечествена война.

Междувременно се разбра, че Кремъл внезапно е отложил за неопределено време подписването на договор с Южна Осетия. Делегация от Цхинвали дори бе пристигнала за събитието в Москва и отлагането бе неочаквано за нея, пише "Московский комсомолец". Русия признава отцепническите грузински области Южна Осетия и Абхазия за независими републики. "Още допреди няколко дни се твърдеше, че договорът ще бъде подписан именно на 11 март, при посещение на Леонид Тибилов, президента на Южна Осетия, в Москва. В рамките на визитата бяха предвидени и преговори на най-високо равнище", добавя "Московский комсомолец".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин "яде" избити индианци и пие кръв от избити афроамерикански роби,мексиканци,виетнамци(ако са от Ми Лай още по добре,панамци,иракчани,афганистанци,либийци,сомалийци и йеменци!!!
42
7
 
15
 
! Отговори
награда за мир преди 9 години
Обама трябва да върне Нобеловата си награда за мир и да я връчи на Владимир Путин!
41
4
 
13
 
! Отговори
123 преди 9 години
Е НАШИТЕ ПРОДАЖНИЦИ ЗА СМЕТКА НА ТОВА СА В ЦВЕТУЩО ЗДРАВЕ.А СЕГА И НАТО ЩЕ НИ ГАРАНТИРА БЕЗСМЪРТИЕ...
40
5
 
10
 
! Отговори
прекрасна статия преди 9 години
Вашата прекрасна статия така ме вдъхнови, че се възхищавам все повече и повече от Владимир Путин. Благодарение на вас, станах негов горещ привърженик и си го гледам и си го слушам по сто пъти на ден. Желая му успех! Моля, пишете по-често за Владимир Путин! Доставяте огромно удоволствие на цялата аудитория!
39
4
 
12
 
! Отговори
в следващата статия преди 9 години
В следващата статия за Путин ще пише, че той закусва с живи хора и пие човешка кръв?
38
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
много глупава статия,и още по глупави коментари
37
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се притеснявайте скъпи джурнаглисти, сигурно се е запил с някоя северокорейка.
36
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мавзолея чака новия собственик.
35
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боже, спаси света! Прибери си го!
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SHTOM S PUTIN SME BOLNI ZNACHI 98% OT XORATA SHTE BADAT BOLNI ! XORA, BIITE SE CHE NJMA VREME ! AKO NIE OZDRAVEEME I XORATA TAKA, NO, PUTIN SHTE IDVA S MENE V RAJ PO PRINCIP ! NIE IDVAME OT RAJ !
33
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може и така да муе тръгнало на Президент комонисти.Уго чавес Северно кореиският Садам Кадафито и колко Руски Президенти,те като че ли не живеят много.Това нее малка работа дасе занимава6 цял живот само със лъжи убииства отравяния,ми то понякога започват умрелите даго дърпат за ливера даго преследват по цели години.До едно време се издържа.Съвсем нормалное да се помине със добро.Каквото дроби6 това 6те хапва6.
32
11
 
10
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
Не е лесно да си Сталин и Хитлер взети заедно.
31
8
 
7
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Нали беше мъртъв от години-как така ще се разболее?Но да кажем че е вярно и да се огледаме за наследник!Рогозин ми се вижда много подходящ-ще приключи войната за дни,а може би и за часове!Щото взе да омръзва вече,досадна работа!Ако с години ще гледаме как някакви чифу.ти ни дават тон в живота....
30
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Определен тип ***, когато видят благородна личност, започват да сипят злоба и жлъч. Отношението към Владимир Путин и Н.В.Симеон II се отбелязва от този вид хора по особен начин, който издава достойнството на въпросните личности, което получовеците не могат да разберат, но схващат като заплаха за жалките си получовешки съзнания.
29
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо някои си мислят ,че ако се махне Путин веднага начело ще застане някой който веднага ще се предаде на американците,ами ако дойде някой по малко търпелив и по твърд от него тогава какво ще правят ,,демократите !?
28
5
 
20
 
! Отговори
АББ преди 9 години
Нищо му няма на Путин,добре си е. Обмисля следващият ход , валутен съюз със Севрна Корея.
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
може просто да му е писнало и да си е тръгнал
26
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
може да са избрали друг ръководител
25
6
 
12
 
! Отговори
знайко преди 9 години
що се дърляте за глупости бе? тва са гоееми държави и ша се оправат.що не питате нашия лидер,кой му е стопанин и прибира милиарди левове за наша сметка.
24
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе, човек не може ли да хване един грип, без пресата да го погребе? Или ей така, да си вземе отпуска 10 дни с тайландски масажи. На Путин не му е лесно в момента, има нужда от почивка.

Спонсорирани публикации