Путин изглежда уморен, тревожи се руската преса

От 6 март насам руският президент няма публични участия
Обновена: 12 мар 2015 14:45 | 12 мар 2015 09:31,
161
Путин изглежда уморен, тревожи се руската преса
Снимка: Reuters, архив

Руският в. "РБК дейли" е разтревожен, че Владимир Путин не се е появявал на публични места от 6 март насам. Оттогава кремълският сайт съобщава със задна дата и за срещи отпреди почивните дни. Кремъл настоява, че президентът е здрав, предаде Би Би Си.

За последен път президентът Владимир Путин се появи пред журналисти на 5 март, когато прие италианския премиер Матео Ренци, пише вестникът. След това Путин имаше само една публична среща - на 8 март сайтът на Кремъл информира, че президентът е разговарял с жени, чиито деца са постигнали успехи в различни сфери, и ги е поздравил по случай празника.

Всъщност обаче тази проява бе записана предварително от личния оператор на държавния глава, съобщи за изданието участник в срещата. Според него, президентът направил добро впечатление на жените, но изглеждал уморен.

Всекидневникът изброява "само непублични срещи" с участието на Путин от 6 март нататък. Кремълският сайт твърди, че на 10 март президентът е разговарял с един от сибирските губернатори, но близки до Кремъл източници на "РБК дейли" заявяват, че на този ден въпросният служител не е идвал там.

На 11 март президентската пресслужба информира за среща на държавния глава с друг губернатор, но местно издание бе съобщило за нея още на 5 март, пише всекидневникът. Президентският прессекретар Дмитрий Песков обаче настоял пред репортер на вестника, че двете срещи са се състояли през дните, посочени на кремълския сайт.

Владимир Путин е отложил планираното за тази седмица посещение в Казахстан, вероятно поради болест, съобщи вчера Ройтерс, цитирайки анонимен казахстански правителствен служител.

Песков увери, че Путин "се чувства добре", пише електронното издание "Курс". Прессекретарят потвърди, че визитата се отлага, но не посочи причината, нито нова дата. Путин трябваше да бъде в Астана на 12 и 13 март за среща с президентите на Казахстан и Беларус - трите главни страни участнички в планирания от Москва Евразийски икономически съюз.

Според руски представител, тази среща ще се състои още този месец, пише "РБК дейли" и напомня, че в петък е предвидено Путин да участва в заседание на колегиума на Федералната служба за сигурност, а на 17 март да обсъди с организаторите предстоящите чествания на 70-ата годишнина от победата във Великата отечествена война.

Междувременно се разбра, че Кремъл внезапно е отложил за неопределено време подписването на договор с Южна Осетия. Делегация от Цхинвали дори бе пристигнала за събитието в Москва и отлагането бе неочаквано за нея, пише "Московский комсомолец". Русия признава отцепническите грузински области Южна Осетия и Абхазия за независими републики. "Още допреди няколко дни се твърдеше, че договорът ще бъде подписан именно на 11 март, при посещение на Леонид Тибилов, президента на Южна Осетия, в Москва. В рамките на визитата бяха предвидени и преговори на най-високо равнище", добавя "Московский комсомолец".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
11
 
8
 
! Отговори
може преди 9 години
доста хора разори в Русия с политиката си и то все богати, знае ли човек какво е станало
22
1
 
7
 
! Отговори
istinata преди 9 години
Ne e imal publichni proiavi veche sedmica???? Vse pak ne e slavi trifonov
21
0
 
21
 
! Отговори
Веско преди 9 години
Те и наще *** се затъжиха за Путин. *** плюе змий, че са и отмъкнали такава новина
20
5
 
17
 
! Отговори
може преди 9 години
може да е избягал на Запад
19
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не вярвайте на изявление от рода: несъм русофил,но смятам,,че....:,което значи ,че е 100% русофил.ТАКА ИМ ПИШЕ В ОПОРНИТЕ ТОЧКИ НА ***.НЕ СЕ ПОДАВАЙТЕ НА ПЛИТКИТЕ РУСКИ АГИТАЦИИ И ПРОПАГАНДА.
18
5
 
5
 
! Отговори
знайко преди 9 години
става интересно.
17
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин е пътник. Много отдавна се знае, че скоро "ще здава багажа"!
16
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще се върне, пригответе си няколко кофи вазелин.
15
5
 
9
 
! Отговори
ALi Kemal преди 9 години
Neschto pak e namisli Putin
14
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уморен изглеждал горкият. Някои изглеждат мъртви заради него.
13
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До да мре като кучеНе пожелавай другиму това, което не искаш да ти се случи на самия теб.Много слабо представяне на соросоидната ***. Много. Гледай си жалкия живот и не се изказвай по теми, които изобщо не разбираш. *** нещастен.
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
comentar ne mi se pishe.
11
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еййй уникални сте--вече и вестниците от времето на комунизма ви завиждат.НЕ съм русофил,но днешната "демократична" преса направо падна в калта.....Май насил ще ме направите русофил.
10
14
 
6
 
! Отговори
Го4о преди 9 години
Путин е в "размножителен период", а може и "простатата да алармира"!
9
4
 
18
 
! Отговори
до 10 преди 9 години
Ти знаеш ли че човек това което пожелава на друг се връща при него.
8
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Взел си е почивка, все пак близо 2 години стои срещу цялата илюминатска клика.
7
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Алкохола и ботокса не прощават на никого а уморените коне ги убиват!
6
17
 
6
 
! Отговори
Chovek преди 9 години
До ушанкаDano samo da ne satvori 3 svetovna !!!!
5
6
 
43
 
! Отговори
старшията преди 9 години
Какви глупости се пишат? погледнете руските телевизии Путин всеки ден се среща с губернаторите от всички краища на РФ. Барака колко пъти излиза пред журналисти 1 път в годината. И отговаря на предварително съгласувани въпроси.А Путин говори по 3 часа с журналисти и отговаря на всякакви въпроси дори провокационни и без да прочете и един ред от някъде.
4
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин яде деца и пие кръв! Тая новина още не сте я написали! Продажници!

Спонсорирани публикации