Пилотът Лубиц "прегрял", 6 месеца бил на психиатър

Командирът на полета се опитвал с брадва да разбие вратата на кабината
Обновена: 27 мар 2015 14:14 | 27 мар 2015 09:05,
198
Пилотът Лубиц "прегрял", 6 месеца бил на психиатър
Андреас Лубиц. Снимка: Facebook

Пилотът Андреас Лубиц, смятан за виновник за катастрофата на самолета на авиокомпания "Джърмануингс" общо половин година се е лекувал при психиатър, съобщава в. "Билд", като се позовава на източници от компанията собственик  -"Луфтханза".

Карстен Шпор, изпълнителният директор на "Луфтханза" заяви, че в обучението на Лубиц е имало шестмесечно прекъсване през 2009 г., но не разкри конкретни подробности.

Лубиц е страдал от депресия, пише "Шпигел" и цитира и съученици на 28-годишния мъж, които споделили, че той временно е прекъснал обучението си поради психическо изтощение и преумора - синдромът на "прегарянето" ("burn out") или на депресия.

Германското законодателство обаче не позволява на компанията да получава информация за медицинското досие на пилота.

Като косвено потвърждение за психическите проблеми на Лубиц "Билд" посочва и следното обстоятелство - в неговото досие във федералното управление за гражданска авиация е имало забележка, че се нуждае от "специализирани редовни медицински прегледи".

Такава бележка имало и в лиценза му за пилот, твърди още "Билд". Таблоидът е научил и подробности около случилото се на борда на самолета преди катастрофата. По данни на вестника, след като не успял да влезе в кабината, командирът се опитал да разбие вратата с помощта на брадва.

От "Джърмануингс" са потвърдили, че брадвата действително влиза в спасителното оборудване на самолета, но не уточняват дали е била използвана.

"Ню Йорк таймс" отбелязва, че германските власти и "Луфтханза" са отказали да назоват името на капитана на полета, но британски и испански вестници го идентифицират като Патрик Зондерхаймер.

"Вашингтон пост" поставя въпроса как в бъдеще да се избегнат катастрофи като тази във Френските Алпи в бъдеще и отбелязва, че този случай е породил въпроси за обучението на пилотите и процедурите за сигурността в кабината.

Авиокомпаниите, макар и със закъснение, вече променят правилата си за пилотската кабина на самолета, като някои вече въвеждат изискване в нея винаги да има най-малко двама души, пише по този повод британският в. "Гардиън".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В началото по тв казаха, че от мястото на катастрофата е бягал някакъв. После соряха. Парашут?
99
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Синдромът на изпепеляването се среща навсякъде, където шефовете възлагат прекалено много работа. В Немските авиокомпании, заводите, сглобяващи IPhone, намаляващите български лекари. Мерки, веднага! В началото хората компенсират с повече работа, но накрая не ги интересува никой и нищо.
98
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре бе, защо непрекъснато се намира някой който като НАЙ-ВЕЛИКИЯ и УМЕН от целокупната българска нация излиза и заклеймява всички като глупци, като луди, само защото изразяват мнение, защото МИСЛЯТ (ок, може и неправилно- никой не се е обявил за ЕКСПЕРТ в крайна сметка). Защо всички вие, които се представяте като МНОГО УМНИ и то ЗАЩО- защото приемате наготово някаква информация, без дори да мислите, без дори с някакъв мозъчен напън да си зададете въпроси си позволявате да плюете по хората??
97
4
 
1
 
! Отговори
kk преди 9 години
I kakvo izleze sega vsi4ki sa ludi,za6toto samo lud bi pusnal drug lud da pilotira
96
5
 
9
 
! Отговори
чудо преди 9 години
Чета и си мисля - абе как още функционира тази държава с толкова *** в нея.
95
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В доклада се разказва до колко опасни могат да бъдат военните игри на САЩ. За това говори инцидент от 3 март над Южна Франция, когато се е моделирали изпитанията от миналите дни. Тогава Еърбъс А321 на Луфтханза с номер на полета LH1172 рязко изгуби височина за няколко минути. За щастие пилотите са успели да овладеят машината преди тя да се разбие и да я приземят в Нант. Американски Лазер е покосил самолета, повече от сигурно. И затова крият, поне засега.
94
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Достатъчно... хора, които политизират трагедии и се обръщат към европейци като "еврогейове" са жестоко наказани приживе. Съжалявам ви и ОТЛИТАМ. Може да ми пожелаете да падна, напълно бих ви разбрал, злобни, жалки, невежи, но шумни хора такива :) Бог да прости загиналите, вие сте мъртви приживе.
93
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Извинете, но какво е АЙДЕ ПАК НАТОПИХА пилота? ПАК?? Я погледнете статистиката и вижте кога за последно ПАК пилот е бил "набеден"?? Знаете ли колко катастрофи стават? А знаете ли, че доста рядко пилотът е сочен за виновен?? Не знаете, разбира се, вие знаете само, че ви лъжат, и НИЩО ДРУГО
92
8
 
8
 
! Отговори
яя преди 9 години
Еврогейовете ще прехвърлят цялата вина на момчето. Коя авиокомпания ще пусне психично увреден човек на борда. Питайте за катастрофата американците-те знаят.
91
3
 
3
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 9 години
Taka e i s Volen aga,no nikoi ne go lekuva.Choveka se nujdae ot pomosht.
90
4
 
10
 
! Отговори
Tactician преди 9 години
Айде пак натопиха пилота. Като са толкова прозрачни и сигурни в това си изказване, защо не покажат наяве, пред обществеността тези записи? Все пак говорим за човешки животи, нали? Дори и при НАЙ-МАЛКОТО съмнение на някаква психоза при даден пилот, кракът му не трябва да припарва на летището.Коя себеуважаваща се компания ще пусне на работа пилот с психични отклонения? Нещо не ми се връзва, наистина.
89
2
 
9
 
! Отговори
много въпроси има преди 9 години
Много лесно е да се каже че бил депресар, а това че може да е получил инсулт или инфаркт?А А че някой го е накарал да го направи, влизайки в кабината....за това нищо не се споменава.
88
2
 
11
 
! Отговори
сопол преди 9 години
че те всеки могат да изкарат луд. жена му изневерявала, пиел 3 ракии. играел карти пред блока, като дете измъчвал ***, казал на комшията, че още веднъж ако му спре на мястото ще му запали къщата и т.н. колко хора има кредити, дългове, значи всички са психически лабилни. ако всички луди се самоубиваха нямаше да има лудници. ама лудите май не се самоубиват
87
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гласовете викаш... дето се чувало само дишането на единия и чукане по вратата(което пък прерастна в последния ден на блъскане .. с брадва..> ЪХЪ... ОК!
86
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
115, ами по гласовете от черната кутия бе пич!
85
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Странна работа, много бързо постановиха причините и то само от някакви черни кутии. От компанията която го е наела нямали достъп до мед.му картон. У нас за бакшиш или категория "Ц", изискват преминат психотест а за пилот на самолет назначили луд. Един самолет изчезна без следа, друг падна над Украйна с 300 загинали и само една пияна холандка показаха като опечален роднина който нареждаше Путин. Сега пък луд пилот сваля самолет! Напоследък куп инциденти по холувудски сценарии. Страннооо!
84
0
 
0
 
! Отговори
МР преди 9 години
До 118-анонимен. Вие бяхте по-кратък и ясен.У нас само на полицаите се подаряват тези тестове!!
83
4
 
3
 
! Отговори
ко40 фон село преди 9 години
защо да не стюардеса, то и мъже такива има. оня излиза да пика, тая носи кафенце, заключва убива ко/пилота. Защо, ами терористи държат у тях детето и. Кво правим, а
82
3
 
3
 
! Отговори
ЗЗЗ преди 9 години
ЕСТ. че НЯМАМ мозък...... Фейспалм.... Траят години, да, това тук са ХИПОТЕЗИ. Неслучайно излизат противоречиви данни - не защото някой не е сигурен как точно да ви излъже, а защото изникват нови и нови факти.... Понякога (при различните ицидентни е РАЗЛИЧНО) отнема и години да се узнае истината, факт - понеже *** детектива се чудеше как за другите самолети не се знаело, пък за този веднага узнали...
81
1
 
4
 
! Отговори
до 117 преди 9 години
И тези големи специалисти и капацитети защо нищо не казват за сваления самолет над Украйна ?! Защото и там има политика и манипулация.