Експериментът в Dnes.bg: Пеша от Терминал 2 до 1. Опасно ли е?

Проверихме толкова ли е зле инфраструктурата след метрото
Обновена: 4 май 2016 15:45 | 9 апр 2015 09:30, Александър Попов
85
Експериментът в Dnes.bg: Пеша от Терминал 2 до 1. Опасно ли е?
Снимка: Dnes.bg

От седмица софиянци се радват на ново разширение на метрото, което вече достига до летище "София". Тържественото откриване бе заоблачено обаче от критики от ползващи влакчето.

Нашият читател Павлин Гогов ни сигнализира, че било затруднено придвижването от Терминал 2 до Терминал 1 за пешеходци. В района има немалко бизнес сгради, в които работят стотици хора и доста от тях им е по-удобно да ходят до службата си с влакчетата, а после пеша.

По неговите думи било опасно за хората, тъй като колите профучавали на сантиметри от тях, трябвало да се ходи в "индианска нишка", а в лошо време има риск да отидеш на работа с изцапани от преминаващите автомобили дрехи.

Решихме да проверим на място инфраструктурата, още повече, че помним калта, която трябваше да се гази след откриването на метростанцията в "Младост" 3. Ето и какво заснехме:

Оказа се, че от спирката до метрото и по целия маршрут до Терминал 1 си има тротоар. Достатъчно широк за пешеходците и този път няма за какво да се мрънка. Трябва да допълним, че за разлика от много места в столицата, тротоарът е със здрави плочки, няма шахти с липсващи капаци. Така че всеки, който е решил да извърви пеша разстоянието, може да го направи без никаква опасност. Останалите могат да използват градския транспорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПътуващЗнам много добре за какъв трафик става въпрос, защото работя на летището.Пешеходци между двата терминала практически НЯМА.Т2 е основен и до него има метро.Има освен това автобус до двата терминала, има и безплатен шатъл (в него не съм виждал пътници с багаж, само чат-пат служители в обедната почивка)Тротоарите са перфектни, разстоянието се взима пеша за 20 мин.На който не му изнася, да го прелита.Никъде по маршрута няма кал, само плочки и асфалт.
51
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Решението е метрото да има още една спирка - на Терминал 1 на летището. Оттам летят самолетите на нискотарифните компании и за много пътници сегашното положение с крайната станция на Терминал 2 не върши никаква работа. За изминаване на доста дългото разстояние между двата терминала пеша и с багаж няма какво да говорим! За чакане на автобус, който не се знае кога ще дойде - също! Така че оставаме с надеждата наистина метрото да е удобство! За всички!
50
5
 
17
 
! Отговори
Пътуващ преди 9 години
Относно тези, които говорят, че на Т1 имало малко траифк: влезте в сайта на летището и вижте за какъв трафик става въпрос. Самолети кацат/излитат почти всеки час и пътникопоток не липсва. Не е ли най-доброто решение да се прехвърли и този поток към метрото? Разбира се, че да. А тоя от клипчето доста "удобно" го е направил: посред бял ден, без дъжд. Да направи това клипче на 13-ти януари, примерно, след снеговалеж, заедно с инвалид и жена с куфар, в кишата. Много, много слаба пропаганда.
49
14
 
10
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Българско нещастие! Метро Ви направиха, а вие пак си намирате за какво да ревете!
48
2
 
12
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
Всичко добро, само че от вратата на Терминал 2 до вратата на Терминал 1 е ДВА километъра.Не е лошо за разгрявка.А авторът да побърза да си вземе хонорара. Макар че е стигнал някъде до средата на маршрута.
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това ли е новото магистрали не се ядат?
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Просто ще го удължат до Терминал 1
45
4
 
7
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Вие от ДНЕС.бг маи не сте ходили от Терминал 2 до Термиал 1 та пишете глупости от сорта: "тротоарът е със здрави плочки, няма шахти с липсващи капаци". Я походете точно до входа на Т.1 да ви питам дали има плочки и дали има шахти и колко кал газиш когато е мокро. Около Т. всичко е наред ама си размърдате краката до Т.1 да видим ааа!!!!
44
11
 
3
 
! Отговори
Fakulteto преди 9 години
bravo za videoto! audioto e katastrofalno! :(((((((((edin kup parkirali automobili, konteineri, trevi i trani na mestata za peshehodcite ?!:((( uuuuuuuuuuuuuu Sofia!mrasnia kamion do staklata na airoport Sofia sa super reklama za bulgar red i bulgar higiena! uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Sofia!:((((((
43
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
забелязал съм, че за българина, ако спирката на метрото не му е пред входа на офиса и съответно пред входа на дома той с метро на работа НЕ ХОДИ! отношението е, че градският транспорт е за простолюдието, а той, човекът, който работи в офис не може да ходи 400м до спирката с плебса затова си купува тънкана 15 годишна барака за 3000лв спазарена с джамбаза и цапа въздуха
42
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
щом на това му викате тротоар ,не се учудвам и ми е ясно що сме на този хал
41
6
 
8
 
! Отговори
Аня преди 9 години
Да подам и аз сигнал тогава. Моля да опитате с кола да минете разстоянието от входа на зоопарка откъм симеоновско шосе, на Т-образното на дясно по ул.Могилата, на следващото Т-образно да продължите напред по Филип Кутев. И го направете сега, докато водата по шосето още я има, ще е по-забавно. След това пуснете видеото на г-жа кметицата, заедно със сметката от сервиза.
40
0
 
9
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
каквото и да говорите, друго си е да има връзка и с двата терминала метрото, бусчета, тротоари и какви ли не глупости, не си е като да се метнеш на влакчето директно пред изхода на летището. Иначе темата ще се "дъвче" години наред.
39
2
 
11
 
! Отговори
Зевзек преди 9 години
Явно операторът го е домързяло да мине двата километра (по този маршрут, който ни показва на видеото; иначе има и кратък път около 1.5 км по вътрешните улички) между двата терминала и е стигнал само до DHL :-) Като цяло тротоарът е добър, но като вали дъжд си е мазалак за пешеходците на тротоара. Като цяло по-добре да се чака шатъла, защото така или иначе дори тези 1.5 км се преминават за около 20 минути, а с багаж и за по-дълго.
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДо сега като почти е било невъзможно или им е трябвало да сменят 3 средства нормално е с коли да ходят! Нали затова се прави метрото, да помага на хората и да го използват!
37
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, ама Не!Тръгни от метростанция "Софийска Света гора" към ул "Поручик Неделчо Бончев" надясно или наляво в индустриалната част на гараскър и то в дъждовно време и ще разбереш каква е инфраструктората.Промишленият район се обслужва от един автобус, който се движи през 60мин.
36
2
 
24
 
! Отговори
Защо лъжете преди 9 години
Това не е даже и половината път към Терминал 1.Но в нашата държава всичко се прави половинчато,както в случая и с тази статия!
35
5
 
5
 
! Отговори
presni malini преди 9 години
ami s invalidna kolichka i kufari s kolelca kak stava dvijenieto?
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз мисля. че човека им е писал за бул. "Хр. Колумб" и че там е мазало и тръгнат ли по него хората към бизнес сградите става опасно и кално като вали и няма тротоар...
33
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За мен е неясно защо не се коментират стълбовете по средата на тротоара, както и колоните на допълнително поставените указателни табели, чрез които изкуствено се свива ширината на тротоара?Какво става ако вали?Събира ли се вода,която минаващите коли щедро разпиляват по посока на тротоара?Защо операторът не е изминал целия път от Терминал до Терминал, ами само в новата му част?Нормално ли е кофата за *** да е на тротоара? Все въпроси без отговор. Репортажът доказва пълната липса на журналисти

Спонсорирани публикации