Експериментът в Dnes.bg: Пеша от Терминал 2 до 1. Опасно ли е?

Проверихме толкова ли е зле инфраструктурата след метрото
Обновена: 4 май 2016 15:45 | 9 апр 2015 09:30, Александър Попов
85
Експериментът в Dnes.bg: Пеша от Терминал 2 до 1. Опасно ли е?
Снимка: Dnes.bg

От седмица софиянци се радват на ново разширение на метрото, което вече достига до летище "София". Тържественото откриване бе заоблачено обаче от критики от ползващи влакчето.

Нашият читател Павлин Гогов ни сигнализира, че било затруднено придвижването от Терминал 2 до Терминал 1 за пешеходци. В района има немалко бизнес сгради, в които работят стотици хора и доста от тях им е по-удобно да ходят до службата си с влакчетата, а после пеша.

По неговите думи било опасно за хората, тъй като колите профучавали на сантиметри от тях, трябвало да се ходи в "индианска нишка", а в лошо време има риск да отидеш на работа с изцапани от преминаващите автомобили дрехи.

Решихме да проверим на място инфраструктурата, още повече, че помним калта, която трябваше да се гази след откриването на метростанцията в "Младост" 3. Ето и какво заснехме:

Оказа се, че от спирката до метрото и по целия маршрут до Терминал 1 си има тротоар. Достатъчно широк за пешеходците и този път няма за какво да се мрънка. Трябва да допълним, че за разлика от много места в столицата, тротоарът е със здрави плочки, няма шахти с липсващи капаци. Така че всеки, който е решил да извърви пеша разстоянието, може да го направи без никаква опасност. Останалите могат да използват градския транспорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
3
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Може да проверите и предпоследната спирка - от нея до Sofia Airport Center където освен кал друго няма.
11
1
 
5
 
! Отговори
Google maps преди 9 години
Първо можеше да кажете за колко време се минава маршрута.А багаж?Защо просто не използвахте Google maps и Google street,там дават време 16 мин.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това е малко като коментатор на Диемаекстра коментира съдийството на Лудогорец - ЦСКА
9
5
 
20
 
! Отговори
king_for_a_day преди 9 години
(продължение)На всички летища, които съм виждал, повечето несравнимо по-големи от нашето, има директен, равен, цивилизован пешеходен маршрут между терминалите. Хубавото при нас е, че има бусче между Т1 и Т2 на половин час (пак е нещо), но пешеходният маршрут е неприятен за човек без багаж и почти безсмислен за човек със. А толкова коментиращи се радват на факта, че било имало тротоар (наистина със стълбове по средата)... без думи.
8
6
 
20
 
! Отговори
king_for_a_day преди 9 години
Идиотщината започва още от самия Т1, където на изхода след пристигане ти се налага да спуснеш 15 стълби без рампа. Лично за мен не е проблем, но за инвалиди, възрастни хора и жени би било далеч по-удобно да търкалят куфарите си по рампа. А поне половината пътници са с такъв вид багаж. После забавлението продължава със сума ти места за пресичане с бордюри за преодоляване до Т2 по описания двойно по-дълъг от правата линия път. Това някъде другаде виждали ли сте го?
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При всяка нова отсечка на метрото практиката и сигналите са показали на общината къде има нужда от подобрения. Някъде, като покриването на мостовете в Обеля, го направих бързо, другаде като подхода от Цариградски комплекс - не, но за да бъде инфраструктурата на града удобна, начинът е именно да се покаже на общината къде има нужда и от малки подобрения след всеки голям проект.
6
6
 
11
 
! Отговори
king_for_a_day преди 9 години
Естествено, че трябва да се радваме на метрото, макар маршрутът да е далеч от идеален.Думата е за съвсем друго нещо. Отворете един гугъл мапс и ми кажете не е ли малко тъпо пешеходният маршрут да е два пъти по-дълъг от разстоянието по права линия заради паркинги, промишлени зони и сервизни постройки? Това е недомислено още при строежа.После погледнете и прекрасния тротоар със street view и пребройте колко бордюра трябва да се преодолеят от човек с куфар, който прави връзка с метрото от Т1.
5
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо репортерът го е домързяло да извърви целия маршрут до Терминал 1? Като гледам разходката свършва по средата на пътя, точно преди да започне тесната част със стълбове по средата - вижда се даже от камерата му.Зле свършена работа.
4
7
 
23
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Радвайте се на новата придобивка.Стига с този негативизъм и оплаквания.
3
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има си достатъчно добър тротоар. На Павлин Гогов ако не му изнася - да се връща обратно на село.
2
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Страхотен експеримент. Всички сте за Нобел.
1
4
 
11
 
! Отговори
Чиновник преди 9 години
Браво на Сашко, че е проверил. Молодец!

Спонсорирани публикации