Експериментът в Dnes.bg: След ремонта на НДК – криви плочки, кал

Забавеният проект - голямото разочарование за столичани
Обновена: 4 май 2016 15:35 | 18 дек 2015 08:36,
151
Експериментът в Dnes.bg: След ремонта на НДК – криви плочки, кал
Снимка: Dnes.bg

Много пари, голямо търпение, но и разочарование. С тези думи столичани описват незавършения ремонт около НДК.

Още по темата

Наскоро се разбра, че ремонтът няма да бъде приключен в срок, а фирмите изпълнители ще бъдат глобени. Те ще бъдат санкционирани не само заради забавянето, а и заради частично некачественото изпълнение на проекта.

Масово столичани са недоволни от новия изглед на пространството около НДК. Дори ремонтираните участъци имат нужда от корекции, аламират граждани. Затова решихме и в рубриката "Експериментът в Dnes.bg" да проверим какво е състоянието на новата настилка.

Вече всяка плочка около НДК изглежда, че е с различен размер. При ремонта са подменени само счупените, защото смяната на цялата настилка  е прекалено скъпа. По този начин обаче трасето не изглежда обновено, а закърпено.

На някои места се вижда и че плочите не са наредени равно, а на други – че вече се рушат.

За момента е поставено осветлението и видеонаблюдението. Настилките около зелените площи обаче са в лошо състояние - извадени плочки и много кал.

Изградена е и рампа, която безспорно ще е от помощ за инвалиди, майки с колички и велосипедисти. В непосредствена близост около нея обаче има само стъпала, които продължават да бъдат непреодолимо препятствие.

Положението пред централния вход на НДК също не е розово - плочките са счупени, клатят се, на места дори ги няма.

Ремонтът на НДК е на стойност близо 12 млн. Трябваше да бъде завършен тази есен, но това не се случи. Новият срок е до средата на 2016 г. А дотогава можем само да се надяваме, че реконструкцията ще завърши навреме, а некачественото изпълнение ще бъде коригирано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
28
 
! Отговори
!!! преди 8 години
Още ги възхвалявайте тези нагли крадци! И тук не става въпрос какви са били онези от БСП и пр.! Защото много говорите как онези крали, а тези от ГЕРБ били света вода ненапита ! Е това ли ви е честната и мислеща за народа ГЕРБерщина!? Плюят ви във физиономиите всеки Божи ден, а вие си мислите, че вали дъжд! Били ги глобили 700 000 лв.!?Дайте ми на мен 12 млн, пък ме глобете и мен 700 хиляди! Но простия народ,продължава да вярва на Боко и сие!?А не вижда,че и те са също от ДПС и БСП!!!*** народ!
71
18
 
1
 
! Отговори
: преди 8 години
Мачкай Бойко!
70
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато и да изгоним ГЕРБерастите от власта - все ще е късно !!!
69
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СТРАНДЖАТА 94Комунистите може да са били прости в началото но никога не са били крадливи преди 1989.Беше НЕМИСЛИМО!!Ако не знаеш това значи не си живял в този свят или пък си ЛЪЖЕЦ!А времето ДОКАЗА че "демократите" като Лилав Лосотв и Боко са и по-прости от това което е управлявало страната преди 1989 и безумно повече КРАДЛИВИ.Така че .......... затваряй си човката, цър..вул!
68
0
 
33
 
! Отговори
Писна ми от Герб преди 8 години
12 000 000 бе хора, 12 МИЛИОНА за това??? Това е кражбата на месеца....за годината съм сигурен ,че ще е северната тангента- тя е за 210 000 000лв пак Водстрой я прави а Бойко даде поръчката...после да не се чудите защо Дпс подкрепя Герб.
67
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СТРАНДЖАТААаааа, Странджа, ще извиняваш, ама аз другар със селянин като теб не ставам !!!
66
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е разочарование а ПЪЛНА КАТАСТРОФА.Още като започнаха докараха тезка техника и изпочупиха гранитните плочки които бяха прекрасни и практически са вечни.После започнаха да ги сменят с ...... цементови блокчета (които са и радиоактивни на всичкото отгоре). Това е все едно да имаш в къщи паркет от тиково дърво, да го изкъртиш и на негово място да сложиш балатум. После започнаха да "замазват" останалото от изпочупените гранитни плочи с някаква незнайна смес.Абе ДИВОТИЯ.
65
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СТРАНДЖАТАА помниш ли Странджа когато ви водеха от село на екскурзия в София ??? Ей какви времена бяха !? Пък в ЦУМ ви на ескалатори повозят, пък вие подбягвате - страх ви е !??? А, помниш ли ? Помниш ли как прескачахте релсите на трамвая да не ви хване тока ??? Помниш ли ???
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всичко е с причина, нарочно не са поставени както трябва нещата, че като снимат следващият филм в България и им трябва "гето" да си имат на където и да се обърнат.
63
0
 
10
 
! Отговори
Йордечка преди 8 години
Ами късно е сега. Да бяхте излязли да гласувате, а не да вдигате рамене и да викате нема за кой по-добре Юрданка. Тя е сламен човек с мила физиономия - лесно смилаемо лице на мафията
62
1
 
25
 
! Отговори
. преди 8 години
Ремонт НЯМА и НЕ Е бил извършван. Всичко е абсолютно същото, каквото беше и преди. Някой от вас да е виждал хора там да работят в какъвто и да е момент, защото аз така и не видях?
61
1
 
5
 
! Отговори
as преди 8 години
що бе ? като за тоя кeнeф столицата е перфектно
60
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей, какво знаете вие бе ? Знаете ли като дойде СТРАНДЖАТА в София, пък като застана пред НДК и погледна на горе та чак каскета му падна от главата ! Па го вдигна, и пак го удари в плочките /те от тогава са счупени/, и рече - Е ТЕ ТОВА Е ЕВРОПАТА БЕЕЕЕ !!!
59
3
 
7
 
! Отговори
Бенев преди 8 години
До Живущ до НДКШът Алоуу Паметника на 1300 години България да не го закачате ей ! Той е символ на града ни и на нашето социалистическо управление. Трябва да се възстанови в оригиналния му вид и да стане нещо като мемориал на Социализъма !
58
0
 
15
 
! Отговори
boko bo преди 8 години
Прав е журналистът от Сабах. 6 млн.? за няма и 1 кв. км. Краде се на поразия в невиждани размери и пак е пълно с балъци дето хвалят даскалката. Няма шанс за България с тези гласоподаватели. Политиците са просто последствията.
57
0
 
22
 
! Отговори
Пимен преди 8 години
Поредния цирк.Очаквах нещо повече и да кажа:Ето поне в центъра на столицата се прави нещо.За периферията ще я оставя без коментар.Като погледнах докъде са стигнали за толкова време,все едно ме удари ток.Срам.1997 година НДК беше по-добре от сега. Весели празници.
56
0
 
6
 
! Отговори
8 преди 8 години
До СТРАНДЖАТАИЛИ ,АКО ТРЯБВА ДА СМЕ ТОЧНИ,ОТ КРАСИВ ГРАД В В КРАВАРНИК
55
0
 
10
 
! Отговори
Парите, парите... преди 8 години
Важното е парите да се усвоят, качеството на работата е без значение.
54
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СТРАНДЖАТАГЕРБ превърна София от социалистическо текезесе в европейски град!- - - Така е Странджа, така е !!! На всеки селянин като теб София му прилича на Европейски град !
53
0
 
6
 
! Отговори
71 преди 8 години
Странджа, Време е да посетиш психиатрична клиника. Не си добре. Ще нараниш себе си или някой близък. Не подценявай опасността. Сериозен съм.

Спонсорирани публикации