Облачно ще е днес, ще вали в Западна България

Слънцето ще се покаже във вторник
20 май 2024 07:27, Елка Василева
1
Облачно ще е днес, ще вали в Западна България
Снимка: архив, БГНЕС

Облачността днес ще остане предимно значителна и на места в западната половина от страната ще превалява дъжд, в отделни райони и ще прегърми. До вечерта валежите ще спират. Почти без валежи и с повече слънчеви часове ще е на изток.

Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, в София - около 23°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, след обяд - предимно значителна и на места по южното крайбрежие ще превали краткотрайно. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 17°-20°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността ще е предимно значителна  и в масивите от западната половина на страната ще има валежи от дъжд. В отделни райони и ще прегърми. Привечер валежите ще спрат. Ще духа умерен югоизточен, по високите и открити части - до силен западен вятър Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 11°.

Във вторник ще преобладава слънчево време. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от от изток-югоизток. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 23° и 28°.

В сряда над цялата страната ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Има условия за значителни валежи. Вятърът ще се ориентира от северозапад. Температурите слабо ще се понижат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: прогноза за времето
Още от Видео прогноза
Валежите спират, но не трайно
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари