Паметникът на Съветската армия падна…От супергерои!

Iron man от популярния комикс освобождава София от монумента
Обновена: 24 юли 2016 08:22 | 24 юли 2016 07:41,
433
Паметникът на Съветската армия падна…От супергерои!
Кадър: bTV

Паметникът на съветската армия в София е разрушен от... супергерои! Това не е предизборна игра, а част от сюжета на новите серии на популярния по света комикс с приключенията на Iron Man - Железния човек.

Iron Man идва в София благодарение на сценариста Брайън Майкъл Бендис и родения в България художник на комикси Алекс Малеев.

"Аз не знаех, че действието се развива в България въобще, докато не получих сценария", разказа Алекс пред bTV.
Той обаче не е изненадан.

"Не се учудвам, че сюжетът се развива в България, защото той го е написал за мен това нещо, и е като шега между нас двамата, която върви от години вече", разказва Алекс.

Сценаристът прочел в Интернет, че Националният дворец на културата е емблематична сграда в София. Затова решил една от ключовите сцени да се случи точно там.

На Алекс обаче, му хрумнала друга идея: "И му казах: "Слушай, ако ще разрушаваме нещо, да разрушим Паметника на съветската армия, защото от години вече хората искат да бъде премахнат".

Всъщност сред най-настоятелните за премахване на Паметника на Съветската армия са политиците. Депутати от РБ дори обмисляха идеята за софийски референдум за съдбата на монумента. Те регулярно призовават центъра на столицата да бъде освободен от паметника и той да бъде изпратен в музея на социалистическото изкуство.

Срещу искането им всеки път са политиците от социалистическата партия. В БСП смятат, че това е история, в която не бива да се намесваме.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


433
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Накрая някой луд ще направи една бомба и до там ще е този "паметник". Казвам "луд" в добрият смисъл.
21
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да го разрушат и да направят на негово място паметник на Българските Царе.И без това София сигурно е единствената столица, дето до скоро нямаше нито един паметник на свой цар.
20
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако останеше на Софиянци отдавна да са го махнали, но в България няма демокрация. Все пак не е ли редно хората от града да решават какво да правят с града си, а не тролеи от някакво село пишещи в нета за пари?
19
2
 
6
 
! Отговори
ЖЕЛЕЗЕН ДРУГ ПЪТ преди 7 години
като ги слушам, май дървени са им главите
18
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-накрая.
17
7
 
2
 
! Отговори
АБРАМСИТЕ ГОРЯТ преди 7 години
много добре и нека да почнат с тези на окупаторите в България. Нали и от Столипиново трябва да ядат
16
17
 
24
 
! Отговори
СЪВЕТСКАТА АРМИЯ преди 7 години
ОСВОБОДИТЕЛКА ни освободи от ФАШИЗМА и такива като протестърите и хората на СОРОС, които отново ни поробиха. Местните О.ТРЕПКИ не са по-добри от ОКУПАТОРИТЕ от САЩ
15
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мнонго добра идея. Филмирането ще улесни разрушаването.
14
21
 
15
 
! Отговори
Непобедимая преди 7 години
"Непобедимая и легендарная" вече не съществува.Сама се победи. Който разбира от въоръжени сили знае, че армия без тил е нищо. В резултат на рухналата икономика на СССР се пукна и балонът, наречен "Комунизъм". Заедно с него си отиде и Съветската армия, колкото и да беше "непобедимая", взе та сама се победи! Започна голямото рязане на ракети. Четири съветски за една американска. Ами, такова е било съотношението тогава- 4:1. А ни лъжеха, че СССР се борел за мир. Да бе, да!
13
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Историята че трябва да се помни, е безспорно.Проблемът е, когато историята се разказва лъжовно! Когато окупаторите ги наричат "освободители", а убийците ги наричат "герои".
12
6
 
21
 
! Отговори
ДЕМОКРАЦИЯТА в САЩ преди 7 години
и тя е такава като комикса - измислена. Уж я виждаш, пък в новините само стрелба по улиците и затворите препълнени. САЩ - държава с най-много затворници на глава население. 3 МИЛИОНА - направо страна концлагер. каква демокрация. Има цели градове - гета като Столипиново
11
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Националните герои" на фащ освен да разрушават друго правят ли, ама това е паметник за хората от СССР - а те имат 30 000 000 герои и всеки 9 май казват - "нищо не е забравено, никой не е забравен"!
10
28
 
14
 
! Отговори
88 преди 7 години
От какво ни е освободила съветската армия??? Избиха достойни военни, индустриалци, попове. Почти цялата интелигенция. Отнеха ни и Македония и Беломорието. Като ще има паметник на съветската армия, да направят и паметник на този който уреди освобождението на Южна Добруджа.
9
14
 
8
 
! Отговори
Бай Мaнгaл преди 7 години
Баси кефа!Що джелезо ще излезе от арматурата!
8
3
 
32
 
! Отговори
ПРОТЕСТЪРИТЕ преди 7 години
сега направо ще се изпуснат на площада. Не безплатно разбира се. Чичко Сорос е пратил боички и парички
7
2
 
27
 
! Отговори
Железният светилник преди 7 години
да четат по-младите, а не да гледат комикси на Супер мени и прочие глупости.
6
5
 
37
 
! Отговори
Може и паметника преди 7 години
на американските летци-убийци пред Амбасадата да взривят, защото него никой не иска със сигурност. Освен Сорос и наведените около него
5
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знаем ги стотиците хиляди партизани. В Сряда ореше нивата, в Четвъртък чу, че Червената Армия идва и хукна, в Петък слезе от планината като най-големия партизанин. Знаем ги тия партизани.
4
26
 
8
 
! Отговори
ААА преди 7 години
Браво! Супер!
3
2
 
32
 
! Отговори
СУПЕР Т.ЪПАЦИ преди 7 години
явно идват в София, които си мислят, че желязото се яде и "Железният човек" наистина вълнува по-възрастните от 10 годишни