Пийте чай от мента при висок холестерол и за отслабване

За какво още помага ароматната напитка
12 май 2024 15:45, Михаела Лазарова
7
Пийте чай от мента при висок холестерол и за отслабване
Снимка: Istock

Достъпен, с много приятен аромат, чаят от мента е прекрасна напитка не само през студените месеци, но и в топлите дни. Освен че е освежаваща напитка, която може да се консумира и гореща, и хладка, чаят от мента има страхотни ползи за здравето.

Запознайте се с пет причини, които ще направят чая от мента любимата ви напитка.

При храносмилателни проблеми

Ментовият чай е прекрасен за успокояване на болката. Той въздейства върху болката на различни нива. Подходящ е за потушаване на главоболието, болките в корема, мускулите и ставите. Редовната му консумация дори е подходяща за редуциране на мазнините и намаляване на производството на жлъчен сок, причиняващ раздразнения в стомаха.

Понижава холестерола

Лошият холестерол е враг номер едно на сърдечносъдовата система. Той предразполага и към диабет, запушване на кръвоносни съдове, сърдечносъдови инциденти и заболявания на обмяната на веществата, както и ендокринни проблеми. За да намалите лошия холестерол, пийте ментов чай редовно. Той помага за понижаване на нивата му и подобрява липидния профил.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от Здраве
Как да облекчите главоболието по време на бременност?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Гинеколог преди 1 седмица
Ментата предизвиква стомашни киселини, трябва да се избягва.
2
6
 
3
 
! Отговори
Фелдшер преди 1 седмица
Високият холестерол не е опасен, стига да не се възпали и запуши някой кръвоносен съд на сърцето или мозъка. Моят баща е на 88 -годишна възраст и цял живот не е имал висок холестерол, но няма някакви сърдечни проблеми. Дори и кръвното му е в граници за възрастта. Но не пуши и пие, не злоупотребява с храни. И се движи всеки Божи ден.
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Може и мента пещерска :)))