"Екзорсистът" и "То" – най-добрите филми за нощта на Хелуин

Експерти със списък от филми за страшния празник
31 окт 2016 11:22,
13
"Екзорсистът" и "То" – най-добрите филми за нощта на Хелуин
Снимка: архив, Bulphoto

Искате да си създадете страховита тръпка на днешния празник Хелоуин? Заложете в такъв случай на някой филм на ужасите, вместо да обикаляте съседите, маскирани като зомбита. Ако държите на класиката, изберете "Екзорсистът".

Ако честването Ви не може да мине без зловещ образ зад маска или клоун-убиец, гледайте съответно "Петък 13-и" или "То", препоръчват експерти, цитирани от "Интернешънъл бизнес стандарт".

Без съмнение класиката в хорър жанра, която всява ужас сред зрителите още от 1973 г., е "Екзорсистът". Гледането на филма с Елън Бърнстин, Макс фон Сюдов и Линда Блеър е гаранция за страховито празнично изживяване.

Сред популярните филми на ужасите за Хелоуин е и филмът... "Хелоуин" (1978), режисиран от Джон Карпентър.

Ако манията хора да се предрешават като клоуни-убийци, завладяла САЩ и пренесла се в Европа, не е достатъчно плашеща, можете да изберете филма "То" (1990) по едноименния роман на майстора на ужасите Стивън Кинг. Или хорърът "Децата на царевицата" (1984) по друг негов роман.

В класацията на най-страховитите хоръри за Хелоуин намират място още "Слийпи Холоу" (1999), "Сиянието" (1980), "Ужасът в Амитивил" (1979), "Кошмари на Елм Стрийт" (1984), "Бебето на Розмари" (1968), "Заклинанието" (2013) и "Тексаско клане" (1974).

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добра класация като цяло за US филмите, изпуснали са трите ми съвременни фаворита в жанра - "The Mist" (Мъглата) (2007), "The Ring" (Предизвестена смърт)(2002) с Наоми Уотс и "Saw" (Убийствен пъзел) (2004). Няма да коментирам и факта, че най-болните трилъри/ужаси ги правят корейците и японците- класики като "The Grudge", "История за две сестри" и "Audition" :)
7
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като е толкова комерсиализиран, още по-нелепо е да насърчаваме децата да се правят на персонажи от "Марвел" и да се радваме на задълбочаващото им се слабоyмие. И без друго бая народ ежедневно си промива мозъците с глупости, аре мерси за поредния тъпизъм.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не ни е крив за това, че не сме съумели да осъвременим елементи от наши празници, свързани със зимата, с представите за демонични сили и предпазването от тях, също и с прогонването им - Петковден, "Мръсните дни, кукерите.Успяхме само с обичая "мартенички".А хлапетиите искат да се веселят!Търговците пък търсят начин да спечелят и продават всякакви маскарадни джунджурии. Маскарадните костюми за Хелоуин, могат да се купят на безценица, да се внесат у нас и тук да се продадат с печалба.
5
0
 
6
 
! Отговори
Наши празници: преди 7 години
Петковден - жените извършват жертвоприношения с черни птици на кръстопът или в пустош, за здраве, но има и вещерски елементи."Мръсни дни", наричани и "Караконджолови нощи" (от Игнажден до Йордановден) - аналогично на Хелоуин. Вярва се, че в този период се отваря границата между Човешкия свят и Отвъдното и демоните нахлуват в нашето пространство. На места в България, през този период обикалят маскирани дружини.Кукери - осмисля се като край на зимата, маскираните ритуално прогонват злите сили.
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Тиквунийми то до там ти стига умствения багаж
3
2
 
5
 
! Отговори
Тиквуний преди 7 години
До тези под мен-да ми ядете тиквата,мерси!
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Discoveryмда аз да попитам тез наши пишман патриоти колко пъти са се облекли като кукери понеже това е българската версиа на вси светии.
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Весело и страшно довечера! Да си накупите мноого страшни тикви и бонбони, шоколади, и всякакви скадки :)

Спонсорирани публикации