Какво искат да знаем свръхчувствителните хора за тях?

Срамежливите хора често попадат в категорията
25 ное 2016 22:41,
4
Какво искат да знаем свръхчувствителните хора за тях?
Източник: Reuters
Според данни на изследователи един на всеки пет души е силно чувствителен. Специалисти поясняват, че тези личности лесно се претоварват, избягват конфликти, работят, за да намерят спокойствие в стресовите ситуации и имат богат „вътрешен живот“. Много често силно чувствителните хора може да изглеждат срамежливи. 
 
Какво те биха искали околните да знаят за тях?
 
1. „Само защото съм чувствителен, не означава, че съм слаб“
 
Всъщност е точно обратното. Чувствителността помага за развитието на интуицията, което служи на силно чувствителните хора като защита, докато проправят своя път, който в очите им често изглежда едновременно красив и хаотичен. 
 
2. „Усещам всичко в голяма дълбочина и не мога да го променя“
 
Без значение за каква емоция става дума – радост, тъга, гняв, страх, се появява усещането, че тя пътува до центъра на душата и се превръща в мощна част от нея.
 
 
3. „Да, забелязвам едва доловими промени и те ми се отразяват“
 
Ако някой, с когото силно чувствителният човек разговаря, промени тона си дори леко, това се забелязва. Дори може да се отразят по начин, че да забрави мисълта си. Докато това се случва, мозъкът вероятно се опитва да оцени ситуацията и да разбере какво означава тази промяна. 
 
4. „Прекаленото мислене за всичко просто е част от това, което съм“
 
Това важи с особена сила, когато се отнася до сферата на емоциите. Тогава се оценяват въпросите, свързани с кой, какво, кога, къде и защо, които стоят зад всяко обстоятелство. Това е, защото много чувствителните хора искат да имат дълбоко разбиране за всичко около тях, след като то може така лесно да ги засегне.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
всеки свръхчувствителен си мечтае за оня момент в който ще изкара брадвата. и тогава втеленото общество почва да пита "къде е държавата" и "защо полицията не е взела мерки да арестува тоя луд". а човека си мисли "дали не беше по добра идея да си купя и един автомат..."
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забравя си мисълта. Присъщо за разсеяните хора.
2
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Накратко, казваш че те не са присподобени към живота.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е, защото много чувствителните хора искат да иматдълбоко разбиране за всичко около тях, след катото може така лесно да ги засегне.--------------------------Абсолютно ВЯРНО!!! Животът на чувствителните хора понякога е същински ад в едно общество основано на мерканрилност, грубост,.прагматизъм, безразличие и повърхностно оценяване на нещата. Общество, което не се интересува от чувствата и душата на една личност, а от онова което е на показ.

Спонсорирани публикации