Венета Райкова проплака: Откъде да взема 30 000 лв. за Юксел

Водещата загуби дело, заведено от новинаря за клевети
Обновена: 11 дек 2016 07:49 | 11 дек 2016 07:45, Камелия Цветанова
129
Венета Райкова проплака: Откъде да взема 30 000 лв. за Юксел
Снимка: Булфото, архив

Не знам откъде да намеря 30 000 лв. за две седмици, които да платя на Юксел Кадриев, каза Венета Райкова пред "24 часа" във връзка с делото, което тв водещият от Би Ти Ви заведе срещу нея преди 5 години.

Още по темата

Задочната среща на двамата популярни тв водещи в съда - представляват ги адвокатите им, предизвика огромен обществен интерес.

От една страна, той е заради прецедента толкова известни журналисти да се съдят помежду си. От друга, делото предизвика стотици коментари за съдебната система у нас, за бавните темпове, с които тя взема решения, и за размера на глобите, които в трагични случаи са непонятно малки, а при вербални казуси - учудващо високи.

Причината за делото между двете телевизионни знаменитости е интервю на бившата съпруга на новинаря - Бонка, което тя дава в предаването "Горещо" на Райкова.

По онова време то се излъчва по Нова тв. Малко след това Кадриев обяви в “Шоуто на Слави”, че ще съди журналистката заради изречени лъжи в предаването. Което и прави.

Развръзката сега е, че делото е минало на втора инстанция, на която тв водещата е призната за виновна. Впрочем първата инстанция я оправдава. Юксел Кадриев Райкова твърди, че ще обжалва, така че делото все още не е приключило.

"Не коментирам личния си живот Това е дело, което също е свързано с него, а от друга страна, то не е приключило окончателно, така че не мога да коментирам. Нито пък ще коментирам решения на съда. Убеден съм, че адвокатите на Венета Райкова познават много добре законите на държавата ни", каза Юксел Кадриев пред "24 часа".

По смисъла на решението на втората инстанция Венета Райкова трябва доброволно да плати 30 000 лева на Юксел Кадриев в 2-седмичен срок. Не го ли стори, ответната страна в делото между двамата ще има претенции към апартамента ѝ. Обжалването не спира изпълнението, обясниха адвокати. Т.е. тя трябва да плати голямата сума, а ако окончателното решение на съда е различно от сегашното, Кадриев ще трябва да ѝ върне парите.

Преди два дни тв водещата получи покана за доброволно изпълнение, с което я уведомяват, че е наложен запор върху банковите ѝ сметки и възбрана върху единствения апартамент, в който живее със семейството си.

"Това е следствие на спечелено дело срещу мен от Юксел Кадриев – водещ на новините на Би Ти Ви, на втора инстанция. Първа инстанция ме оправда", обясни Венета Райкова в личния си профил във Facebook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Околовръсното.Работи се non-stop.
43
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мразя писачите по жълти вестници и *** жълти предавания, но от друга страна в предаването на Венета се дават интервюта с други хора, реално мненията са си техни лични, защо тя да го отнася?
42
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аде да не се правят на ударени всички дето работят в телевизиите от години са фрашкани с пари защото вземат големи пари
41
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Делата почти винаги ги печелят тези който имат повече пари
40
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-после някой да и затвори устата на тая.
39
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А не трябваше ли да съди бившата си жена, в смисъл, тя заяви, че Юксел ..., а не Райкова.
38
4
 
16
 
! Отговори
Sms преди 7 години
Дайте бснкова сметка или sms номер да и пимогнем.
37
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам защо ни занимавате с тая селска клюкарка и онова Юксел.
36
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ревем всеки ден за правова държава, а като стигне правото до някой...иии...ааааа добре си беше преди...анархия. Всеки гражданин трябва да се научи да спазва моралните и етични норми.
35
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е как откъде,бе Венче,нали написа и продаде толкова много книги.Не се прави на беднячка.
34
0
 
35
 
! Отговори
Груйо преди 7 години
Въпросното видео може да се намери лесно. Напишете: "Хванат в изневяра, Горещо" в гугъл и сами ще видите, че Венетка си е за бой. Сига риве. Ама , кат се бъркаше у личние живот на хората на рива!
33
1
 
13
 
! Отговори
Lavazza преди 7 години
Още хваща окото...сигурен съм, че ще измисли нещо
32
0
 
22
 
! Отговори
Между редовете преди 7 години
Който други му копае гроб, сам пада в него.
31
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи, когато е клеветила Юксел, не е ревала. Сега що реве?Винаги нагла и нахакана, в ефир унижава хората без да й пука, сега си намери майстора.
30
0
 
32
 
! Отговори
skunka преди 7 години
колко хора дължат по над 100к на банките, пък бизнеса им не върви, но не пускат новини на първа страница, че им се пече яйцето на дупенцето....Кво ме вълнуват личните ти проблеми, бе ВЕНЕТО?Обжалвай, имаш право на касационна жалба, да поискаш отмяна на съдебното решение(при доказани процесуални нарушения, разбира се и ако съдът прецени, да започнеш отначало..абе я се оправяй..
29
0
 
6
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
До Юрист и до 22Когато става дума за вреди от непозволено увреждане, както е в случая, жилището е секвестируемо.
28
1
 
15
 
! Отговори
Абе преди 7 години
Абе... Защо ми триете коментара за Юксел, който взима пари назаем от колегите си в бТВ и не ги връща?
27
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами,дай тези дето ги взе от Евгени."Обидена от думите му, Райкова веднага заведе иск на стойност 50 000 лева. На толкова тя оцени обезщетението за нанесените й морални щети. Тя дойде на делото с гордо вдигната глава ухаеща не на развалено мляко, а на парфюм и изрази надежда, че справедливостта ще възтържествува и то в нейна полза. В това време Минчев бе докаран насила от съдебна охрана, която го взе любезно от дома му и го ескортира до съда, без да се интересува, че на лорда никак, ама никак
26
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Репортерка на онази *** Албена Вулева настига до НДК Иван Ангелов( човекът побъркал Фънки и Иван и Андрей във втория зезон на Мюзик Айдъл) и го пита провокативно: Вярно ли е че си спал с Христина( може да бъркам името- една от участничките в него сезон), а Иван Англеов продължава да си крачи и вика: не само с.вир.ки ми прай. Муаахахаххаах...И тази продължава: вярно ли е че ще правиш свое предаване? И той: Ще гледаш, мааа, ов.ца! И онази остана нас.рана и се отказа. Уахахахха...Най-големия!
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Венета ако плати може да потърси от продуцентите и сценаристите сумата и те са длъжни да я възстановят!

Спонсорирани публикации