Венета Райкова проплака: Откъде да взема 30 000 лв. за Юксел

Водещата загуби дело, заведено от новинаря за клевети
Обновена: 11 дек 2016 07:49 | 11 дек 2016 07:45, Камелия Цветанова
129
Венета Райкова проплака: Откъде да взема 30 000 лв. за Юксел
Снимка: Булфото, архив

Не знам откъде да намеря 30 000 лв. за две седмици, които да платя на Юксел Кадриев, каза Венета Райкова пред "24 часа" във връзка с делото, което тв водещият от Би Ти Ви заведе срещу нея преди 5 години.

Още по темата

Задочната среща на двамата популярни тв водещи в съда - представляват ги адвокатите им, предизвика огромен обществен интерес.

От една страна, той е заради прецедента толкова известни журналисти да се съдят помежду си. От друга, делото предизвика стотици коментари за съдебната система у нас, за бавните темпове, с които тя взема решения, и за размера на глобите, които в трагични случаи са непонятно малки, а при вербални казуси - учудващо високи.

Причината за делото между двете телевизионни знаменитости е интервю на бившата съпруга на новинаря - Бонка, което тя дава в предаването "Горещо" на Райкова.

По онова време то се излъчва по Нова тв. Малко след това Кадриев обяви в “Шоуто на Слави”, че ще съди журналистката заради изречени лъжи в предаването. Което и прави.

Развръзката сега е, че делото е минало на втора инстанция, на която тв водещата е призната за виновна. Впрочем първата инстанция я оправдава. Юксел Кадриев Райкова твърди, че ще обжалва, така че делото все още не е приключило.

"Не коментирам личния си живот Това е дело, което също е свързано с него, а от друга страна, то не е приключило окончателно, така че не мога да коментирам. Нито пък ще коментирам решения на съда. Убеден съм, че адвокатите на Венета Райкова познават много добре законите на държавата ни", каза Юксел Кадриев пред "24 часа".

По смисъла на решението на втората инстанция Венета Райкова трябва доброволно да плати 30 000 лева на Юксел Кадриев в 2-седмичен срок. Не го ли стори, ответната страна в делото между двамата ще има претенции към апартамента ѝ. Обжалването не спира изпълнението, обясниха адвокати. Т.е. тя трябва да плати голямата сума, а ако окончателното решение на съда е различно от сегашното, Кадриев ще трябва да ѝ върне парите.

Преди два дни тв водещата получи покана за доброволно изпълнение, с което я уведомяват, че е наложен запор върху банковите ѝ сметки и възбрана върху единствения апартамент, в който живее със семейството си.

"Това е следствие на спечелено дело срещу мен от Юксел Кадриев – водещ на новините на Би Ти Ви, на втора инстанция. Първа инстанция ме оправда", обясни Венета Райкова в личния си профил във Facebook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
47
 
! Отговори
Факт преди 7 години
До момчилМоже,може,вземат ти жилището и ходи се оплаквай на арменския поп!Иначе прехвалената и най-продавана(според собствените и думи) Райкова ако не може да намери едни 30 000-значи кариерата и е само мит!Колкото до решенията на съда-те са доказано безпринципни на всички инстанции и зависят от "финансирането" на съдебния процес.Политическото и силово влияние са другите фактори,които решават присъдите.
3
3
 
45
 
! Отговори
момчил преди 7 години
Ако семейството има само едно жилище не може да се приложи принудително изпълнение върху него според закона.Така че явно лъже,че имат едно жилище.
2
5
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да плаща! Нали си изкарва хляба като рови в чаршафите на хората. Трябва да е събрала бая пари. Сега да плаща!
1
9
 
46
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Е нали издаде книги бе,Вени?Самата ти каза,че са били бестселъри,а това означава,че все си взела нещичко.А иначе не е редно,ако това е единствено жилище да се пипа от тези смукачи на пари.

Спонсорирани публикации