Борисов прогнозира: След вота в неделя - разединен народ

За Турция, той коментира: При мен това нямаше да се случи
Обновена: 25 мар 2017 06:25 | 24 мар 2017 09:31, Петя Славова
477
Борисов прогнозира: След вота в неделя - разединен народ
Снимка: архив, Булфото

"След вота в неделя ще получим тежко разединен народ в момент, в който съединението трябва да направи силата”, заяви бившият премиер Бойко Борисов.

"БСП обиждат всички милиони избиратели на ГЕРБ с всички тези квалификации и неверни твърдения. Бих отговорил много остро на Корнелия Нинова, но зад нея стои друг милион хора. Имам много приятели от БСП. Ако започна да говоря така за тях, ние ще счупим по средата отношенията си като хора”, коментира той пред Нова тв.

Борисов категорично отрече да е изпращал SMS на Огнян Герджиков, за да уволни Иван Гарелов и заяви, че ГЕРБ нито е назначила, нито управлява служебното правителство.

Още по темата

"Категорично с ДОСТ нямаме нито уговорки, нито смятаме да управляваме заедно”, каза още той и добави, че ГЕРБ са предизвикали изборите, за да успокоят държавата. По думите му се е усещало напрежение в страната.

Борисов коментира малката прогнозна разлика на социологическите агенция между ГЕРБ и БСП с думите, че в България обикновено след управление "всичко живо се срива”.

За намесата на Турция в изборите у нас, той отсече: "Просто това при мен нямаше да се случи. Те имаха респект. Отказвал съм категорично разговори с турските лидери, ако те не си променят тона”.

"Турският президент Реджеп Ердоган всеки ден заплашва Европейския съюз, включително и България. Аз знам колко твърди и внимателни трябва да сме с този човек”, допълни той.

По думите му, БСП винаги се възползвали на изборите от това, че техният електорат е проруски. "По същия начин тази тема бе експлоатирана от тях и по време на президентските избори. Тогава ГЕРБ имаше много твърда позиция спрямо Русия заради анексията на Крим. Винаги съм настоявал, включително и в Брюксел, за спазване от страна на Русия на Минските споразумения. Но в същото време виждате какво става в Турция”, посочи Борисов.

"Единственият ни шанс при тази ескалация на напрежението е чрез ЕС и НАТО да се справим с предизвикателства, включително и като това с мигрантите. Виждате, че по мое време нямаше проблем с тях”, каза Борисов.

За делото срещу Нинова, той  отбеляза: "Без да вдигам много шум заведох дело срещу Корнелия Нинова. Когато бях 4-и клас, се качих на джанка, но дойде собственикът, след което толкова бой изядох от баща си. Оттогава не съм помислил и да открадна нещо. Защитих Делян Добрев, може би не трябваше да го правя толкова гласно, но ще се видим в съда и там всичко ще се реши".

За взаимоотношенията си с Елена Йончева той каза, че са се разбирали, но сега тя била напрегната заради изгонването й от Президентството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


477
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
373
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Областен управител на ГЕРБ, минал през всички партии до сега и не е уволнен от служебното правителство. Той е един вълчо с овча кожа.Такива кадри има ГЕРБ, като негов образ и подобие .
372
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Става страшно.Не очаквах да е толкова внезапно.А ние сме неподготвени,разоръжени,оглупели.
371
6
 
4
 
! Отговори
Пасков преди 7 години
Ей,злодея,*** вече е разделен на 3 части Румелия,Дунавски вилает и Софийски санджак.Давудоглу я е показвал от достаджии.България трябва да има турски премиер.Следващите 78 часа са решаващи.
370
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРОЛЕТ ПУКНА БСП
369
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименМРЪНКА НИНОВА И ЦЯЛОТО БСП МРЪНКА ЗАЩОТО ОТИВАТ В МУЗЕЯ НА ПРЕСТЪПНИТЕ РЕЖИМИ.
368
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бсп води до изолация и мизерия и диктатура
367
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбирам защо мрънка Бацето. Беше на власт, сам я сдаде, сега тръгнал да филосоства. Кой го кара да дава оставка? И такъв човек иска трети път да управлява.
366
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БОЙКО БОРИСОВ ОБЕДИНИ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ЗА РАЗВИТИЕ И ПРОСПЕРИТЕТ!
365
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе къде е другаря Станишев, дето се целуваше с Местана?
364
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като изключим всичките ти други простотии,по твое време беше създадена партия ДОСТ,а Местан нарече днес патриотите фашисти.Като знаем,че и съда и прокуратурата ти бяха подчинени,твоя е главната вина за регистрацията на тази партия.Ти,заедно с Местан сте национални предатели.
363
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Националсоциализма, тоест нацизма е последното убежище на социализма.
362
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА БОЙКО БОРИСОВ И АНТОНИО ЛОПЕС. С ГЕРБ КЪМ ПРОГРЕС, С БСП В ИЗОЛАЦИЯ КАТО СЕВЕРНА КОРЕЯ.
361
9
 
2
 
! Отговори
хъ сеги преди 7 години
*** трябва да има турски премиер,казват съседите.
360
4
 
21
 
! Отговори
.I. преди 7 години
престъпна CBИHЯ !
359
2
 
18
 
! Отговори
ЕСХАЧ преди 7 години
От такива като теб сме разединени
358
0
 
13
 
! Отговори
инджинер,доктор бб преди 7 години
До АнонименАбе какъв доктор,направо генерал без армия,ама генерал,ама без армия.
357
1
 
14
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 7 години
Когато кажем Герб разбираме Методиев, когато кажем Методиев разбираме Герб!Власт+ пари= Герб/ Методиев/.
356
1
 
16
 
! Отговори
don преди 7 години
кажете ми къде ГЕРБ раздават парите за гласа па и ние да вземем някой лев
355
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БОРИСОВ Е ДОКТОР ИНЖЕНЕР, А СТАНИШЕВ Е НЕГРАМОТЕН ***
354
1
 
7
 
! Отговори
до 361 преди 7 години
Не се прави на Господ.Ако не бяха комунистите, щеше да си на село, а сега се пениш в някоя панелка , че си голям капиталист и разбирач, щото са ти платили да лаеш глупости през работно време.Ти ще казваш кой как е живял при социализма! Какво си произвел , освен г...на?

Спонсорирани публикации