Борисов прогнозира: След вота в неделя - разединен народ

За Турция, той коментира: При мен това нямаше да се случи
Обновена: 25 мар 2017 06:25 | 24 мар 2017 09:31, Петя Славова
477
Борисов прогнозира: След вота в неделя - разединен народ
Снимка: архив, Булфото

"След вота в неделя ще получим тежко разединен народ в момент, в който съединението трябва да направи силата”, заяви бившият премиер Бойко Борисов.

"БСП обиждат всички милиони избиратели на ГЕРБ с всички тези квалификации и неверни твърдения. Бих отговорил много остро на Корнелия Нинова, но зад нея стои друг милион хора. Имам много приятели от БСП. Ако започна да говоря така за тях, ние ще счупим по средата отношенията си като хора”, коментира той пред Нова тв.

Борисов категорично отрече да е изпращал SMS на Огнян Герджиков, за да уволни Иван Гарелов и заяви, че ГЕРБ нито е назначила, нито управлява служебното правителство.

Още по темата

"Категорично с ДОСТ нямаме нито уговорки, нито смятаме да управляваме заедно”, каза още той и добави, че ГЕРБ са предизвикали изборите, за да успокоят държавата. По думите му се е усещало напрежение в страната.

Борисов коментира малката прогнозна разлика на социологическите агенция между ГЕРБ и БСП с думите, че в България обикновено след управление "всичко живо се срива”.

За намесата на Турция в изборите у нас, той отсече: "Просто това при мен нямаше да се случи. Те имаха респект. Отказвал съм категорично разговори с турските лидери, ако те не си променят тона”.

"Турският президент Реджеп Ердоган всеки ден заплашва Европейския съюз, включително и България. Аз знам колко твърди и внимателни трябва да сме с този човек”, допълни той.

По думите му, БСП винаги се възползвали на изборите от това, че техният електорат е проруски. "По същия начин тази тема бе експлоатирана от тях и по време на президентските избори. Тогава ГЕРБ имаше много твърда позиция спрямо Русия заради анексията на Крим. Винаги съм настоявал, включително и в Брюксел, за спазване от страна на Русия на Минските споразумения. Но в същото време виждате какво става в Турция”, посочи Борисов.

"Единственият ни шанс при тази ескалация на напрежението е чрез ЕС и НАТО да се справим с предизвикателства, включително и като това с мигрантите. Виждате, че по мое време нямаше проблем с тях”, каза Борисов.

За делото срещу Нинова, той  отбеляза: "Без да вдигам много шум заведох дело срещу Корнелия Нинова. Когато бях 4-и клас, се качих на джанка, но дойде собственикът, след което толкова бой изядох от баща си. Оттогава не съм помислил и да открадна нещо. Защитих Делян Добрев, може би не трябваше да го правя толкова гласно, но ще се видим в съда и там всичко ще се реши".

За взаимоотношенията си с Елена Йончева той каза, че са се разбирали, но сега тя била напрегната заради изгонването й от Президентството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


477
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
4
 
31
 
! Отговори
"Дясно и ляво&q преди 7 години
Относно разделението, че ББ го въведе като поведение. ББ въведе махленското говорене и езикът на омразата. Обидно е за българите, че този човек беше не един, а два полумандата мин. пред.. А се готви и за трети мандат - няма такъв прецедент в историята. 2 недовършени мандата-27 милиарда заеми и се готви за 3-ти. Няма нормалност в избора на този човек, за каквото и да е. Оно ни заробва децата с 30 милиарда заеми, 30 милиарда АЛОУ има ли пилот в самолета?! Народе заробват те с 30 милиарда лева...
272
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До резултати - Аз продължавам да живея на улица,която не е виждала асфалт от 27 години минимум...Смени адреса!
271
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ognyanz - Христо Иванов и Радан Кънев са наистина десни политици,Очакваше се много от двамата, но те проявиха дилетанщина, сектанщина и вождизъм. Загубиха това десетилетие! Ако могат ще се учат, но животът няма да ги чака!Не вярвам да бъдат припознати от достатъчен брой избиратели. Само с мераци и заклинания няма да стане. ДСБ има вече 17 годишен опит в избори и какво?! Все по-зле!
270
3
 
27
 
! Отговори
резултати преди 7 години
Тази сутрин Борисов беше в Нова ТВ.Довечера ще бъде в БНТ.Снощи Цачева беше там.Обикалят телевизиите здраво. Социологическите агенции активно ни внушават как ГЕРБ ще победи.Битката за милиардите от бюджета продължава. На ГЕРБ даже не им стигнаха за две години,че взеха и заем от 16 милиарда. Аз продължавам да живея на улица,която не е виждала асфалт от 27 години минимум. И при режим на водата 5 месеца в годината.
269
5
 
24
 
! Отговори
Майтап няма преди 7 години
Нинова и по мъж от всички мъже в ГЕРБ взети заедно!
268
3
 
4
 
! Отговори
До 290 преди 7 години
Да, сега се загледах, но то навсякъде всичко е в следи! Погледни и на север- североизток, пак са много!
267
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имали турците респект от теб Борисов? ..Ами при теб не беше изгонен нито един турски агитатор.Ти беше техен човек.Ти за *** ли ни смяташ?!
266
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, Да, България, разчитаща на дарения на граждани. На сайта им пише какви дарения за какво са отишли. Ако беше спонсорирана от някакви големи, мръсни и задкулисни пари, щяхме да гледаме техни клипове , билбордове и вестници навсякъде. Докато през цялата кампания ни заливат клипове на всички други партии, без да знае някой откъде са всички тези пари. Да, България нямат пари за клипове, аз съм видял 1 техен клип, а на другите партии гледам десетки, всяка вечер седмици наред.
265
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пиша от морето , това днес е ужасяващо натрапващо, самите самолети не се виждат, но следите са страшни.Има решетка на небето. Посоката е от юг на северозапад.
264
2
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Христо Иванов и Радан Кънев са наистина десни политици, всяка политическа система има нужда от нормални десни партии. Но как да изплуват покрай Бойко, който се опитва да бъде всякакъв. И ляв, и десен, и приятел на Ердоган, и приятел на Меркел. Ако ГЕРБ изгуби и тези избори, гербаджийската дружинка ще започне да се разбягва и партиите на Кънев и Христо Иванов ще получат глътка въздух. А е добре и да се обединят.
263
2
 
21
 
! Отговори
Бате Симчо преди 7 години
Чичо Боце, пътуваш батковото, пътуваш и потъваш в неграмотността си, в простащината, необразоваността която личи все повече, в наглостра си да лъжеш България повече от 15 години, в продажността си лъм Турция и Меркел, в омразата и подигравките към обикновеният българин, който е все по-беден и отчаян, в корупцията която потопи България,в калинките които натресе навсякъде, в параноята да не бъдеш убит от хората които смаза, в омразата която изпитаваш към българина,който крадеш и лъжеш безмилостно!
262
4
 
9
 
! Отговори
Да, България преди 7 години
Същата, която е спонсорирана от 'Америка за България' ??
261
3
 
11
 
! Отговори
До 281 преди 7 години
Незнам, но вчера над Варна се виждаха доста самолети с огромни дълги неизчезващи бели следи в небето! Остават въпросителните за това!
260
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато гледаш клипчета и четеш медиите на КОЙ, хората четат и се образоват и не бих се поддали на евтините манипулации на господарите ти, които впрегнаха гигантски суми да спрат "Да, България", понеже само тя може да ги изгони от властта и след 27 години да си отдъхнем от всички стари муцуни.
259
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички медии и платени журналисти се надпреварват да го интервюират с цел реклама за изборите,но клокото повече се изказва,повече глупости ръси и повече отблъсква хората от себе си.Прекалено много простотии сътвори и народа не го е забравил.Ще си получи заслуженото в неделя.Както всички преди него,които се подиграха с хората,вместо да им служат.
258
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора, от два дни над града ни пръскат зловещо самолети - така, че слънцето пече през пелена, както се получава при слънчево затъмнение - сенките се удължават.Знам, че ще се засмеете, но това явление има отношение към изборите.
257
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народът ни е наивен,не си взема поука от миналото и грешките!Като в приказката за двете козлета ГЕРБ и БСП се боричкат на моста България докато той се срутва под краката им!Отстрани феновете се плюят,а не забелязват,че и те са на моста,който рухва именно заради ГЕРБ и БСП!Няма да спасят държавата тези,които са отговорни за нейната разруха! С некадърност, продажност,сервилност към чуждите партиите от статуквото ни докараха до катастрофа!А гласуващите за Марешки явно само бензинът ги интересув
256
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Борисов като се погледнеш в огледалото, виждаш Пеевски"Това от срещата в Лондон.
255
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тоя пак п.р.ъ.д.н.а......
254
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
с този съм приключил за винаги

Спонсорирани публикации