Часове преди вота: Стотици сигнали за купуване на гласове

Прокуратурата е образувала 479 преписки в цялата страна
Обновена: 25 мар 2017 21:14 | 25 мар 2017 20:17,
54
Часове преди вота: Стотици сигнали за купуване на гласове
Снимка: Булфото, архив

Стотици са сигналите за купуване на гласове в страната. 62 са досъдебните производства за търговия с вот, съобщи прокуратурата. 

Прокуратурата е образувала 479 преписки в цялата страна и е отказала да провери като неоснователни 295 сигнала за търговия с вот, съобщава BTV. Най-много са разследваниятав в Софийско - 18, Бургаско и Търновско - по 15.

В област Плевен има десетки проверки и 5 досъдебни производства за търговия с вот. Подобни престъпления обаче се разследват много трудно, защото извършителите са много добре организирани:

"Касае се за пирамидална структура на няколко нива, подсигурява се огромен финансов ресурс и се отнемат правата на свободния избор на множество граждани", обясни ръководителят на Районната прокуратура в Плевен Владимир Николов.

Заради подозрения за търговия с вот днес имаше полицейски проверки в селата Славяново и Буковлък, твърдят наши източници. Още истории за купувачите на гласове и схемите, по които работят в Плевенско, очаквайте утре.

Полицията в Бургас разкри схема за купуване на гласове в ромската махала на Средец.

При обиск в една от къщите полицаите са открили списъци с имена и агитационни материали за една политическа сила. В списъците е имало имена на хора и от други общини. Образувано е досъдебно производство. Разпитите по случая продължават. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той ако загуби няма да дойде на ноща на пресконференцията! Той така прави, разсърдва се и бяга ако е втори!
16
5
 
27
 
! Отговори
:))) преди 7 години
Да видиш утре вечер физиономията на загубилаТиква - безценно !!!
15
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българи гласувайте,защото Шиши,Сокола и Павел,ще превземат парламента!После се чудите,защо автобусите от Турция идват на талази,за да оправят живота ни тук.
14
2
 
8
 
! Отговори
цоле преди 7 години
за кого да гласувам ,за тия ли...
13
0
 
6
 
! Отговори
ЦОНЬО преди 7 години
при мен никой не дойде...
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пазарна икономика.И аз няма да гласувам.Само срещу заплащане .Големите партий-2000евро.Малките 1000евро.
11
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва като хванат такива ЦИК да заличава партията !!! Тогава няма да има необходимост от толкова полицаи да си губят времето !!!!
10
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да гласувам. Причината - 42 години никой не ми предложи една стотинка, та само аз ли съм будала да гласувам без пари за тия! Аз ще чета книга, изляза с приятели и т.н.
9
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да гласувам. Причини много. Не заслужават вотът ми, времето ми, достатъчно са ми взели за да им дам каквото и да е. И без това се пазари и манипулира, да си пазарят. Аз ще чета книга, изляза с приятели и т.н. Никога вече глас от мен.
8
30
 
7
 
! Отговори
Ало другарите преди 7 години
Едно правителство е построило три пъти повече, от другите предишни правителства-пътища,автомагистрали,зали,пречиствателни станции,депа за отпадъци,нови пътнически терминали,морски гари нови метростанции,ремонт на обществени сгради,подобрени милиони кв.м.парко места,така че не им се налага да купуват гласове.И построеното се вижда.Справка,в Българска стопанска камара.
7
0
 
31
 
! Отговори
само да питам преди 7 години
И какво от това ? Всяка година гледаме как купуват гласове ,оспорване на избори ,нарушения и НИЩО НИЩО НИЩО !!!
6
2
 
8
 
! Отговори
Форумни бъркотии :) преди 7 години
Не до 3, а до 4 е адресиран отговорът на 5.Но май и него ще го махнат и ще настъпи ново объркване :)
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 4Утре привечер към 17-18 часа като от шайката разберат какво се случва мизата ще е кръгло число 100лв иначе духат супата
4
3
 
19
 
! Отговори
До 3 преди 7 години
Нищо не променяш с това паникьосване. Не там е проблемът.Проблемът се състои в това, че в едни райони директно се използват заплахи (там, където поминъкът е тютюн, а също и при онези избиратели, които за постоянно живеят на югоизток от България). Другаде пък (в махалите на веселия етнос) ПАК им дават готови пари даром, за да благоволят да идат и да пуснат бюлетина, макар че в повечето случаи дори не знаят какво е това, пред което ще сложат отметка!
3
2
 
23
 
! Отговори
Има ли значение дали преди 7 години
ГЕРБ или БСП купуват гласове по махалите?Същността на деянието не се променя от това.Но е противно и вбесяващо, че на онези пак им се дават даром в ръцете готови пари, които после победителите ще смъкнат от нашия гръб, за да си възстановят похарченото. Взетите от нас пари са спечелени с труд, който в повечето случаи е квалифициран! Първо сме учили, после сме се трудили, а след всяка изборна офанзива вземат от джоба ни част от изкараните ни с толкова усилия пари, защото на онези пак е дарявано!
2
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шайката се страхува. Утре истината ще лъсне.
1
1
 
19
 
! Отговори
Неуточнено преди 7 години
Нали сутринта съобщиха, че на места се пазарят за 30 лева на глас?Или до вечерта цената се е качила?От тези пари какво ще стигне до отделния гласоподавател и колко процента ще гушне тарторът на маалата?