7 министерства за Патриотите!? Джамбазки: Рано е, първо програмите!

Този път обаче щели да си искат да участват пряко във властта
78

 

Зам.-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки отрече информациите, че в следващото управление Обединените патриоти ще оглавят 7 министерства. Според него това звучи като предложение, но такива преговори засега не са водени. 

"Към момента между ГЕРБ и Обединени патриоти разговор за министерски кресла и посочени лица не са правени. Това, което четете по медиите, на мен ми прилича по-скоро на предложение, най-вероятно на управляващите", коментира Джамбазки пред "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Той беше категоричен, че двете страни все още не са се договаряли за съвместна управленска програма.

"Това, което се случи е проведен разговор, не преговори. Разговорът беше за това може ли да се говори за обща програма и за изработване на такава обща програма. След приключването на този разговор вероятно ще започнат и преговори за съставяне на общо правителство. Но нашите усилия и нашето желание това общо правителство - бъдещо, евентуално, хипотетично - да бъде основано преди разговора за министерските места, да бъде основано на няколко ключови неща, които трябва да бъдат свършени. Ако се постигне съгласие по тези неща, ще се работи заедно", уточни Джамбазки.

Той отсече, че този път патриотите ще стремят да бъдат пълноправни партньори в управляващата коалиция, а не както постъпиха с кабинета "Борисов 2", просто да го подкрепят без да имат министри.

Воеводата отхвърли твърдението, че патриотите са против лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да стане премиер за трети път, като и добави личното си мнение, че първата политическа сила има логичната задача да излъчи министър-председател.

"Валери Симеонов лансира няколко идеи, някои от които биха били успешни, ако проработеха, за съжаление няма да се случи. Като например общо управление в по-голям формат с участието на БСП", допълни той.

На въпрос дали би напуснал поста си в ЕП, за да заеме такъв в един бъдещ кабинет, Джамбазки отговори: "Моето лично убеждение е, че заемането на такава отговорна позиция предполага подготовка, умение и знания".

Според Джамбазки въвеждането на мажоритарна избирателна система в два тура с абсолютно мнозинство, ще бъде вредно за България, а и такава практика е напълно непозната в Европа заради дефектите, които дава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
1
 
! Отговори
умерен РУСОФИЛ преди 7 години
Тези ламбурници от ВМРО нямат и 1 %, а са отворили широки *** за постове! Тоя Каракачанов е абсолютен лъжец и далаверджия!
68
0
 
1
 
! Отговори
pagane8 преди 7 години
До Хитър ПетърНо за това пък българския народ дава на ГЕРБ да го краде и ***, и то вече за трети път ако не се лъжа, нали така уважаеми господине Хитър Петър или какъвто си там?
67
4
 
5
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
Патриоти са, душа дават,с ГРОБ да управляват!
66
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо всички ги наричат патриоти,не е ясно
65
0
 
4
 
! Отговори
е това е саможертва! преди 7 години
На въпрос дали би напуснал поста си в ЕП, за да заеме такъв в един бъдещ кабинет, Джамбазки отговори: "Моето лично убеждение е, че заемането на такава отговорна позиция предполага подготовка, умение и знания".Демек, аз нямам необходимата квалификация и затова ще се жертвам, като си остана само един евродепутат.
64
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Министерства, без оперативни програми :-)
63
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Валери е най-*** парче от патриотите,намерили с кой да се съветват!И като нямат специалисти,да си вземат,какво им пречи?Има образовани хора.Струва ми се,че патриотите ще бъдат използвани и изхвърлени,а накрая ще оберат пешкира,ще си измият ръцете с тях и ще ги държат в шах,дано да греша!Но да внимават.
62
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като чуя за самонареклите се патриоти се сещам за Христо Ботев - "Патриот е, душа дава, ама душата на народа"Скоро народът съвсем ще остане без душа!
61
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе,патреотете,правехте се на мъже онзи ден пред оная бабичка,ама днес не смеете и думица да обелите срещу Бойковата КЕВР,която съдра кожата на българския народ.Зер да не ядосате Байгой ли.
60
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каракачанов да обясни за случая преди 4 години във вилата на Емо Ротманса в Етрополе,когато една скрита камера го улови да организира купуването на гласове за тогавашните избори в полза на ГЕРБ.
59
0
 
6
 
! Отговори
жниявпрх преди 7 години
Да видим дали ще мръднат пенсиите и заплатите , или ще има ------>>>>>" Ама имахме предвид , ако има пари - пък то няма " Геноцид е да се остават хора да живеят с по 80-100 евро на месец , или семейства с 2 деца да живеят с около 900 лв на месец
58
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Патриот" .Аз съм по-патриот ще каже колегата му Бареков.Аз пък съм най-патриот ще отвърне Сидеров..
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 59 Истината еИма нещо истина...
56
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
лоши или хубави, но патриотите са единствените, които направиха нещо срещу опитите на Ерголям да стъпи в българския парламент...останалите безучастно гледат как разкъсват България
55
9
 
13
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Сега вече я втасахме,властта не е като да дърпаш чанти на границата.
54
6
 
8
 
! Отговори
Истината е преди 7 години
Калпав сайт, списван от неграмотници!
53
7
 
4
 
! Отговори
д преди 7 години
7 министерства за 3 формации поотделно нямащи и 3 % .ВМРО пък няма и 2 .........Ако и това стане факт трябва да се вържи към мажоритарна система.
52
7
 
6
 
! Отговори
цецо преди 7 години
Кой цъка минуси за 1 лев субсидия? Да излезе с името си, не да минисува без да мисли.
51
5
 
19
 
! Отговори
съгласен с цецо преди 7 години
1 лев субсидия. Да приемат това да видим как ще се издържат от членски внос.
50
5
 
13
 
! Отговори
в бъдеще преди 7 години
Участвайте ,тъкмо хората да ви намразят както реформаторите и да изчезнете от политическия живот.Дай Боже.

Спонсорирани публикации