Кримските българи канят Кристиан отново в Крим

Очакват той да участва във фестивала на българската култура
12 май 2017 09:23, Елка Василева
21
Кримските българи канят Кристиан отново в Крим
Снимка: Reuters

Кримските българи канят един от фаворитите на "Евровизия 2017" Кристиан Костов отново да посети Кримския полуостров и да участва в Международния фестивал на българската култура "Български срещи", съобщи за РИА Новости шефът на кримската национално-културна автономия на българите Иван Абажер.

Още по темата

Младият изпълнител вече стана най-скандалният артист на тазгодишната "Евровизия", пише руската агенция. Той се оказа в центъра на вниманието на украинските медии, след като в интернет беше публикувано видео с негова изява в Крим през лятото на 2014 г.

Украинските власти обаче заявиха, че при Кристиан Костов няма основания за забрана за влизане в страната както в случая с руската певица Юлия Самойлова, тъй като в момента на пътуването си в Крим той е бил непълнолетен.

Освен това по онова време в Украйна все още не е бил в сила законът за отговорност за посещение на Крим без съгласието на Киев.

"Каним Кристиан Костов отново да посети Крим и да участва в нашия вече седми поред фестивал "Български срещи", който тази година ще се проведе на три места: Керч, Феодосия и Фанагория в Краснодарския край", каза Абажер.

"Готови сме официално да изпратим покана на Кристиан Костов и ще се радваме да го видим на кримска земя", заяви още Абажер.

Той изрази съжаление, че младият и талантлив изпълнител се оказа въвлечен в политически дрязги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 13Ценя чувството ти за хумор. Ще добавя - Македония - наша, Косово - наше, Дубровник -наш, Сърбия - наша, Пеща -наша, Влашко наше, Северен Кавказ - наш, Луната -наша! Само какво да ги правим, и там ли ще оссеррем?
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен неоспоримия си талант, Кристиан е чудесен човек , дружелюбен, заразителен с ентусиазма си, с вдъхновението и позитивизма които излъчва... Не се е възгордял, за всеки намира мили думи и затова хората му се отблагодариха снощи! Все си мисля, че тази свръх интелигентност която притежава (абсолютен вундеркинд, българският Хари Потър:), самодисциплина, хъс за работа и изява е получил от руското си образование и възпитание. Той сам казва че още от дете в музикалната школа е свикнал на желязна дисциплина и труд. У нас може да имаме добри певци, но нямат неговата воля и дисциплина, неговата КУЛТ
15
1
 
6
 
! Отговори
Украинец Одеса преди 6 години
Помните ли лицемерието на Запада когато беше зимната олимпиада в Сочи? Тогава направиха Майдан в Украйна свалиха местната власт американските сенатори Маккейн Байдън и Нюланд бяха на улицата за да призовават за размирици. Ех ех ако норма за измерване на лицемерие то САЩ отдавна са я строшили!
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре ще е да посети Крим и е добре да обяви такова намерение веднага след като спечели Евровизия от сцената в Киев. Ще се изкефя да видя как жалките укри вият на умряло.
13
1
 
5
 
! Отговори
Има, няма преди 6 години
Абе хора, има ли значение, къде е пяло момчето? Той е още дете! Има талант! С български корен е от Ямбол! Важното е че представя България! Защо не се радвате! Защо само негативизъм? Колко български деца има по света с български корени! Гордейте се с българския род, независимо къде е роден човек и къде е раснал? Умни и красиви българи! Да подкрепим Кристиян, нека да има повече позитивизъм за БГ. Лично аз от Англия ще гласувам за него, а и много познати също!
12
1
 
2
 
! Отговори
киномания преди 6 години
Крим си е наш. Фанагория си е наша. Аспарух е разширил България, а не я е основавал.Освен руски има и други исторически источници.Има и филми където косвено се споменават неудобни истини за рашките. Например 13 тия войн с Антонио Бандерас.
11
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе не ни занимавайте с тия хохли искаме си наши изпълнители не е чак тoлкова важно на кое място сме в тоя измислен конкурс. Cтига сте си създавали психологически бариери, тоя дa си представя Крим като е понал от там.
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крим - наш ! Ето още едно доказателство, че Путин анексира наша територия !
9
4
 
6
 
! Отговори
Някой упорито напъва преди 6 години
да въвлича България в подобни скандали!
8
2
 
4
 
! Отговори
до 5 от славянин преди 6 години
А една значителна част от хохлите бяха шпицкоманди на чичкото с мустачките някога!
7
2
 
2
 
! Отговори
до 5 от славянин преди 6 години
А на теб какво точно са ти направили хохлите и кремълският ''психопат'', пепи!?
6
8
 
6
 
! Отговори
Успех! преди 6 години
Хитлер се е видял в невъзможност да унищожи всички евреи. Така и Русия не успява да унищожи всички Българи. Сега сме на ход. Трябва да се прославя и увеличава Българската следа. Настъпват благоприятни условия за утвръждаване на българската роля за приобщаване на РФ към цивилизованата общност. Ние Българите можем да дадем още нещо на света.
5
7
 
16
 
! Отговори
възраждане преди 6 години
Украйна по подобие на Русия се опитва да заличи българските следи в своята история. Това е неправилен ход и няма да мине. Русия може би се е опомнила. Все пак остава да видим как ще третира българите на федерално ниво.
4
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НА ХОХЛИТЕКакво са ти направили "хохлите", та ги мразиш толкова много, бе путлераст? И с какво толкова е направил кремълския психопат и останалите руски мизерници та ги обипаш и защитаваш така самоотвржено?
3
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чрез Крис, Путин и много тънко се подигра с хохлите. Блестящ ход. Цяла Русия ще гласувам за него.
2
9
 
24
 
! Отговори
НА ХОХЛИТЕ преди 6 години
им стига и музиката на войната и плачът на сираците. Евровизията се е превърнала в пошъл политически спектакъл. Ако бяха нормални хора нямаше да откажат на един инвалид участие в конкурс за песен. А в древни времена са се спирали войни за олимпиади. Сега ЗАПАДЪТ използва последните олипиади, за да нападне в гръб, когато светът гледа телевизията
1
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ходи сине, недей. Къде, къде по-хубави и спокойни места има по света. Путин им е достатъчен. Пеят си по свирката му ката ден.

Спонсорирани публикации