Кристиан Костов се връща от Киев с наградата

Вълнувах се като дете, голяма гордост за всички, хвали го Банов
Обновена: 14 май 2017 10:56 | 14 май 2017 10:55, Камелия Цветанова
89
Кристиан Костов се връща от Киев с наградата
Снимка: Reuters

Кристиан Костов, който спечели второто място на песенния конкурс "Евровизия 2017", и българската делегация ще се завърнат днес у нас от Киев, съобщиха от Българската национална телевизия, цитирани от БТА.

Преди това Кристиан и делегацията ще участват в коментарното студио на БНТ1, посветено на "Евровизия 2017".
Кристиан Костов донесе най-големия успех на България в историята на песенния конкурс "Евровизия". Българската песен "Beautiful Mess" зае второ място в най-гледания музикален форум в Европа.

Още по темата
Тази позиция българският представител извоюва както при гласуването на журито, така и при зрителския вот.

Максималните 12 точки бяха присъдени за песента от четири страни - Македония, Норвегия, Естония и Беларус.

В първото си интервю пред БНТ, минути след края на шоуто, Кристиан благодари на всички българи, които се обединиха и дадоха своя вот за него. "Много съм горд, че всички българи се радват, но трябваше ние да спечелим, защото заслужавахме. Не съжалявам за победата на Салвадор, но съжалявам, че не донесох победа за България. Ние не сме малки, България не е малка, ние сме победители" - сподели българският представител.

Тази нощ, на финала на "Евровизия 2017", на първо място се класира Салвадор Собрал от Португалия с песента "Amar Pelos dois".

България получи още отличия от тазгодишното издание на "Евровизия". След гласуване на представители на медиите от цял свят в Международния пресцентър в Киев, бяха връчени две награди - за най-добри специални ефекти, както и за най-добра сценична концепция и присъствие.

Кристиан Костов записа най-доброто ни постижение на "Евровизия", припомнят от БНТ. През миналата година Поли Генова класира България на четвърто място в конкурса. През 2007 г. Елица Тодорова и Стоян Янкулов постигнаха първия успех за страната ни с пета позиция на "Евровизия".

"Вълнувах се като дете. Изключителен успех, голяма гордост за всички нас. Невероятно момче, с 39 градуса температура да направи това", заяви министърът на културата Боил Банов по bTV по повод невероятния успех на Кристиан Костов.

"Важното е, че това момче в първите си коментар показа, че иска да е първи. Това е много зареждащо за българите. Този млад човек ясно си даваше сметка кой е, какъв е и имаше хъс да е първи", добави Банов.

Той е изпратил есемес в ранните часове тази сутрин, за да поздрави Кристиан и екипа му. Преди това също го е поздравил след класирането му за финала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Imam edna molba da mahnete prevodacha ot BNT,koito me razsmivashe s unikalniya si prevod ot angliiskiyat mu ezik,ne e za efir!!!I pak ABRE NESHTASTNICI OT BNT,KAK NE SE NAUCHIHTE DA POKAJETE NOMERA NA TEL.EKRAN ZA DA GLASUVAME OT CHUJBINA ZA KRISTIYAN,TO NAPRAVIHME 100 GIMNASTIKI ZA DA NAMERIM NOMERA.ILI STE MNOGO ZLE ILI SE PRAVITE NA MNOGO ORIGINALNI...
42
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този е точно толкова българин, колкото аза съм марсианец
41
1
 
18
 
! Отговори
Romania преди 6 години
Bulgaria had the best song in the contest! I can't believe what happened!!!! It was robbery!Greetings from Ghiurghevo, Romania!
40
4
 
8
 
! Отговори
Победителя преди 6 години
Браво на момчето!!! Руската школа си показа превъзходството!!!
39
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 39 Никой не казал за това че да е гей е лошо .Конкурса е така направен че да е най важно да си "интересен " ,а дали имаш качества истински , не е важно .За това него одобряваме ! Самото мероприятие не е за талант а политически събор да се налагат норми на елитите спрямо народите .
38
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, Крис! Ти си най-успешния представител на България в Евровизия до сега.Следвай смело мечтите си и много да не ти пука какво каканижат злобните Бай *** по форумите.
37
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Надя НиколоваНапротив, бих се обзаложил, че до година-две, Кристиан ще поеме не към Москва, нито ще остане в София, а ще бъде на запад. Просто си притежава целия пакет за тийн айдъл.
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
TOZ KONKURS E KOMERSIALEN I PYLNA BEZVKUSICA BEZ NIKAKAVA XUDOJESTVENA STOINOST
35
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво ако е гей? Нещо не схващам, това трябва да е обидно ли? 2017-та е, отдавна не живеем в 50-те, сверете си малко часовниците.
34
7
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Понеже е роден и израснал в Русия, Кристиан още не е свикнал с европейските "ценности" и двойните стандарти на Новия световен ред.Затова и така тежко преживява загубата от португалския наркоман.
33
13
 
7
 
! Отговори
Талибани преди 6 години
Гей модата я внесоха двете рускинчета от ТАТУ,нима забравихте двете момичета как си бъркаха в гащите по сцените,ама тогава бяха оригинални,за Русия може ама виж ако е някой от ес веднага на клада.Снощи оня дет си показа епелирания гъъз беше руснак и това не го броим щот според шепа глухари гей има само в ЕС.
32
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на момчето! Талантлив и всеотдаен професионалист!Продължавай да постигаш все по-големи успехи, Кристиян :)
31
1
 
13
 
! Отговори
Надя Николова преди 6 години
Той е талантлив и заслужи второто място,но не за песен,а за талант.Не мисля обаче,че някой е в състояние наистина да направи пробив на запад.
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако има нещо, за което да съм благодарна, е че не получихме ПРИЗА, КОЙТО ПОЛУЧИ И КОНЧИТА ВУРСТМерси!Ето, виждам и положитернси неща в тоя фарс..
29
3
 
8
 
! Отговори
хм..... преди 6 години
Когато даваме оценка на творец , ние имаме впредвид неговите професионални качества и умения..Интимният живот е въпрос на личен избор .Ценим таланта и до колко е от полза за обществото.
28
2
 
17
 
! Отговори
НН преди 6 години
От къде се нароиха тия простаци да обясняват кой е гей и кой не, по-рано ги нямаше, сигурно са станали по-късно заради вчерашният им съботен псувалнически селски запой в кварталната кръчма.А Кристиян е супер- артист!!
27
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като преди година организаторите на измисления конкурс Евровизия, сами си сраха на регламента и допуснаха украинската пръдла да изпълни политическа песен и дори нарочно я избраха за победител, макар ясно да пролича че губи зрителския вот, и след като днес Украйна използва конкурса изцяло за политически цели, то стойността на този конкурс вече е НУЛЕВА! Не случайно зрителската аудитория на конкурса е паднала повече от два пъти, в сравнение с предходни години...
26
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 29 То и на мен и на цял свят не му пукаше че Фреди Меркюри беше бисексуален и сексуалната му ориентация не ни пречеше да го обичаме , но този е некадърник отвсякъде.
25
2
 
5
 
! Отговори
НеСионски жрец преди 6 години
До СократисУважаеми Сократис - питате за какво е всичко това ? Отговарям Ви - За лов на балами ! За изграждане на фалшив усет на доволство и национална гордост ! Затова е !
24
4
 
18
 
! Отговори
хммм преди 6 години
браво на момчето, не ми пука дали е хомо или не.

Спонсорирани публикации