Стивън Хокинг се страхувал от появата на свръх хора

За това той писал в последната си книга, която предстои да излезе
Обновена: 14 окт 2018 19:21 | 14 окт 2018 19:20, Веселина Йорданова
49
Стивън Хокинг се страхувал от появата на свръх хора
Снимка: архив, Ройтерс

Английският физик Стивън Хокинг, който почина преди седем месеца, е предсказвал, че в бъдеще ще се появят свръх хора с изменена ДНК, които биха могли да станат реална опасност за човечеството, съобщи ТАСС.

За това свое опасение Стивън Хокинг пише в последната си книга, която ще бъде публикувана на 16 октомври.
В труда "Кратки отговори на сериозни въпроси" Стивън Хокинг предполага, че богатите хора скоро ще могат да изменят своите макромолекули, отговарящи за реализирането на генетичната програма.

Модифицирайки своята ДНК и своите деца, те биха могли да засилват паметта и интелекта си, да повишават съпротивлението си на болести, да удължават живота си.

Подобно развитие носи риск за хората, които няма да подобрят генетичното си ниво. Те няма да бъдат конкурентоспособни и или ще измрат, или ще станат по-незначителни, пише Стивън Хокинг.

Стивън Хокинг почина на 14 март в дома си в Кембридж. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
0
 
! Отговори
.... преди 5 години
Има една поредица научна фантастика, казва се небесните господари! Там беше описана точно такава био война, дето беше приключила за 3 месеца и след това земята беше пустиня! И там имаше едни такива *** дето са можели да си позволят изменения и правеха разни гадории! Та прочетете я може да се окаже полезна!
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо си мислите, че по-можещите и по-умните, ще избият останалите насилствено?Нали трябва, някой да работи. А и нали си има и други методи. Автоматизация, загуба на работа аи прочие... Споко, решено е вече. Въпросът е от коя страна на спектъра ще си ти!
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 36Мислиш ли, че някакво законче, ще попречи на някого, който и а милиарди и възможност, да реализира това? Обещанието за префект о потомство, че дори и безсмъртие е прекалено силен мотиватор.
32
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо, генетично модефициране на хора е строго незаконно. Те трябва да прокарат закони за такова нещо а това отнема време. Второ, не се знае тези промени дали няма да избият на някъде ;) Трето, не се знае дали те ще могат да имат поколение с хора които не са модифицирани и ако имат поколение само по между си дали няма да станат *** като човека написал книгата? Нещата се променят, но не чак толкова лесно. Всичко има начало и край както и човешкия вид. Може би заплахата идва от другаде...
31
3
 
2
 
! Отговори
Военен писар преди 5 години
Как така го е казал и написал. Този човек духаше в тръбичка от 20 години. Други му приписват разни неща за авторитет. От много години се работи по свръхчовеците и явно има напредък. Ами страхът е естествен. Нас ще избият те ще живеят. Не ни харесва, така ще е.
30
2
 
6
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Колкото и да се модифицират генетично,щом ги лови куршум няма страшно.
29
1
 
4
 
! Отговори
Бойко стайл 2 преди 5 години
Прав е бил Стиви. Всички се страхуват от мен. Тръмп, другарят Ким Чен Ум и Путин пасти да ядат. Даже онзи Осама не знаеше как да плаши. Така е, свръх човекът се ражда веднъж на 100 години, неговият ДНК-а материал, е уникален, не подлежи на клониране и се казва БОЙКО. Дано поне, един ден след като си отида от тоя свят измислят машина, която да запази невероятният ми ум запечатан, за да може да бъде имплантиран в друго тяло....
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре свръхчовеци, отколкото ***. Място за страх няма. Хопкинс да спи спокойно вечният си квантов сън.
27
1
 
3
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 5 години
Ако няма бедни, няма да има и богати. Хаха. Освен това винаги печели бройката. А че ще има свръххора е повече от ясно. И ко от това.
26
1
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Свръх хората се страхували от появата на Стивън Хокинг.
25
1
 
5
 
! Отговори
neo5 преди 5 години
Ей са, преди малко се разминах с един ... направо си беше сменил ДНК-то, то като цяло всички сме с променено днк вече, зомбират ни от сутрин до здрач и не се вижда спасение.
24
2
 
4
 
! Отговори
Реституцийка преди 5 години
Благодаря Ти, Боже, че съм богат!
23
1
 
8
 
! Отговори
Бойко стайл преди 5 години
Аз Бойко съм баш свръх свръх и съм надарен със свръхестествени сили на всички МВР-та по всичките земни кълбета.
22
1
 
8
 
! Отговори
Санитар преди 5 години
Совите не са това което са!Истината е някъде там!
21
0
 
9
 
! Отговори
к0нсерва преди 5 години
а аз се страхувам от всички клоуни, които се навърдиха по всички сфери на човешка дейност!
20
1
 
15
 
! Отговори
Социолог преди 5 години
Продължението е : хората с променено ДНК решават да избият нормалните защото са нисши ,слаби и неуки- не заслужаващи да живеят....Май имаше такъв сериал даже
19
1
 
29
 
! Отговори
стефчо преди 5 години
Крайния резулат е все умирачка. Защо да си даваме тогава зор до дупка и трепане за някакви хартийки и предмети ? След някоя годинка ще грохнете и какво от това че си се трепал от работа??
18
4
 
28
 
! Отговори
Еколог с голем джип преди 5 години
Човешкото ДНК по принцип има ресурс за 1200 години,така че е възможно но има риск от 73% да стане бела при "настройките " на гените и наследника примерно може да почне да грухрти като прасе или да подскача като шебек.Търсят се доброволци мейби
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Карите са вече тук!
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те взимат. крадат, каквото могат ще дойде време, когато оня горе ще си прибере версиите накуп!