Бандит с дебело крими досие убил Венцислав Маргинов в Англия

Джеймс Гелинг е съден над 40 пъти, приемал го като отличие
Обновена: 7 юни 2019 08:42 | 7 юни 2019 08:35, Камелия Цветанова
55
Бандит с дебело крими досие убил Венцислав Маргинов в Англия
Снимка: "24 часа"

Джеймс Гелинг, който бе задържаният за убийството на българина Венцислав Маргинов в Англия, е изпечен престъпник, показа проверка на "24 часа". 31-годишният британец многократно е пращан в затвора за редица престъпления.

Сред тях са кражби, обири, нападения и притежаване на опасно куче.

Още по темата
През 2011 г. се появява статистика, че Гелинг е осъждан 40 пъти за 73 престъпления. Тогава той е обвиняем за нападение на бившата си приятелка и е изпратен зад решетките за 12 седмици. Съдебното решение обаче възмущава не само обществеността в родния му град Саутпорт, но и група депутати, които настояват съдилищата да спрат да издават малки присъди на серийни престъпници като него. Местният депутат Джон Пю казва, че Гелинг се гордее с каталога си от присъди и на него не му пука за закона и за това какво другите мислят за него.

Първата си присъда Гелинг получава, когато е само на 13 г. Изпратен е за 18 месеца в поправителен дом за кражба, грабеж и нападение. Веднага след излизането си през 2002 г. той получава 3-годишна ограничителна заповед за поредица от нарушения в Саутпорт. С братята си Джордън, на 11 г., и Ашли, на 12 г., са наказани, че тероризират местните хора. Още тогава депутатът Пю предупреждава, че малолетните престъпници възприемат ограничителните заповеди като почетни грамоти.

И се оказва прав. Тримата братя продължават с престъпната си дейност. Започват да ги наричат “Братя Грим”. Участват в банди и влизат непрекъснато в сблъсъци, като при един в магазин Джордън е намушкан с нож.

За главатар на триото се сочи най-големият брат Джеймс Гелинг.

До навършване на пълнолетие той е изпращан още веднъж в поправителен дом, а след това е осъждан многократно за нападения и обири. Налага се съдия специално да нареди да бъде умъртвено опасното му куче, което не може да контролира. Отнета му е шофьорската книжка, защото е карал мотоциклет по претъпкан с хора тротоар, и то в момент, в който изтърпява условна присъда. По-късно разбива в главата си ваза и напада бившата си приятелка, която не му разрешава да види 17-месечната им дъщеря.

През 2014 г. прескача 3-метрово заграждение в съдебната зала, зад което стоят обвиняемите. Гелинг рита охранител в гърдите и успява да избяга.

Арестуван е едва след месец от полицията. По време на разпита казва, че въобще не му пука за офицера, който е наранил. “Дейли мейл” пише, че Джеймс Гелинг има едно от най-тежките криминални досиета във Великобритания.

Той често прибягва до използване на сила. Нападал е хазаин след спор за наем и съвсем случайни хора на улицата. Вероятно така се е случило и в нощта на първи юни, когато 51-годишният Венцислав Маргинов се прибира с двамата си синове Христо и Станимир от кръчма в Саутпорт, където са гледали финала на Шампионската лига. Полицията все още не съобщава подробности как се е случил инцидентът, тъй като събира доказателства и търси свидетели.

Предполага се, че Венцислав Маргинов е бил повален на земята и пребит, но не е ясно дали нападението над българите е свързано с друго по-рано в близост, при което е пострадал британец, както и дали е имало спречкване помежду им по време на гледането на мача.

Знае се само, че преминаващ полицейски патрул е видял сбиване. След като е спрял, повечето участници в него са се разбягали. На улицата е намерен да лежи Венцислав Маргинов. Тъй като е бил в тежко състояние, веднага е извикана линейка. Откаран е в болница заедно с 28-годишния си син Станимир, който също е наранен по лицето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
6
 
! Отговори
179 преди 4 години
Виждате ли в Англия за опасно куче се влиза в ЗАТВОРА ! Така трябва да е и във България.
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бог да прости човека и близките му! А колко заклани има в България от последната година насам? Я вижте статистиката и след това изчислете процентно жертвите в България и ЮК. Пак сме много по-напред в ръганията особено като традиционна черта при един етнос. А пък за пътно-транспортните инциденти нямаме стигане!
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е тия нямаше да минат в други общества.
38
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Либерастки ценности. Демокрация и капитализъм.Не че социализмът беше съвършен, но този щеше да гние вече за това, което е сторил.Изборът винаги е между две злини, в полза на по-малката, а не между добър и лош строй, съвършен строй няма.Бог да прости невинния човек и да въздаде справедливо наказание на убиеца!
37
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
45 години социализъм е нужен за превъзпитание на британските хулигани и премахване на буржоазно-аристократските потисници на работническата класа.
36
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е какъв да е друг?То там всички са такива.Някои прикрити престъпници, други явни.А за ножовете се сещам кои племена работят с ножове...Англичаните са същите като тях, бучакчии по природа...Но и техният ден ще дойде скоро, Британия само се свива, а паундът пада, скоро пакитата ще са мнозинство, а рижавите ще метат улици.
35
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прекрасни евроценности. Каквото в Империята, такова и в колониите и. Например, Българската колония. Честито на "спасилите"се в Англия, горди миячи на европейски тоалетни!
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко пъти е идвал на почивка в България?
33
2
 
3
 
! Отговори
пак ти ли бре, преди 4 години
стига с този покрив, още миналата година ти казах, че преди да пуснеш някого у вас, трябва да имаш договор , защо го пускаш.Аз като си ремонтирах покрива, отидох адвокат , принтира ми един договор, попълнихме го , и почнаха работа. платих им половината , когато стовариха материалите, и останалото плюс 150лв допълнителни разходи , когато свършиха и се разделихме доволни.
32
4
 
19
 
! Отговори
Кафяв Фрийк преди 4 години
А снимки на кафяви Суданецци ,които изнасилиха и избиха сума ти народ в Европа да сте видели. няма в тукашната без родна преса.
31
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето това : но не е ясно дали нападението над българите е свързано с друго по-рано в близост, при което е пострадал британец, както и дали е имало спречкване помежду им по време на гледането на мача.Навежда на мисълта , че не става дума за ангели небесни .
30
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мене майсторите на покриви ме заплашваха с Боби от Обеля ако не им дам рекета които искаха от мен. Полиция и Прокуратура казаха, че няма престъпление щом сам съм ги дал без да ме убият.
29
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един приятел в София преди години го заклаха с нож в асансьора никои не разбра кои го направи защото няма полиция и пправосъдие в България САМОРАЗПРАВАТА е на МОДА
28
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рижав дъждовник.
27
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пребилите военния в Воиводино ги осъдиха условно какво искате от Англия щом тук е така!
26
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво ни трябваше този Европеиски съюз по простите от нас да ни обират!
25
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора много внимавайте на улицата не разчитайте на полиция и правосъдие. Мене като ме обраха представяйки се за майстори на покриви никои не ме защити.Така е и ако попаднете на някои от многото *** които ходят по улиците.Бъдете готови да използвате сила защото те няма да се поколебаят да го направя като вас. После ако останете жив ще съжалявате и ще разберете, че няма правосъдие.
24
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Британците мразят източноевропейците и обожават хората от Индия и бившите им африкански колонии.
23
6
 
19
 
! Отговори
Акт 16 преди 4 години
Най-добрата държава за емиграция е Гърция.
22
0
 
39
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Трябва ли този да бъде оставен жив?Според мен не трябва.