Съвременният мъж - феминист, който изразява емоциите си

Освен това трябва да притежава идеални маниери
87
Съвременният мъж - феминист, който изразява емоциите си
Снимка: Reuters, архив

За съвременните представители на силния пол традиционните мъжки умения "Направи си сам" вече не са толкова важни, колкото способността да готвят или да разговарят за чувствата си, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания по поръчка на компания "Май Неймтагс".

Според резултатите от анкетата съвременният мъж трябва да е феминист, който открито изразява емоциите си и притежава идеални маниери.

Оказва се, че най-важната характеристика на мъжа на нашето време, посочена от 35 процента от участниците в допитването, е способността да говори открито за чувствата си. Ключови са също умението за готвене и поддържане на задружно семейство, както и помагането в домакинството.

Според 69 процента от представителите на силния пол модерната представа за "завършен мъж" се е променила от времето на бащите им.

Въпреки че типично мъжките умения "Направи си сам" вече не се ценят толкова високо, някои традиционни качества продължават да се считат за важни - кавалерството, проявата на романтичност, умението да се сменя автомобилна гума.

На въпрос кой е най-завършеният мъж в съвременното общество, повечето участници посочват 93-годишния виден естествоизпитател сър Дейвид Атънбъро.

 "Резултатите от проучването показват, че ролята на съвременния мъж еволюира", казва основателят на "Май Неймтагс" Ларс Андерсън. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: мъжпроучване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що не спите, бе?Не сте ли на работа след няколко часа? Аз ще си доспивам, събудих се по никое време и гледам, тук дискутират :)
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 29Ти па ше кажеш,че няма машини за секс.Вече всяка жена си има вибратор и не и трябваш.Трябва и някой с пари,а ако се прави на властен му бие шута.Е ако ти бръмчиш на парцали,които искат да се задържат при теб,значи искаш да бъдеш лъган.
25
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пич, пералнята пере, миялната мие. Има роботи прахосмукачки и сушилни, от които дрехите излизат като изгладени. Каква женска домакинска работа в днешно време? Мъжете измислиха машини за всяка по - трудоемка женска работа в къщата без секса. Аз викам жена в къщи и се възползвам от нея сексуално и и разрешавам в замяна да се възползва от мене сексуално. Ако си допаднем може и да се задържим заедно. Ако не - нищо трагично. Какво значи сериозна връзка? Ако нещата вървят сме заедно, ако не не сме.
24
10
 
11
 
! Отговори
До Българин преди 4 години
Истински мъж е онзи, който умее да отстоява позициите си, а не мамин глезльо, каквито са повечето уж алфа мъжкари.Точно социализмът ги направи лигльовци. Истинският мъж ще се пребори за интересите на семейството си, ако иска съпруга, която да е майка на децата му, домакиня и влюбена в него жена. Соцът ги научи, че жената трябва да носи всички тегоби наравно с него, но паралелно с това да ги дундурка така, както това е правила майка им и след работа да се натовари с домакинството, а той да лежи.
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не познавам нито един мъж - феминист. Познавам, няколко гея - феминисти, но те са в категорията "хора с психични отклонения", така че не се броят. Познавам и един пич, дето от време на време плющи феминистки отзад, ама докато се стигне дотам се прави на феминист. После им обяснява кой е и за какво се бори. Ама за феминистките това няма значение, понеже те кака или иначе нямат влагалищни оргазми...
22
1
 
15
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Какво според теб са "женски дейности"?Ако мъжът живее сам и не може да си позволи домашна помощница, кой да се грижи за домакинството му? Майка му да идва периодично от село? Или случайните момичета, които води вкъщи да му подредят дома, да го изперат и да му сготвят, след като ги е довел за еднократна сексуална употреба без ангажименти, но и без заплащане, защото не са жрици на занаята? Те си мислят, че започват сериозна връзка и се стараят да му се харесат, а той им гледа сеира и ги използва?
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Четивото е полезно за онези, които твърдо са решили да устроят живота си поне на 3 000 км западно от България и освен това са решили, че няма да се интересуват от ценностните ориентации на гостите на Меркел.Които са решили да си останат в България, ще си имат работа със съвсем друг вид мъже.
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Феминист е човек който пуши цигари ''Фемина''!
19
1
 
14
 
! Отговори
НПО преди 4 години
Някаква отчаяна пропаганда на джендъризъм в това сайтче. Да се го финансира някоя норвежка програма?
18
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Lan! Статията изглежда е писана от феминистка, а знайно е, че в тяхното движение масово страдат от ментални проблеми. Добре е, че има жени критикуващи подобни фльокавици.
17
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мене повече ми харесва брадваросексуалността. Яко космарлаци и се къпеш когато се сетиш и вече сам се надушваш. Опа, наздраве.
16
4
 
9
 
! Отговори
до един по долу преди 4 години
Прав си,кризата вече ни е ударила.Работя в един курортен град в Западна Европа и от ден на ден се изумявам на изобреталността на клиентите за да спестят 5-10? . То не бяха една салата за двама, хамбургер за двама, бутилка вода, бира или кола за 2-***, а оня ден седнаха трима и предъвкваха по един сандвич на сухо. Чак жал ми става като дойдат с деца и кажат "То те децата не са гладни."
15
3
 
15
 
! Отговори
Lan преди 4 години
Накратко: идеалният мъж е...ЖЕНА, е НЕ - благодаря! Аз съм си достатъчна :).
14
4
 
15
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Колко точно струват подобни мъже в трудни ситуации,когато адвоката,застрахователя и институциите не са налице?Могат ли да защитят себе си и семейството си при бедствие? Могат ли да се бият за свободата си?Могат ли да изкарат храната си от земята.Едва ли? Дори една икономическа криза,каквато ще ни удари до година,две ще ги смаже.Защото те вече не са мъже.Те са конформисти,пречупени от налагането на женски критерии върху всичко.
13
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ако този е "български мъж".То каква е тази Американска шапка на главата му? Българите Не носят подобни каубойски шапки!!! Не ни свързвайте с Америка!! Ние сме българи преди всичко!
12
4
 
11
 
! Отговори
MGTOW преди 4 години
Колкото и добре да ви го обяснява проф. Джордан Питърсън не го разбирате, нито пък го чувате. Спрете да феминизирате мъжете, не работи това. Нито за жените е добре, нито за мъжете. Но едва ли ще чуе някоя го "модерна" феминистка това, то с тях е все едно да спориш с телевизора.
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 12...По скоро им е "кеф" Младите Американофилчета.Да псуват Левицата и Русия! А възхваляват "Америка" ЕС и Американското НАТО!За този сайт е "кампания" това !-:) Макар и младото поколение.Да не прави разлика примерно.Че НАТО и ЕС..Са 2 несъвместими по значение и единтичност организации!
10
3
 
17
 
! Отговори
хаха преди 4 години
кавалерство и феминизъм са несъвместими. А истинатае, че пълните главите на хората с групости всекидневно.
9
7
 
22
 
! Отговори
българин преди 4 години
До 9..Прав си! И аз за това се сетих. -:) Тогава вметнах само.А сега ще допълня! През комунизма.Мъжете бяха истински мъже!!! Отслужили казармата.Изградили се като мъже и характери.Готови за предизвикателствата в живота.. А днес.Срещаме някакви татуирани и брадясали уранготани .дрогирани и с биричка в ръце по някога.-:) Американофили гордеещи се че знаят английски и "уважават Амарика" ! -:) И нейните "порядки"! Та се питаш 1 во.Какви мъже са? И после.Какви Българи????! -:( Леле леле.....
8
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 16.08.2019 г. *** Христова публикува статията "Мъжете на XXI век феминисти, които говорят за чувствата си (За силния пол вече не е най-важното да изкарва добри пари)" в същата тази медия.Само два дни след това Кемито публикува идентична статия. Абе, толкова ли не можахте да ни дадете 2-3 месеца да позабравим малко? Или вече преписвате една от друга?

Спонсорирани публикации