Ердоган: Ей, Европейски съюз! Ще ви изпратим 3,6 млн. бежанци

Турската операция не можело да бъде окачествена като инвазия
10 окт 2019 15:09, Елка Василева
341
Ердоган: Ей, Европейски съюз! Ще ви изпратим 3,6 млн. бежанци
Реджеп Ердоган. Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Ердоган заплаши да "отвори границите" към Европа за сирийските бежанци в Турция, предаде ДПА.

"Ей, Европейски съюз! Не може да окачествяваш нашата операция като инвазия", заяви Ердоган в Анкара.

Още по темата

"Тогава ние ще отворим границите и ще изпратим 3,6 милиона бежанци", каза Ердоган, като добави, че турската военна операция има за цел единствено "да елиминира тероризма".

Той заяви днес, че 109 "терористи са били убити" от началото на операцията на Анкара в Североизточна Сирия вчера, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"От началото на операция "Извор на мира" на изток от р. Ефрат нашите военни са елиминирали 109 терористи", посочи президентът, цитиран от турската частна телевизия НТВ.

Ердоган заяви също така, че „Ислямска държава“ няма да присъства в Североизточна Сирия след турската операция. Той каза, че гарантира, че джихадисти от "Ислямска държава" няма да присъстват в Североизточна Сирия, след като Турция завърши офанзивата си срещу кюрдските милиции в региона, предаде Ройтерс.

В реч пред представители на своята Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Ердоган заяви, че затворниците от "ИД", които трябва да бъдат държани под арест, ще останат зад решетките, а онези, които бъдат приети от собствените си страни, ще бъдат върнати в тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
само меки китки и многополовиЯвно сте запознат. Къде служихте с тях?
45
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
27 държави по100к армия може да сметне, колко ебанн, ще поеме тоя ***. Да не говорим за ядрените сили. Даже няма смисъл от армия. 5 самолета стигат. Да пита Японците виж, какви са възпитани вече.
44
6
 
4
 
! Отговори
ОК преди 4 години
ДЕБЕЛА ТИ Е ГЛАВАТА, ДЪРЖИШ ГО РЕЗНЯКА НА ЛИНИЯ, АЙДЕ ПРАЩАМ МУ ПОСТОВЕТЕ НА ФЕЙСА НА БОРИСОВ ДИРЕКТНО!
43
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като Ердо реши да се ожени за Путин, ако Ердо реши да се заиграва с България, България на кого ще може да разчита: на Русия, която подкрепя Ердо, или на ЕС и НАТО? Вие как мислите?
42
10
 
23
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Този съвсем изперка.Нещо не му е ясна световната геополитика в момента.САЩ го недолюбват и ще лъзнат при първа възможностЕС гледа на него като на болно детеРусия го използва чисто икономическиАрабската лига му размахва пръстВсичките му съседи го мразят.Луд умора няма докато не му намерят мястотоЩял да прати 3,6млн бежанци.Мисли ли че 500млн ЕС ще се стресне от това
41
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисля си, колко ли време ще издържи икономиката на Турция ако ЕС вземе и си затвори пазара за турски стоки за ... да кажем 6 месеца. Не повече.Най-накрая някой да го напише. Турската икономика е много експортно ориентирана и ЕС е може би най-важният й пазар. За туризма дори не говорим. Те нямат такова потребление, че да си ползват всички тези стоки сами, за всичко друго пък има Китай.
40
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен (22)Има геноцид НАД кюрдите от турците, няма "геноцид НА кюрдите". Нещо си се объркал.И глупостите, че Ердоган искал да "елиминира тероризма" не се връзват с избиването на кюрдите, които воюват СРЕЩУ ИДИЛ.
39
7
 
22
 
! Отговори
EU преди 4 години
Ей, Ердоган! Ще ти спрем инвестициите.
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 39Всеки ден виждаме по тв, как някоя младежка "мека котка" на ритала стар войник :) един път ревете, че младежта била агресивна... Са пак китки... Имаш ли визия какви са :)
37
3
 
4
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До До гробокопачТова е "Х" в уравнението ДАНС-аджийче. Плащат ти да го решиш. Като не можеш, напусни службата. Аз имам за тебе една права лопата за обръщане, една крива за риене на тор и една мотика за копане!
36
7
 
9
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Що бе, да ги прати на Путин нал той бомби земята и хората на Асаад! Откакто Асаад даде разрешение на жужанка да бомби Сирия не съществува!Някой да чува Асаад да се противопостави на незаконното нахлуване на Доганя?
35
10
 
11
 
! Отговори
АЛО, ДОГИ, преди 4 години
АБЕ УВОЛНИ СИ РАЗУЗНАВАЧИТЕ БЕ! ОЩЕ НЕ СА ТИ КАЗАЛИ ТРЪМП КАКВИ САНКЦИИ ЩЕ ТИ НАЛОЖИ! КАТО ЧУЕШ, ЩЕ ТИ СЕ РАЗТРЕПЕРЯТ МАРТИНКИТЕ! ТУРЦИТЕ ЩЕ ТИ БИЯТ ШУТА ДО ПОЛОВИН ГОДИНА!
34
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименще изпрати евро*ейският съюз ама какво? само меки китки и многополови може да изпрати
33
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ейй много безработни има тук..
32
7
 
27
 
! Отговори
Хммм преди 4 години
Мисля си, колко ли време ще издържи икономиката на Турция ако ЕС вземе и си затвори пазара за турски стоки за ... да кажем 6 месеца. Не повече. Дали в един момент Ердоган няма да си види държавата ат 1970-та, когато произвеждаха само дини ?!
31
4
 
16
 
! Отговори
Машиниста преди 4 години
Аз не го харесвам нито него, нито тази държава. Но не мога да отрека, че турците не са прави, говорим за 3.2 млн човека, които стоят на издръжка. Никой не е приел да ги разселят при тях. Нито САЩ, ното Великобритания, Саудитска арабия или ОАР. Все страни, виновни за конфликтите в близкия изток.
30
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този иначе толкова симпатичен човечец утре ще реши, че ще въдвори ред в България и ще си нахлуе като стой та гледайНяма. И ние сме в НАТО. Освен това няма за какво - то нашите собствени турци искат да имат БГ паспорти, защото пътуват по-лесно.
29
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС може да му изпрати 3.6 милиона армия, без проблем. Ако иска да пробваме.
28
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да го направи. От години заплашва, ЕС му дава пари и така до следващия път. Само лае. Да не говорим каква лоша услуга прави на всички ЕС фирми, решили да инвестират в Турция.
27
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този иначе толкова симпатичен човечец утре ще реши, че ще въдвори ред в България и ще си нахлуе като стой та гледай... И на който му каже нещо - Трай щото ще те залея с бежанци!Вече стана много плосък с това изнудване и накрая американчетата ще му спретнат още един преврат...или директно ще го отровят или гръмнат.Време е и ЕС да ми теглят една, но едва ли ще стане, управляват ни доста мекушави индивиди...дето даже и завод му строят.

Спонсорирани публикации