Действията на Турция в Сирия ще предизвикат нова бежанска вълна!

Владимир Чуков: Последствията ще са сериозни
9 окт 2019 20:38,
15
Действията на Турция в Сирия ще предизвикат нова бежанска вълна!
Снимка: архив Reuters

Вероятно ще има нова много сериозна бежанска вълна вследствие на военните действия на Турция в Северна Сирия. Това пред "Фокус" арабистът проф. Владимир Чуков.

"Няма човек, който след като започва военна операция в такъв широкомащабен профил, протичаща малко повече от хиляда километра от нашата родна граница с Турция, да не се притеснява. Това, което би следвало да очакваме, е много сериозна последствия не само за Турция, но и за съседна Европа", подчерта той.

Още по темата

"Вероятно ще има нова много сериозна бежанска вълна вследствие на това, което се планира от турските власти да се направи в северните части на Сирия. Можем само с тревога и безпокойство да приемем това, което реши да направи турският президент Ердоган с неговите въоръжени сили", каза още Чуков.

"Нека да си припомним какви бяха отношенията между Брюксел и Анкара през годините. Нека да си припомним в какви сериозни кризисни моменти изпадаха двустранните отношения и начинът, по който Анкара отреагираше", припомни той.

Чуков изрази съжаление и посочи, че не вярва нито на коментара на Жан Клод Юнкер, нито становището преди няколко дена на Европейската комисия, още по-малко на това, което се случва Източното Средиземноморие.

"Не вярвам турците и Ердоган да се стреснат и да се впечатлят и да прекратят каквито и да било действия", допълни проф. Чуков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
7
 
! Отговори
999 преди 4 години
И МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО , СЛЕД КАТО ТУРЦИТЕ НАПАДАТ ОТ СЕВЕР , ТУРЦИЯ Е МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И СИРИЯ И ЗА КАКЪВ БЕЖАНСКИ ПОТОК ГОВОРИТЕ ? ТА НАЛИ ТАЗИ ОПЕРАЦИЯ СЕ ВОДИ С ЦЕЛ ДА СЕ ЗАВЛАДЕЯТ ТЕРИТОРИИ И ОБЯВЯТ ЗА ЗОНА ЗА СИГУРНОСТ, КЪДЕТО ДА СЕ ПРИЮТЯВАТ ИМЕННО БЕЖАНЦИТЕ ! ВИДЯХМЕ В АФРИН КАКВО НАПРАВИ ТУРЦИЯ - ТЯ ВОДЕШЕ ЕДВА ЛИ НЕ ПАРТИЗАНСКА ВОЙНА ИМЕННО ЗА ДА ПАЗИ ЦИВИЛНИТЕ ! И ТЕЗИ СИРИЙСКИ БОЙЦИ, КОИТО СА В РЕДОМ С ТУРСКАТА АРМИЯ - ТЕ НЕ СА ЛИ ВСЪЩНОСТ И ТЕ КЮРДИ ???
12
1
 
6
 
! Отговори
Трудовакъ преди 4 години
Официален Дамаск не участва в тази операция, но много добре е информиран за нея. Решението за провеждането е тристранно-на Русия, Иран и Турция и съгласувано с Дамаск. Турците имат стари сметки за уреждане с кюрдите и ще воюват мотивирано. Сирийската армия трудно би воювала с кюрдите-едно, че се биха заедно срещу ИД, друго-че кюрдското население от столетия си е по тези земи, респ. на сирийска територия и е част от сирийския народ. Бежанците тъй или иначе трябва да се върнат обратно в Сирия...
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоа Професор дето чете новините за Турция през CNN .......смешен сайт и смешни новини
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чуков никога не познава какво ще стане. Бежанците ще се върнат в Сирия. Правителството на Сирия участва в операцията.
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно обратното ще стане бе мишооок
8
4
 
1
 
! Отговори
niki преди 4 години
На всички анонимни хейтъри и онанисти ......що не ви тегля по една майна и да се заприте?!
7
1
 
7
 
! Отговори
И кво са ти виновни преди 4 години
Турците и Ердоган??? Що не пишете за Ангела Хитлеровица? Що??? Всички нападате Ердоган? И той какво ви е виновен? Само мога да поздравя Ердоган и Тръмп, да това,което правят!
6
10
 
6
 
! Отговори
БС преди 4 години
Толкова ли сте продажни журналистите в България? Истината е една, Турция нападна друга държава - Сирия. Какво повече да коментираме?
5
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
=вероятно ще има нова много сериозна бежанска вълна вследствие на военните действия на Турция в Северна Сирия. Това пред "Фокус" арабистът проф. Владимир Чуков.=арабистът проф. Владимир Чуков, изглежда е забравил или не знае каква е целта на тази опрация , аз да му напоня ,буферна зона с ширина 30 км където ще се настанят 4 те милиона сирийци живеещи в Турция ,
4
5
 
9
 
! Отговори
ундарталец преди 4 години
Що на подобни арабопроционисти им се дава постоянен анвон тук?! Кой и къф е този предател и за какво се бори? Що не иде от дека е цъфнал?
3
13
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Ситуацията малко напомня на нападението на Германия над Полша. Става с мълчаливото съгласие на всички. Да прибавим и окупирането на Северен Кипър, което остана без реакция.
2
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалка картина, на жалък човек. Да покаже, какъв мъже на жени и деца без оръжие :) Жалкарите така правят... Накрая като свърши всичко се правят на силни.
1
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЧЕРВЕН СТАРЕЦ С ПЕТОЛЪЧКИ В КРАТУНАТА.