Горбачов: Най-голяма опасност в света - пренебрегването на правото

Бившият съветски лидер: Споровете да се решават с преговори
18 окт 2019 18:00, Елка Василева
156
Горбачов: Най-голяма опасност в света - пренебрегването на правото
Михаил Горбачов. Снимка: архив, Reuters

Най-голяма опасност на планетата представляват в днешно време пренебрегването на международното право и милитаризацията на световната политика. Това заявява в интервю за в. "Известия" бившият президент на Съветския съюз Михаил Горбачов, предаде ТАСС.

Споровете и конфликтите между държавите трябва да се решават по мирен път на масата за преговори, посочва той.

"А какво става всъщност? Ултиматуми, намеса, военни интервенции. Всичко това - заобикаляйки ООН. Рушат се споразумения, международни механизми. Особено изпъкват тук САЩ, със своето "лидерство" дават лош пример на другите", заявява бившият съветски ръководител.

Това поведение даде нов живот на култа към силата и заплахите, казва той.

"Естествено опитът от миналото ни подсказва, че не бива да пренебрегваме отбраната, тя трябва да се поддържа на нужното равнище", но за днешните проблеми, пред които е изправен светът, "военната сила, езикът на заплахите са най-неподходящи", отбелязва бившият президент.

Горбачов дава за пример Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег. "У нас обичаха да го критикуват на различни нива, но ето че президентът на САЩ заяви, че те напускат договора, и изведнъж се разбра, че този договор е твърде важна опора на стратегическата стабилност. Трябват преговори, за да не предизвика разрушаването му засилване на заплахата от война", казва той.

Бившият съветски лидер напомня, че руският президент Владимир Путин е въвел мораториум върху разполагането на такива ракети и по думите му това би могло да стане първа стъпка. "Но, повтарям, трябват преговори - и на първо място между Русия и САЩ", изтъква Горбачов.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: Михаил Горбачов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горби вече съвсем е изкуфял.Най големите изнудвачи са Русия и путин. Анексират, заплашват...и всички твхни съсвди не искат и да ги чуват. Пропищяли са от тях.Но...росния русофил...той си е като тях. Неук агресивен и нагъл.
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в центъра на москва има вече паметник на горбачов. ние кога ще построим на костов?
30
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горбачов е неадекватен. Никой не решава споровете с преговори. Споровете се решават с изнудване. На преговорите победения си признава, че е победен и се съгласява на условията на победителя. А победителя се гаври с победения. За това са преговорите. За това и САЩ вече не преговарят с Русия - защото нямат победи над тях.
29
10
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Горбачов е почти толкова велик колкото Бойко. Велики Мъже.Работят за благото на обикновения човек, от човека за човека!Света има нужда от повече лидери като Бойко и Горби!Поклон!!!
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Целия сайт пълен с корирани Статии , с крадне сайта ви оцелява
27
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само Горбачов разбра, че руския Гулаг няма ресурсите да управлява такива интелигентни държави като тези от източния блок.Сега Путин се опитва да имперства из арабската пустиня, но и там ако се сумират, ще го изгонят както в Афганистан.
26
5
 
18
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Тоя затри най-добрата система създадена от човека за човека , заради него измряха стотици милиони, още толкова не се родиха , още 2 по толкова се разболяха , още 2 по толкова останаха на улицата и станаха работещи-бедни , голяма хекатомба направи и си живучка спокойно че и акъл дава , няма такъв проклетник
25
3
 
6
 
! Отговори
Китайска пишка10см преди 4 години
Китай ще ги спука всичките. Китай го няма на световната политическа сцена. Но се развиват по бързо от САЩ.
24
5
 
6
 
! Отговори
до 16 преди 4 години
:) Икономиката на Китай е далеч по-капиталистическа от на западният свят .Нищо планово и социалистическо няма там отдавана.Единственото останало от миналото е еднопартийната диктатура.
23
3
 
4
 
! Отговори
Ванга 1971 преди 4 години
СССР ке погине.
22
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Товариш Горбачев даде на СССР Демокрация,но те не го оцениха.Нито олигархията,нито народа.Затова ще продължават да доизносват колохозническите си ватенки,и ще продължават да си мечтаят за по-добър живот. ,, Не давайте свято нещо на кучетата, нито хвърляйте бисерите си пред свинете, да не би да ги стъпчат с краката си и се обърнат да ви разкъсат...'' ......Матей 7:6.
21
13
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Велик мъж. Всички знаеха, че РСФСР щеше да се разпадне и той пое тежестта на плещите си да жертвоприноши това изчадие на злото. Пожертва си името и репутацията за благото на земляните. Велик Мъж.
20
12
 
9
 
! Отговори
ПРОСТ ЧОВЕК преди 4 години
По-***, Ей тоя излезе най-простия, по-*** и от ТИКВАТА
19
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин продължи "Перестройката" на Горбачов с откъсването на Украйна, но с много кръв.
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 16,личния ти лекар не се справя, смени го!
17
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истина е ама кой да го чуе като чУвеците оглупяха до лудост.Тепърва нещата ще се омазват докато се срине всичко.Който прави деца прави мъченици...
16
3
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До ПроСоТо13Я!..Тонката,ти нале щеше да купонясмаш ***?..Защо опят са заподмята в краката на "ПроСоТо"?
15
4
 
8
 
! Отговори
ДОБРЕ ЧЕ ПУТИН преди 4 години
е лоялен към бившите величия и не иска размирици. Иначе обикновените руснаци с радост биха го закачили на Коледната елха
14
4
 
7
 
! Отговори
ОТ ПРОВАЛЕН ПОЛИТИК преди 4 години
АКЪЛ?...МЕРСИ
13
19
 
9
 
! Отговори
най преди 4 години
най великият мъж на човечеството за всички времена тези които го плюят са загубили привилегиите си комунистиНЯМА НИТО ЕДНА СВЕТОВНА ИМПЕРИЯ ДА Е РУХНАЛА БЕЗ БОЙГОРБИ СПАСИ СВЕТА --ВЕЛИК И НАЙ ВЕЛИК

Спонсорирани публикации