Неочаквано: Ким Чен Ун разпали СПА войни, откри нов курорт

Той иска да разруши друг, който е строен с южнокорейски пари
25 окт 2019 21:15, Нели Христова
27

Снимка: Reuters

В бяла риза и черни панталонки, Ким Чен Ун отиде на инспекция в новия СПА курорт Yangdok Country Hot Spring Resort. Но лидерът на Северна Корея не бе там само на инспекция или да си почива. Той разпали поредния конфликт между родината му и врага - Южна Корея.

Yangdok Country Hot Spring Resort е напълно нов курорт, чийто строеж приключил съвсем наскоро. Ким Чен Ун, разбира се, не спрял да сипе суперлативи по него. Той бил "екстравагантен и перфектно пасвал на географските арактиристики и природата в района", цитират от държавната севернокорейска медия KCNA.

И типично в негов стил, той не пропусна да нападне врага, сравянявайки "перфектния" нов курорт с този в планината Къмгансан, който лично е поръчал да се разруши.

Нападките към ски курорта по склоновете на Къмгансан не са случайни. Строежът му е бил финансиран от Южна Корея, която наляла милиони долари с надеждата, че това ще подобри отношенията между двете държави, които от десетилетия са в постоянен срив.

Проектът в планината бе замразен през 2008 година, когато южнокорейска туристка беше застреляна, след като навлезе във военната зона на Северна Корея. От тогава сградите там са изоставени и бяха използвани едва миналата година, когато разделени от границата северно и южнокорейски семейства получиха разрешение да се съберат.

За курорта в Къмгансан Ким Чен Ун заяви, че "изобщо няма национален характер, а сградите са построени като импровизирани палатки в засегната от бедствия зона или отделения за изолация."

Лидерът пожела хотелите или да бъдат преобразени по начин, който отговаря на естетиката на Северна Корея, или да бъдат разрушени.

Южна Корея бе изненадана от изненадващото желание на Ким, но реши да отговори спокойно на провокацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
5
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Любопитен факт е че банковата система на С.Корея е ЕДИНСТВЕНАТА в света която не е притежание на еврейска фамилия . За разлика от "националните банки" на много други страни Англия , Франция , Германия , Япония , та дори и Китай и Русия които са собственост на евреи . Малки, бедни, изнемогващи ... но независими . Друга такава банка беше Либийската, а дали случайно или не Кадафи беше обявен за диктатор малко след изказването му за създаване на независима Африканска валута и обединена икономика
20
1
 
4
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Защо всички са с тефтерчета? Тези нямат ли телефони да записват? Не ми се вярва да нямат. Поне приближените на Ким
19
7
 
10
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Северна Корея и Корея(Южна)бяха започнали да затоплят отношенията си ,затова и е започнат да се строи Къмгансан,но на САЩ не им хареса тази идея и затоплянето между двете страни и се намесиха веднага,за да имат враг в лицето СКорея да плашат света.Исторически Севера на Корея е винаги бил по-беден от Юга .САЩ не дават никой да търгува или да има някакви търговски отношения със Севера на Корея,те веднага блокират сметките,обявяваяват го извън заона ... и това трябва да се знае,а не само да се лае
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 19Що не си пиете лекарставата сутринта или още не са подействали ?
17
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво !Ким е голяма работа. Уважавам го защото е заклет антисоросоид и антиседераст
16
4
 
18
 
! Отговори
Курорта се казва преди 4 години
,,На свинче-звънче
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДрОгаре, ели_Савета и боби правят туристическа агенция за тази извънземна дестинация. За записвания се обърнете към малиноФ.......кислорода е безплатен.
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И сега като се юрмат ония ти ми туристи на курорт в СК - ум да ти зайде! Ще си има Ким празен ски комплекс.
13
4
 
4
 
! Отговори
do мхм преди 4 години
Това е един изстрадал народ, с Цеко все едно им пращаш диктатор за курортите им
12
1
 
6
 
! Отговори
Фатмак преди 4 години
Къде е грешката на НелитУТой бил "екстравагантен и перфектно пасвал на географските арактиристики
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Кой е тъ.пака....ти!"И ти ставаш за теляк....може би?
10
3
 
15
 
! Отговори
мхм преди 4 години
ако съм на Ким ше отвлекъ Цеко Минев и ше го сложа управител на ски курортите в С .Корея хем ше потръгнат работите със ски туризъма в С Корея хем и българите скиори ше си отдъхнат
9
1
 
11
 
! Отговори
гол преди 4 години
хех ква глава има тоя квадратна - яко се гъбарка с политичарите
8
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демокрацията съсипа българският народ трябва да вземем пример от Северна КореяТрябва да бъде съ другарите Владимир Путин и Ким Чен
7
4
 
30
 
! Отговори
ха ха преди 4 години
Всеки е с тефтера в раката. Не пишеш ли какво казва Ким- свършено е с тебе !
6
1
 
19
 
! Отговори
Ами да ходим и ние преди 4 години
А резервации от къде се правят? Пуснат ли е в booking?
5
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на другаря Ким Чен
4
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Кой е теляка.....вовата?"Кой е тъ.пака....ти!
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Toй и Артър Дент в продълженията на книгата "Пътеводител на галактическия стопаджия" беше открил едно езерце и скачаше в него, като си мислише, че е лимон в джин тоник, или езерцето си е мислело така...Та и компрасчо се вживява като откривател на топлата вода. Един ден ще открие, че сулфонираните мастни киселини омокрят по-добре от натуралните. А ако започне да строи и магистрали, вече ще го съдим за Ге/ЪРБав патент.
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пишете за цените ,за отношенията къмпочиващите.За процрдурите,климата.Като нямам информация,как да сизапазя хотел.Това не е за изпускане.