Тръмп към Лавров: Русия да не се намесва в американските избори!

Путин поканил американския президент на 9 май догодина в Москва
11 дек 2019 07:00, Анисия Иванова
45
Тръмп към Лавров: Русия да не се намесва в американските избори!
Снимка: БТА

Американският президент Доналд Тръмп се срещна с руския министър на външните работи Сергей Лавров в Белия дом, предадоха световните агенции.

Държавният глава е предупредил Русия да не се намесва в изборите в САЩ, съобщава Ройтерс, позовавайки се на Белия дом.

Тръмп също така е призовал Москва да разреши конфликта си с Украйна и е подчертал подкрепата си за световен контрол над въоръженията, което включва не само Русия, но и Китай.

Посещението на Лавров във Вашингтон, първото от 2017 година, бе затъмнено от повдигането на обвинения, свързани с Украйна, срещу Тръмп от демократите в Камарата на представителите за злоупотреба с власт и възпрепятстване на разследване на Конгреса.

Американският президент е потърсил подкрепа за усилията на Вашингтон да попречи на Иран да разработи ядрено оръжие и за денуклеаризация на Корейския полуостров. Тръмп е изразил надежда, че подобряването на двустранните отношения с Русия ще позволи да бъде активизирана взаимната търговия.

Лавров посочи, че с американския президент са обсъдили стратегическата стабилност, сигурността, положението в сферата на контрола над въоръженията и неразпространението им.

Тръмп е получил покана от руския президент Владимир Путин да посети тържествата в Москва по случай 75-ата годишнина от победата над хитлеристка Германия на 9 май догодина и сега обмисля предложението, допълни руският министър.

Лавров отбеляза, че са били обсъдени и мерки за недопускане на криза в района на Персийския залив.
Вашингтон е заинтересован от предложението на Путин за създаване на руско-американски консултативен делови съвет, каза той.

Министърът обаче подчерта, че санкциите срещу газопроводните проекти "Северен поток-2" и "Турски поток", заложени в новия военен бюджет на САЩ, няма да попречат на изпълнението на проектите.

По-рано през деня Лавров се срещна с държавния секретар Майк Помпейо, съобщава БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
20
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Тръмп е казал на Лавров да не се месеят в изборите в САЩ,тъй ли г-да журналисти от Днес?Нали всички медии обвиняват Русия ,че те са помогнали на Тръмп да стане президент ....и т.н. ,логично ли е да каже това Тръмп,а ?Нивото на публикациите и журналисти е под перваза,но поне не искат да се регистраме и ни дават поле за действие...та затова и тук има "писатели" ,иначе ще фалират след 72 часа.
14
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп: Ааабеееее...Лавров:Е, де...Тръмп:Е, айде...
13
17
 
7
 
! Отговори
Пич преди 4 години
"Тръмп към Лавров: Русия да не се намесва в американските избори!"И отдолу под масата го настъпва и му намига. Целият свят разбра за бай Тръмп, личната марионетка на Путин. Нооо, щом толкова му е акъла на американския народ, така да бъде. Не са само те, които си загубиха здравия разум в световен план. За съжаление, модерните болшевики си връщат позициите. Явно това поколение не знае какво е да си под червения ботуш. Нищо, скоро ще разбере, и колелото ще за завърти още един път.
12
8
 
34
 
! Отговори
Когато преди 4 години
Лавров е подчертал, че санкциите няма да спрат газовите проекти, реално е поздравил Тръмп с народната песен Като ми пееш Пенке ле, кой ли те слуша.
11
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Запиня се рижавия перчем на Лавров, но така някак... по-нежно, че знае какъв може да го яде.Така и трябва. По-нежно с Русия, щото сопата е зад вратата и някой може да я опита.
10
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо гърците не проявяват интерес към руският газ?
9
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слушай бай Дончо, на теб говорят. Слушай и изпълнявай, за да не получиш шут в ***.
8
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай Дончо да не се пъне много като петел на ***, да не гледа после жално и да си бърше coпoля, когато Вова го подмени с друг.
7
13
 
8
 
! Отговори
КОПИ преди 4 години
неукия nрocтaк Борисов??? АЛО, ДНЕС, ХЕПТЕН ПРЕЗ ПРОСОТО Я КАРАТЕ!!!ДА ГО КОПНА ЛИ ТОВА НА СТЕНАТА НА БОРИСОВ??МНОГО БЪРЗО ЩЕ СЕ ОЗОВЕТЕ НА 1 МЯСТО...
6
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Южен поток беше саботиран от Местан в полза на турция срещу пари и къща на Босфора .А ние ядем американско замразено на Боци тиквата и заразено пилешко от Полша, но затова пък скъпо .Общо взето генералския кръг у нас сложи неукия nрocтaк Борисов , за да ги слуша, но той като открадна много пари помисли че е велик и може да не им плаща. Сега искат да го свалят , но за да сложат друг по послушен, затова смяната , ако сме народ не трябва да стане по сценарият им.
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
4Али, не пуши неща, които те отклоняват от основаната тема
4
8
 
6
 
! Отговори
Свилен преди 4 години
Ха ха първия *** с празна глава се изходи рано рано от нас си пиша и не го крия и НЕ съм на грант на дедо !!!!
3
6
 
28
 
! Отговори
християнин преди 4 години
изборите в САЩ се управляват от евреите които още от 1920 година са завладели държаната на англосаксите .не е виновен Руския народ за това.Всички Президенти от Уилсън до днес имат евреи за съветници.Те избират подходящия за ционистките цели човек
2
14
 
36
 
! Отговори
Свилен преди 4 години
Бай Дончо да чете има май една поговорка която гласи-Който не слуша Лавров, може да му се наложи да слуша Шойгу ! :) Бай Дончо, слушай го добре какво ви казва Лавров !
1
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изпълнявай заповедта,Лавров!

Спонсорирани публикации