Уаканда по Марвел – сред страните с търговско споразумение със САЩ

Напълно измислената страна за кратко бе в списъка
20 дек 2019 18:00,
7
Уаканда по Марвел – сред страните с търговско споразумение със САЩ
Снимка: Reuters, архив

Американското министерство на земделието за кратко допусна грешка на сайта си, публикувайки списък с държавите, с които има споразумение за свободна търговия.

Сред тези държави са например Коста Рика, Доминикана, Колумбия. Сред тях се нареди обаче и Уаканда.

Тази държава обаче съществува само във вселената на Marvel. Уаканда е напълно измислена източноафриканска държава, родина на супергероя Черната Пантера.

Малко след като потребители в Twitter и американските медии откриха грешката, Уаканда беше премахната от списъка, но пък започнаха шеги, че двете държави са в търговска война.

Уаканда за първи път се появява в комикса "Фантастичната четворка" през 1966 г. Преди година филмът "Черната пантера" направи Уаканда още по-известна.

Необичайната поява на Уаканда в този списък беше забелязана от Франсис Цън, софтуерен инженер, който търсел какви ще бъдат агрикултурните тарифи заради стипендия, за която кандидатства.

Отначало той дори решил, че е объркал и е запомнил грешно името на страната от филма, обяснява Цън пред Reuters.

Пред Washington Post говорител на земеделското министерство обяви, че присъствието на Уаканда в този списък е било добавен по време на тестове и е трябвало да бъде изтрита по-късно.

След като все пак страната беше премахната, един репортер шеговито попита дали все пак САЩ има споразумение за търговия с Уаканда и как се развиват преговорите с Аграба.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
американци не знаят че има такава строана като северна македония черна гора и за българия не знаеха стоичков прослави българия.сащ много от правителството не знаеха къде се намира украйна бъркаха много украйна с белорусия
4
0
 
13
 
! Отговори
Gorskio преди 4 години
"Агрикултурните тарифи" ... Божее слез си прибери вересиите! Сега ако човек работи касапин е нормално да не знае български като хората, но пък е задължително да има остър нож. Обратното - журналистите трябва да знаят български отлично, но може и да нямат остър нож...
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз мислех, че САЩ е щат на Уаканда.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уанкаджийска му работа...
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правят реклама на един *** филм който освен с това че бе с черни и за черни с друго не се запомни.

Спонсорирани публикации