Рецептата Dnes: Пълнена празнична патица

Мирис и вкус, които не се забравят
Обновена: 27 дек 2019 22:16 | 27 дек 2019 08:55, Илияна Николова
4
Рецептата Dnes: Пълнена празнична патица
Снимка: Pixabay

Продукти:

  • 1 цяла патица
  • 1 чаена лъжичка подправка за пилешко
  • ½ супена лъжица масло
  • 3 супени лъжици кромид лук, нарязан
  • 5 стръка целина, нарязани
  • 3 чаши ябълки, обелени и нарязани
  • 3 чаши трохи от царевичен хляб
  • 1 супена лъжица зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
 
Изплакнете и подсушете патицата. Разтрийте я със сол и пипер, както и с подправката за пилешко. Разтопете маслото в тиган на умерен огън. Сотирайте лука и целината в маслото, докато омекнат. В средно голяма купа смесете ябълките и царевичните трохи. Смесете всичко заедно. Ако е необходимо добавете малко гореща вода, за да омекнат трохите.
 
Напълнете патицата с получената смес. Накрая зашийте гърлото на патицата или корема й в зависимост от това откъм коя част сте я пълнили. Намажете патицата със зехтин. Поставете я в плитка тавичка за печене, предварително намазнена. Печете в загрята фурна за около час и половина или докато хване златистокафява коричка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква празнична рецепта бе! Днес е работен ден.
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Патиците са благословени птици и не трябва да се ядат.
1
6
 
5
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
И мен бежанците ме напълниха като пaтица одеве

Спонсорирани публикации