Норвегия сред най-добрите държави за отглеждане на деца. Къде сме ние?

Най-добрата държава в света е Швейцария, България е 58-ма
16 яну 2020 19:33, Нели Христова
279
Норвегия сред най-добрите държави за отглеждане на деца. Къде сме ние?
Снимка: Pixabay

Коя е най-подходящата държава за отглеждане на деца? Ако разчитате на добро образование за децата си, най-вероятно трябва да изберете САЩ. От 2016 година насам Америка е на върха в тази категория според проучването на  Best Countries Report. Но ако сред факторите ви са безопасност, полово равенство, добри семейни закони, зелен начин на живот и човешки права, то трябва да се огледате за дом някъде другаде.
САЩ попада под номер 18 в класацията за най-добрите държави за отглеждане на деца, като над него са много държави от Европа, Канада и Австралия.

Най-добрите държави за отглеждане на деца

Обичайно на върха на класацията са Дания, Швеция и Норвегия.

“Тези страни дават щедър отпуск по бащинство и отпуск по майчинство, предлагат безплатно предучилищно образование и имат добри системи за обществено образование“, обяснява  Дейдър Макфилипс, старши редактор на U.S. News & World Report. По-думите му САЩ е толкова назад в класацията заради безопасността. Именно в тази категория, Америка е на 32-ро място.

На четвърто място е Канада, следвана от Нидерландия, Финландия, Швейцария и Нова Зеландия, Австралия и Австрия. Великобритания попада под номер 11. България се подрежда на 42-ро място.

Кои са най-добрите държави като цяло?

Изследването на Best Countries Report е изключително голямо – то включва 73 нации, които са разделени по 65 различни показателя.

За четвърта поредна година най-добрата държава се оказва Швейцария. Канада се промъква на второто място следвана от Япония, Германия, Австралия и Великобритания. САЩ се озовава на седмо място и макар това да е по-добро класиране от миналата година, е по-зле от позицията им през 2016 г. - тогава е заемала 4 място. Тук България се класира на 58-мо място.

В категория за влияние и сила САЩ обаче заема първото място, но и пада драстично в една от най-важните класации – тази за вярата на народа.

"В Америка вече няма доверие. С 50% е спаднала вярата в САЩ откакто започнахме това проучване през 2016 година“, казва Макфилипс. Заради Brexit Великобритания също прави най-големият си спад.

В топ 3 на най-силните държави, разбира се, са Русия и Китай, а след тях се нареждат Германия, Великобритания и Франция.

В категорията за Качество на живот на гражданите водачи са Канада, Дания, Швеция, Норвегия и Австралия. България се класира на 35-то място.

А държавите, които са най-отговорни за човешките права, равноправието между половете и свобода на религиите са Швеция, Канада, Норвегия, Холандия и Дания. В тази категория България е на 36-то място.

След САЩ в категорията за държави с най-добро образование са Великобритания, Канада, Германия и Франция, като тук България е на 43-то място.

За пенсиониране най-подходящи са Нова Зеландия, Австралия, Швейцария, Испания и Люксембург. България е на 35-то място. А за жените най-добри са Дания, Швеция, Холандия,  Норвегия и Канада. България се нарежда на 30-то място.

Държавите, които са най-"зелени“ и отговорни към климата са Швеция, Швейцария, Финландия, Япония и Норвегия. Тук България е на 54-то място.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
17
 
! Отговори
Евроатлантик преди 4 години
Най вече Малмьо,там е раят на арабите.
47
6
 
3
 
! Отговори
До 32 преди 4 години
А, какво се приема за ругаене и побой? Аз лично не виждам проблем с пердаха. Много често чувам как викат българките на децата си по улиците. Ако тая система беше у България, то нито римляните, нито българките, туркините щяха да имат деца. Всичките щяха да ги отнемат.
46
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най доброто място за отглеждане на деца е някъде сред природата максимално далеч от съвременната "цивилизация". Там където мобилните телефони нямат покритие.
45
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Норвегия извършва престъпления срещу човечеството и срещу децта и техните родитеи отнемайки с измама и насилси децата на хиляди роднини и давайки ги на чужди подкупени семйства и разделя от всики близки и разрушава душите им все едно ги е дала в интернат и нацистки концлагер в ръцете вкл на исламски терористи педофии хомосексулаитси и други извратеняци мащехи отнемайки ги ор родителите на които ги е поверим Бо върши разрушителните дела на дявола според наложеното от !@Е!!@С геноцид на Бойиите
44
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Норвегия е на първо място по удобство за троловете.
43
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние сме си най-добре, ония там са прости и ти взимат децата, твърди диванният патриот, само дето няма обяснение как така потокът "натам" не спира и връщащите се са някак обидно малко.Бачкал съм със скандинавци. Особени хора, но като разбрах какви са им условията на труд... То не е и смешно, ние тук няма да видим такива сигурно още 50 години.
42
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НА НОРВЕГИЯ АНГЛИЧАНИТЕ И ПРАВЯТ ПИАРА ЗАЩОТО БРИТАНИЯ БЕЗ НОРВЕЖКАТА ГАЗ Е УМРЕЛА ОТВСЯКЪДЕ. КАТО ДЪРЖАВА Е ПЪЛНА СКРЪБ - СТУД, МИЗЕРИЯ, ОГРОМНИ ДАНЪЦИ И СОЦИАЛИЗЪМ.
41
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видял си Норвегия..по телевизията!... на HD ха-ха
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако има класация за най-скапана държава за живеене израел ще е на първо място, на второ армения.
39
13
 
2
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
До Анонимен 44За теб не знам колко си оскотял а и не ме интересува. Важното е че в Норге сме Намбър уан и Дъ бест.Ай поздрави от Страуме,зеления райски остров Литлесотра.Сега ще ставам да щракна няколко кода на джава скриптс на другия компютър и ще легам
38
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фалшива класация, британското образование е в пъти по-добро от образованието в Норвегия, Дания и Швеция взети заедно. Скандинавските държави са селски с либерализирани расисти. Великобритания има най-доброто образование в Европа днес.
37
1
 
9
 
! Отговори
Бай Курти преди 4 години
До Свещен ГущерЕй,дженди,отдавна ти се каня,кога ще си идваш насам да ми кацнеш на чичовия,охххххххххххх
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз ще ви кажа къде сме, на г.ъ.з.ъ. на географията сме..
35
10
 
2
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
Ние на север в Норге сме много по-развита култура.Пазим си всичко,имаме страхотни пътища като стъкло равни,истинско гражданско самосъзнание и всеки си върши работата.Ай поздрави от Страуме,зеления остров Литлесотра.Отивам да си приготвя яденето да папкам
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SichtpunktВ НОРВЕНИЯ ОТНЕМАТ ДЕЦАТА ЗА ДА ГИ ОТГЛЕЖДАТ В ДЕТСКИ ЛАГЕРИ КАТО НАЦИСТИТЕ ЗА ДА ГИ БИЯТ И РУГАЯТ.
33
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естественно че е най добрата за деца,защото ще ви ги вземат ,дадат на други да ги гледат ,на вас ще ви излезе по евтино, най вероятно в гей двойка ще го пратят детето и ще израстне като *** и направо си удряш бингото... раждаш мъжко то става женско и две в едно си е работата. за второ не трябва да се мъчиш. Така че хайде всички към норвегия да сведем раждаемоста и безработицата в българия до нула
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименИзлаеб е на 29, ама Израел е на 158.
31
15
 
0
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
Ще ви разказвам за рая защото сте оскотяли в БГ и не знаете дори какво означава,,Рай,,и това е необходимо докато не станете интелигентни и културниТук е рая на земята.Ако не ми вярвате,вижте в рубриката емРеnортер,там съм качил снимки и ще видите дали е хубаво или потискащо
30
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАЙ-ДОБРАТА ДЪРЖАВА ШВЕЙЦАРИЯ И КАНАДА? В ПЪРВАТА Е УЖАСНО СКЪПО ВЪВ ВТОРАТА УЖАСНО ТЪПО. НАЙ-ДОБРАТА ЗА ЛОСОВЕ ДА.
29
19
 
5
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
В НОРВЕГИЯ ТИ ОТНЕМАТ ДЕЦАТА ЗА ДА ГИ ОТГЛЕЖДАТ КАТО ***.Отнемат ако ги биеш и ругаеш. Както впрочем, предлагат да правим, повечето алкашами.Аз имам познати БЪЛГАРИ (от моя град) отидоха в Норвегия, момичето роди син и си го гледат. Никой не ги пипа за нищо!

Спонсорирани публикации