Норвегия сред най-добрите държави за отглеждане на деца. Къде сме ние?

Най-добрата държава в света е Швейцария, България е 58-ма
16 яну 2020 19:33, Нели Христова
279
Норвегия сред най-добрите държави за отглеждане на деца. Къде сме ние?
Снимка: Pixabay

Коя е най-подходящата държава за отглеждане на деца? Ако разчитате на добро образование за децата си, най-вероятно трябва да изберете САЩ. От 2016 година насам Америка е на върха в тази категория според проучването на  Best Countries Report. Но ако сред факторите ви са безопасност, полово равенство, добри семейни закони, зелен начин на живот и човешки права, то трябва да се огледате за дом някъде другаде.
САЩ попада под номер 18 в класацията за най-добрите държави за отглеждане на деца, като над него са много държави от Европа, Канада и Австралия.

Най-добрите държави за отглеждане на деца

Обичайно на върха на класацията са Дания, Швеция и Норвегия.

“Тези страни дават щедър отпуск по бащинство и отпуск по майчинство, предлагат безплатно предучилищно образование и имат добри системи за обществено образование“, обяснява  Дейдър Макфилипс, старши редактор на U.S. News & World Report. По-думите му САЩ е толкова назад в класацията заради безопасността. Именно в тази категория, Америка е на 32-ро място.

На четвърто място е Канада, следвана от Нидерландия, Финландия, Швейцария и Нова Зеландия, Австралия и Австрия. Великобритания попада под номер 11. България се подрежда на 42-ро място.

Кои са най-добрите държави като цяло?

Изследването на Best Countries Report е изключително голямо – то включва 73 нации, които са разделени по 65 различни показателя.

За четвърта поредна година най-добрата държава се оказва Швейцария. Канада се промъква на второто място следвана от Япония, Германия, Австралия и Великобритания. САЩ се озовава на седмо място и макар това да е по-добро класиране от миналата година, е по-зле от позицията им през 2016 г. - тогава е заемала 4 място. Тук България се класира на 58-мо място.

В категория за влияние и сила САЩ обаче заема първото място, но и пада драстично в една от най-важните класации – тази за вярата на народа.

"В Америка вече няма доверие. С 50% е спаднала вярата в САЩ откакто започнахме това проучване през 2016 година“, казва Макфилипс. Заради Brexit Великобритания също прави най-големият си спад.

В топ 3 на най-силните държави, разбира се, са Русия и Китай, а след тях се нареждат Германия, Великобритания и Франция.

В категорията за Качество на живот на гражданите водачи са Канада, Дания, Швеция, Норвегия и Австралия. България се класира на 35-то място.

А държавите, които са най-отговорни за човешките права, равноправието между половете и свобода на религиите са Швеция, Канада, Норвегия, Холандия и Дания. В тази категория България е на 36-то място.

След САЩ в категорията за държави с най-добро образование са Великобритания, Канада, Германия и Франция, като тук България е на 43-то място.

За пенсиониране най-подходящи са Нова Зеландия, Австралия, Швейцария, Испания и Люксембург. България е на 35-то място. А за жените най-добри са Дания, Швеция, Холандия,  Норвегия и Канада. България се нарежда на 30-то място.

Държавите, които са най-"зелени“ и отговорни към климата са Швеция, Швейцария, Финландия, Япония и Норвегия. Тук България е на 54-то място.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
2
 
! Отговори
панчо преди 4 години
До Анонимен 25ами щом са толкова зле ти какво правиш там ?балкански ум ли им раздаваш как да живеят?
27
12
 
4
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
Ние сме успяли реализирали се доказани професионалисти в БГ. В БГ не е лесно, и навън също не е лесно. Но щом си успял в БГ навън ще успееш в пъти повече. Бог помага на слабите но награждава смелитеАко ми предложат същата заплата в БГ, 6 цифри годишно долари, ще се върна ли? Категорично НЕ!
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Свещен ГущерДобре ли сте?
25
1
 
11
 
! Отговори
Bлк преди 4 години
Вицове ли пишете вече? Май не трябва въобще да ви четем , вече.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук България се класира на 58-мо място, а Израел на 158.
23
13
 
1
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
със сигурност еснафската общност у нас е в шок очакванията са някоя голяма братска славянска нация да е водеща във всичките тези показатели но явно грешката е вярназабелязва се че ние не сме мноого назад а и също тоталната доминация на европейските страни,жалко че ние сме все още някъде между ориентализмът и жадно гледащи към европа
22
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало като пишете щуротии дойдохте ли Тук на място да сондирате информация. От 10 години съм в Норвегия а преди това бях в Дания. По опасни места от тези държавви няма. Знаетели на колко родители прибраха децата само за това че комшията се обадил на социалните и казал че детето плакало за шоколад. А такъв народ като скандинавския няма никъде. Толкова захлупени и наивни не съм виждал. Нямат свое мнение по никой въпрос каквото им кажат това правят. Ако ги накарат да се самоубият ще го направят.
21
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната невярна класация, българското образование е по-добро от това в Канада.
20
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брайвик, та Брайвик... Барневернет, лошо било, луди били. Всеки втори българин си говори сам и е с трескав поглед, доказано сме най-болнавите в ЕС и социалните ни институции са пословични, ама много знаем. Резервният фонд на ония наскоро достигна 1 трилион долара. Да, един трилион. Тука нашите посткомундета ни карат обувките им да целуваме, че са ни вдигнали минималната на 300 евро.
19
22
 
2
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
Аз със всеки изминал ден ставам по-богат.Ето сега живея в супер луксозен апартамент където на крановете са инкрустирани със кристали сваровски. Ваната е от скъп мрамор,цял тон е с постамента.Докато в далечна България клош като теб само подсмърча и гледа в далечината небостъргачите на Цариградско шосе понеже живее в Дружба в панелка и мечтае за живот като моя и цяла година събира 20 лв да посети автоизложението в експото на цариградско и да помечтае пипайки колите......
18
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В НОРВЕГИЯ ТИ ОТНЕМАТ ДЕЦАТА ЗА ДА ГИ ОТГЛЕЖДАТ КАТО ***.
17
19
 
1
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
Побеля вече. Сега си седя пред камината,пийвам си виното и броя кроните.Утре мисля да изляза на разходка из града.Дойдох спешно по работа в клона защото във фирмата има проблем с кодовете а и в Breivika във Тромсьо те държат подводния оптичен кабел който отива към о-в Шпицберген а там има много международни организации и не биха допуснали резил с нета и там ще оправям бакиите въпреки че са фирмена тайна и шkартото като КондЮ не знае за тези проблеми..
16
19
 
3
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
Здравейте от Берген. Аз като ставам сутринта се бръсна пред огледалото в суперлуксозната ми баня и облечен с халат с златни нишки и чехли GUESS. След това отивам до мола и си правя покупките с най хубавите неща.Вчера си купих якета и обувки на guess. Харесах си и още едно яке за 980 лв но ще го взема ,нищо че съм в преразход ще его взема.Мислех и да си сменя стария часовник с Tissot или Seiko,не ми трябва по-скъп,нали габровци са казвали: и най-скъпия часовник отчита 60 секунди...
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, живеем в Швейцария! Ама такъв стрес е, че се поболях, сега и на лекарства минах за нерви...Върни се тогава :)
14
1
 
24
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Там не бяха ли ***?
13
13
 
0
 
! Отговори
Ура ми Янков преди 4 години
Норвегия са си добре, да не са луду да влизат в ЕС... И Великобритания ги мислиха за тъ,пи като искаха да излязат от ЕС, но сега ще видите как ще дръпнат напред!
12
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много поздрави от г-н Брейвик и г-н Викернес, който ги познава ще ме разбере.
11
4
 
42
 
! Отговори
Нормален преди 4 години
Тия класации се правят с цел реклама за да се емигрира натам щото загиват.Огромни територии с население 5-6 милиона.Хора нямат имат амбриажи ама амбриажите деца нямат.Скапани скандинсвски дупки пълни с тарамбоки.
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, живеем в Швейцария! Ама такъв стрес е, че се поболях, сега и на лекарства минах за нерви... А колко пари даваме, ще се стори невероятно на хората, живеещи в България. И то за едно единствено дете. Има си хас да не се живее добре, като толкова пари им наливаме в хазната. Ако взимаш около 120000 франка годишна заплата, само за данъци, такси, наеми и всякакви там допълнителни сметки даваш към 80000 поне. После идват чисто семейните разходи. За лекари да не споменавам! Правете си сметката...
9
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новината за Норвегия доказва защо отнема деца от българи!

Спонсорирани публикации