Норвегия сред най-добрите държави за отглеждане на деца. Къде сме ние?

Най-добрата държава в света е Швейцария, България е 58-ма
16 яну 2020 19:33, Нели Христова
279
Норвегия сред най-добрите държави за отглеждане на деца. Къде сме ние?
Снимка: Pixabay

Коя е най-подходящата държава за отглеждане на деца? Ако разчитате на добро образование за децата си, най-вероятно трябва да изберете САЩ. От 2016 година насам Америка е на върха в тази категория според проучването на  Best Countries Report. Но ако сред факторите ви са безопасност, полово равенство, добри семейни закони, зелен начин на живот и човешки права, то трябва да се огледате за дом някъде другаде.
САЩ попада под номер 18 в класацията за най-добрите държави за отглеждане на деца, като над него са много държави от Европа, Канада и Австралия.

Най-добрите държави за отглеждане на деца

Обичайно на върха на класацията са Дания, Швеция и Норвегия.

“Тези страни дават щедър отпуск по бащинство и отпуск по майчинство, предлагат безплатно предучилищно образование и имат добри системи за обществено образование“, обяснява  Дейдър Макфилипс, старши редактор на U.S. News & World Report. По-думите му САЩ е толкова назад в класацията заради безопасността. Именно в тази категория, Америка е на 32-ро място.

На четвърто място е Канада, следвана от Нидерландия, Финландия, Швейцария и Нова Зеландия, Австралия и Австрия. Великобритания попада под номер 11. България се подрежда на 42-ро място.

Кои са най-добрите държави като цяло?

Изследването на Best Countries Report е изключително голямо – то включва 73 нации, които са разделени по 65 различни показателя.

За четвърта поредна година най-добрата държава се оказва Швейцария. Канада се промъква на второто място следвана от Япония, Германия, Австралия и Великобритания. САЩ се озовава на седмо място и макар това да е по-добро класиране от миналата година, е по-зле от позицията им през 2016 г. - тогава е заемала 4 място. Тук България се класира на 58-мо място.

В категория за влияние и сила САЩ обаче заема първото място, но и пада драстично в една от най-важните класации – тази за вярата на народа.

"В Америка вече няма доверие. С 50% е спаднала вярата в САЩ откакто започнахме това проучване през 2016 година“, казва Макфилипс. Заради Brexit Великобритания също прави най-големият си спад.

В топ 3 на най-силните държави, разбира се, са Русия и Китай, а след тях се нареждат Германия, Великобритания и Франция.

В категорията за Качество на живот на гражданите водачи са Канада, Дания, Швеция, Норвегия и Австралия. България се класира на 35-то място.

А държавите, които са най-отговорни за човешките права, равноправието между половете и свобода на религиите са Швеция, Канада, Норвегия, Холандия и Дания. В тази категория България е на 36-то място.

След САЩ в категорията за държави с най-добро образование са Великобритания, Канада, Германия и Франция, като тук България е на 43-то място.

За пенсиониране най-подходящи са Нова Зеландия, Австралия, Швейцария, Испания и Люксембург. България е на 35-то място. А за жените най-добри са Дания, Швеция, Холандия,  Норвегия и Канада. България се нарежда на 30-то място.

Държавите, които са най-"зелени“ и отговорни към климата са Швеция, Швейцария, Финландия, Япония и Норвегия. Тук България е на 54-то място.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 143 - Ми така е!!!
127
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Драги нпо национални пре да те ли - най-добрата държава за отглеждане на БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА Е БЪЛГАРИЯ! БЕЗ НОРВЕЖКИ НПО и г ееве.
126
1
 
19
 
! Отговори
легионер преди 4 години
Норвегия става само да заработиш пари и да ги харчиш някъде другаде, ЗА всичко друго е отвратителна страна. Студ, мизерия и боклyци за ядене, наречени храна. А норвежците са абсолютни расисти и ***. Никакви семейства и деца не трябва да се водят там, защото Норвегия е като зинал звяр за чужди деца.
125
13
 
0
 
! Отговори
Боя изгражда преди 4 години
Балканския селянин ако не зашие два три шамара на лапето не може.
124
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво ! Норвегия! Там дето взимат децата на хората и ги дават за отглеждане на извратени джендардвойки !
123
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво значи държава добра за отглеждане на деца? Това да ги отглеждаш под похлупак в защитена среда от всичко което може да е опасно и всичко което може да не им хареса едва ли води до развитието на възрастни готови за оцеляване в реалния Свят. Заради тези западни методи на възпитание, сега в САЩ и Европа т.н. милениъл поколение е на антидепресанти.
122
1
 
18
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Мноу на разсмяхти.Що ООН изрита Норвегия от комисията по правата на човека и то точно за дицата. Платена пропаганда.
121
1
 
21
 
! Отговори
онбашията преди 4 години
виждате ли сега колко струват тия световни класации, в които норвегия е най-добра за гледане на деца, а българия е 111та по свобода на словото, докато държави в които уволняват за изказване на "неправилни" възгледи са на първо?
120
17
 
4
 
! Отговори
Суис лайф преди 4 години
Бай *** като не успее да се интегрира в Швейцария и почва да разправя колко скъпо и тъпо било. Кисело е гроздето, казала лисицата.
119
2
 
28
 
! Отговори
Фф преди 4 години
Хахах Няма такава поръчкова статия. Държавата която в момента е съдената и има над 30 дела в международния съд за отвлечени деца от социалните и забележете в давате за пример хаха това е все едно да кажете , че педофилите са най добрия избор за гледане *** деца
118
3
 
22
 
! Отговори
Елена преди 4 години
Много мнения за България, коита я очернят тотално. Кога ще заобичаме родината си? Щастието не е в луксозната баня и голямата заплата. Аз харесвам младите българи, интелигентни, хубави, по нищо не се отличават от младите на запад. Не знам само защо се въздържат да раждат деца. Чакат 35 тата си година за да имат дете. Тогава са уморени и им е досадно да се занимават с тях. Раждайте млади и няма да съжалявате. Детето е велико чудо, толкова много обич и добрина никой друг не ти дава.
117
7
 
3
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Нас ни интересува къде е велика Русия ? Защо я няма в тези класации ?
116
3
 
5
 
! Отговори
ПЕПИ преди 4 години
нали в норвегия най-напред започна отнемането на деца от родителите им за нищо и никакво? те ще си родят други. така си увеличават народонаселението.
115
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Норвегия ще ти вземат децата за това по далече от там!
114
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайният резултат е разпадане на периферните държави и превръщането им в буферни транспортни, индустриални, колекторни сиреч отпадъчни зони.На водещещите глобалостки държави им препоръчвам да си сложат на КПП-тата на границите лозунг:"Няма винаги да бъде така!".За краха на евроатлантическата цивилизация ама никак няма да ми е жал!
113
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Става дума з глобалозъм.Това е поредното социално инженерство, но с глобален мащаб.Има етапи. Първо се привличат деца от периферни райони да учат във водещите глобалистки държави. Няма значение какво ще учат и необходимо ли е това образование на детето и общността от която идва. След похарчените ресурси на периферната държава за това дете пазрната икономика ще му намери мястото в живота.Вторият етап е инфилтриране на глобализма в периферните държави в частните и държавни училща.
112
16
 
6
 
! Отговори
рашка говняшка преди 4 години
Руснаците ни мразят защото ни завиждат.
111
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За тва си дръжте децата беге граждани!
110
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 117Да, ама горните 5% от норвежките заплати са само 4 пъти по-високи от долните 5%.В България, не е точно така. Колко взима мед.сестра с 15 години стаж, колко взима някое програмистче с 15 години стаж?
109
6
 
18
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 4 години
Най-добрата държава - правиш детето и държавата го взима да го гледа, просто перфектно.

Спонсорирани публикации