Норвегия сред най-добрите държави за отглеждане на деца. Къде сме ние?

Най-добрата държава в света е Швейцария, България е 58-ма
16 яну 2020 19:33, Нели Христова
279
Норвегия сред най-добрите държави за отглеждане на деца. Къде сме ние?
Снимка: Pixabay

Коя е най-подходящата държава за отглеждане на деца? Ако разчитате на добро образование за децата си, най-вероятно трябва да изберете САЩ. От 2016 година насам Америка е на върха в тази категория според проучването на  Best Countries Report. Но ако сред факторите ви са безопасност, полово равенство, добри семейни закони, зелен начин на живот и човешки права, то трябва да се огледате за дом някъде другаде.
САЩ попада под номер 18 в класацията за най-добрите държави за отглеждане на деца, като над него са много държави от Европа, Канада и Австралия.

Най-добрите държави за отглеждане на деца

Обичайно на върха на класацията са Дания, Швеция и Норвегия.

“Тези страни дават щедър отпуск по бащинство и отпуск по майчинство, предлагат безплатно предучилищно образование и имат добри системи за обществено образование“, обяснява  Дейдър Макфилипс, старши редактор на U.S. News & World Report. По-думите му САЩ е толкова назад в класацията заради безопасността. Именно в тази категория, Америка е на 32-ро място.

На четвърто място е Канада, следвана от Нидерландия, Финландия, Швейцария и Нова Зеландия, Австралия и Австрия. Великобритания попада под номер 11. България се подрежда на 42-ро място.

Кои са най-добрите държави като цяло?

Изследването на Best Countries Report е изключително голямо – то включва 73 нации, които са разделени по 65 различни показателя.

За четвърта поредна година най-добрата държава се оказва Швейцария. Канада се промъква на второто място следвана от Япония, Германия, Австралия и Великобритания. САЩ се озовава на седмо място и макар това да е по-добро класиране от миналата година, е по-зле от позицията им през 2016 г. - тогава е заемала 4 място. Тук България се класира на 58-мо място.

В категория за влияние и сила САЩ обаче заема първото място, но и пада драстично в една от най-важните класации – тази за вярата на народа.

"В Америка вече няма доверие. С 50% е спаднала вярата в САЩ откакто започнахме това проучване през 2016 година“, казва Макфилипс. Заради Brexit Великобритания също прави най-големият си спад.

В топ 3 на най-силните държави, разбира се, са Русия и Китай, а след тях се нареждат Германия, Великобритания и Франция.

В категорията за Качество на живот на гражданите водачи са Канада, Дания, Швеция, Норвегия и Австралия. България се класира на 35-то място.

А държавите, които са най-отговорни за човешките права, равноправието между половете и свобода на религиите са Швеция, Канада, Норвегия, Холандия и Дания. В тази категория България е на 36-то място.

След САЩ в категорията за държави с най-добро образование са Великобритания, Канада, Германия и Франция, като тук България е на 43-то място.

За пенсиониране най-подходящи са Нова Зеландия, Австралия, Швейцария, Испания и Люксембург. България е на 35-то място. А за жените най-добри са Дания, Швеция, Холандия,  Норвегия и Канада. България се нарежда на 30-то място.

Държавите, които са най-"зелени“ и отговорни към климата са Швеция, Швейцария, Финландия, Япония и Норвегия. Тук България е на 54-то място.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ха ха, това с Норвегия е някаква горчива ирония, нали?
147
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как къде сме ние?На опашката.И плюем ли плюем по първите.Само дето като бягаме вятърът духa срещу нас, на плюнките се лепят по нашите лица, а отпред нито ни знаят, нито се интересуват от нас.
146
13
 
22
 
! Отговори
фактите-допълнение преди 4 години
На запад за стоматолог-прегледа значи често хиляди евро и за дребен проблем. На запад-за преглед при педиатър, или какъвто и а е специалист чакаш в листа на чакащи. В норвегия-в осми клас учат това, което в България се учи във втори и трети клас. Образованието в норвегия е една занималня. Там не се учи. Не коментирамеме, и че могат да ти вземат детето. Полово равенство-в българия момчета и момичата са заедно , и еднакво третирани в училищата. България е номер едсно в атзи класация!
145
12
 
27
 
! Отговори
фактите преди 4 години
Най-добрата държава за гледане на деца е България. 2 години отпуск по майчинство-няма никъде по света. В САЩ няма отпуск по майчинство. Там жените или се връщат на работа на четвъртата седмица(капитализъм-нико й не се вълнува как ще бъде хранено бебето), или напускат. Здравните осигуровки на деца-за сметка на държавата, детски градини на ниски цени. Безплатни предучилищни групи. Безплатно средно образование. Спешна помощ-безплатна(на запад-плащаш),детски стоматолог-достъпен. Педиатър-достъпен.
144
4
 
1
 
! Отговори
T. Foil H. преди 4 години
Повечето са местни камбани на родното правителство, с цел да покажат, как барнавет ни искали, ама не е така. Хитро е измислени. Знаят че ще реагираме така! И за теа ги пишат тея статии! Да се против им и да не бегаме!
143
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 156Ай п ся и това ... те и за в България, разни тpoлолота приказват, ме сами мутри и корупция и че и децата придавали наркотици, ама не е баш тай, нали?
142
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да уе ... ама кат защрака с пръсти детето и завика пода айдяяя става лошо. Аз лично, тогава бих зорлян го дал и ше излъжа родата, че умрялу, да не *** излага!
141
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАКВО ЛИ НЕ СЕ ПРАВИ ДА НИ ДОКАЖАТ, ЧЕ СА ДЪРЖАВИ ЗА ПРИМЕР - АМИ НЕ НЕ СА - С ДЖЕНДЕРИЗМА И ГЛОБАЛИЗМА СЕ ПРЕВРЪЩАТ В ДЪРЖАВИ В КОИТО УТРЕ ТУРСКО-АРАБСКИТЕ НАШЕСТВЕНИЦИ ЩЕ СИ ПОИСКАТ ВЛАСТТА, ЗАЩОТО ЩЕ СА МНОЗИНСТВО. БЕЛИТЕ НЕ МОГАТ ТАМ ДА РАЖДАТ. ТОГАВА ЗА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СТАНЕ ТЕЖКО ЗАЩОТО И ОТ ЗАПАД ЩЕ СМЕ ЗАОБИКОЛЕНИ ОТ ИСЛЯМСКИ ДЪРЖАВИ И КОЙ ДА НИ СПАСЯВА - РУСИЯ. ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ.
140
5
 
20
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
Норвгия, да но не съвсем! Представете си, че сте пристигнали от България и живеете и работите легално. Детето ви ходи на детска градина и съвсем случайно се оплаква на учителката, че мама го наказва в къщи. Идват и без всякакво предупреждение ви вземат детето и въобще не ги интересува, дават го на попечители, които не знаете дори кои са!
139
6
 
16
 
! Отговори
Rock of ages преди 4 години
В Норвегия са останали едва 25 % хетеросексуални семейства, а останалите от LGBT общността са измислили коварни начини да се сдобият с деца чрез социалните.... Нападнаха и нас чрез Закона за Социалните услуги и там са залегнали същите определения за насилие над дете, които вече се разпространяват за обучение на персонала в детските градини...
138
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До лъжаКат ней слушал, така ... то и мене тай *** наказваха и ся слушам ... оххх, трябва д абягам, че ще разберат, че съм излязал от мазето и няма да ни дадат филия с шоколад за 35ия ми рожден ден другата седмица ... бягамЛукулулулаааааа
137
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами Норвегия е доста силна натовска държава, няма и помен от русофилия там.Само дето има манифестации на хира веещи чарвени знамена със сърп и чук, а преди 50-60 години имаше и Сталинисти, които вярваха на пропагандата ...
136
5
 
26
 
! Отговори
Лъжа преди 4 години
Поредната платена джендърско-гайска статия! За тези в информационно затъмнение- А.Брейвик е "плод" точно на тази система- отвлечен като дете от родителите си, даден на приемно семейство, многократно изнасилван от тях. Даван и на комшиите да се гаврят с него като дете! Впоследствие-изперква и избива 92 души в младежки лагер. Тази система точно това цели- да отвлича деца, да се гаврят извратените с тях , да зомбира децата ! А сайтове за жълти стотинки тиражират гнусни лъжи на педерайгелите
135
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 148Застани оред една софийска гимназия и. И кажи от Иво, колко способни са панелните олъхиве, да си гледат децата?!?95% от учениците поя и се друсат ...
134
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира се,че е така.Само където на детето ще му трябва доста време да осъзнае на кой да вика мамо и на кой тате.Ако въобще се стигне до там де.
133
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако имаш Мерцедес, въртиш далаверкиби има мило наблизо, как да не си щастлив в беге? Ко ревете тука, не моа ВА разбера!!!
132
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много мнения за България, коита я очернят тотално. Кога ще заобичаме родината си? Няма да е скоро, защото родинат ни се разпада. За нас, тя е вече територия без значение, защито въпреки всички приказки, когато се родихме масово я напускаха и хулеха. Не знам само защо се въздържат да раждат деца. Чакат 35 тата си година за да родитеЗащото на 25 заплатите ни са по 500 лева и бачкаме по 11 часа на ден ...
131
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Антибългарската пропаганда като тази статия цели не да е добре за българските деца и да накаже родителите им които използват физичиско и психическо насилие, а да срине българщината! Неслучайно ни изкарва като неспособни да отгледаме децата си, хули църквата, учителите, тя посяга на това което е в нашето сърце и ни прави НАРОД. Аз съм отгледан в българско семейство и никой никога не ми е оказвал нито сянка на физическо и психическо насилие. Да отнемат дете от майка и да го дадат на хомоодвойкаПФУ
130
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Со станатоПиши на български уе!!!!
129
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 142Не знам пич ... кое е му е толкова доброто на България.... В Норвегия имат пише облечи с бранвета, Ок, ама кое му толкованхубавото на България вече? Преди 20-30 години, да, ама днес ...

Спонсорирани публикации