Смъртта на легендата от НБА Коби Брайънт потопи света в скръб

41-годишният Брайънт е двукратен олимпийски шампион с отбора на САЩ
27 яну 2020 08:55, Анисия Иванова
124
Смъртта на легендата от НБА Коби Брайънт потопи света в скръб
Снимка: YouTube

Американската баскетболна легенда Коби Брайънт и 13-годишната му дъщеря Джана са сред деветте души, загинали при катастрофа с хеликоптер край град Калабасас, предградие на Лос Анджелис късно вчера

41-годишният баскетболист е пътувал с частния си хеликоптер, когато машината се е разбила заради лоша видимост в района и е избухнала в пламъци. Шерифът на окръг Лос Анджелис заяви, че няма оцелели.

41-годишният Брайънт е петкратен шампион в НБА, играл за "Лос Анджелис Лейкърс" през цялата си 20-годишна кариера и се счита за един от най-великите играчи в историята на баскетбола.

Той е двукратен олимпийски шампион с отбора на САЩ. Сред постиженията му е и титлата "най-ценен играч в НБА”, с която е удостоен през 2008 г. Той се оттегли от активна спортна дейност през април 2016 г. Брайънт печели награда „Оскар“ за най-добър късометражен анимационен филм през 2018 г. за „Скъпи баскетбол” – петминутен филм, базиран на писмо до любимия му спорт, написано през 2015 г.

Катастрофата на хеликоптера в хълмовете край градчето Калабасас беше потвърдена първо от TMZ и „Los Angeles Times”.

След като смъртта на баскетболната легенда беше потвърдена спортисти, политици, артисти, звезди от шоу бизнеса изразиха скръбта и почитта си към баскетболиста.

Минута мълчание прекъсна много баскетболни срещи в САЩ.

Брайънт беше почетен и на церемонията за връчване на наградите „Грами” , която се провежда на стадиона на „Лейкърс” в Лос Анджелис.

“В момента всички изпитваме ужасна тъга”, каза водещата Алиша Кийс.

„Защото по-рано днес Лос Анджелис, Америка и целият свят изгубиха герой. Ние буквално стоим тук с разбити сърца в дома, който Коби Брайънт построи“.

НБА излезе с изявление, в което казва, че е “опустошен от трагичната смърт на Брайънт и дъщеря му Джана”.

„В продължение на 20 сезона Кобе ни показа какво е възможно, когато един изключителен талант се смеси с абсолютна преданост към победата“, се казва в съобщението.

Националният съвет за безопасност на транспорта, съобщи че катастрофиралият хеликоптер е модел „Sikorsky S-76B” и заяви, че изпраща екип, който да разследва инцидента.

Полицията е помолила хората да стоят настрана от мястото на катастрофата, за да не пречат на разследването, макар че хиляди фенове на загиналата звезда се насочиха към лобното му място, носейки цветя, баскетболни топки и негови снимки, съобщи БГНЕС.

Брайънт и Джана са летели с хеликоптера към баскетболен мач, в който Джана е трябвало да играе.

“Семейството на НБА е опустошено от трагичната смърт на Коби Брайънт и дъщеря му Джана”, написа комисарят на НБА Адам Силвър.

“Коби ще бъде запомнен най-вече с това, че вдъхновяваше хората по целия свят да вземат баскетболна топка и да се състезават, достигайки максимума на възможностите си. Беше щедър с мъдростта, която бе събрал и виждаше като своя мисия да я споделя с бъдещите поколения играчи, а особена радост му доставяше да предава любовта си към играта към Джана”, добави Силвър.

Брайънт и съпругата му Ванеса имат още три дъщери – Наталия, Бианка и Капри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
4
 
6
 
! Отговори
Г. Сомов преди 4 години
Доста мъгливо беше тази сутрин. А този с всичките си пари не успя да плати на пилот с сертификат на инструменти. Опитвал се е да намери 101 в мъглата и се джаснаха в джендема. Жалко за загиналите деца.
57
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм в траур, днес няма не отидох на работа. За утре ще видя, ако успея да се посъвзема, ще ида - няма как
56
7
 
6
 
! Отговори
Реално преди 4 години
никой не му пука на дyдyкa.Само разни евроатлантици куткудякат и бръщолевят нелепости и измишльотини.Превъзнасят се мааааалко повечко отколкото трябва и си придават важности.То пък и какво ли да очакваш от евроатлантици.
55
1
 
1
 
! Отговори
крокозавър преди 4 години
Кофтикус.
54
1
 
1
 
! Отговори
Александр Овечкин преди 4 години
Он был легендой баскетбола и всего мира. Это тяжелая потеря, приводит The Athletic слова Овечкина. Я знал его лично. Коби всегда хорошо ко мне относился. Мы встречались с ним три или четыре раза, он всегда узнавал меня и жал мне руку.а сега понимали!?
53
2
 
12
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Много е лошо това което станало ,жалко за него за детето и другите !Но Днес ,не го поднасяайте тъй,че целият свят е потопен в скърб...просто просто ... .
52
1
 
4
 
! Отговори
до 54 преди 4 години
Е, не може всички да сме с толкова изтънчени маниери и безупречно възпитание като тебе.То ако остане ти да оценяваш, ще излезе, че трябва да те направим генерален секретар на ООН.Поне...
51
8
 
1
 
! Отговори
А М И Н преди 4 години
Убиха го масоните като куче го утрепаха заедно с една маса народ невинни. Вижте, че всички собственици на отбори в НБА са евреи? Да не мислите че ей така всеки може да стане супер звезда? Защо не *** Дънкан да е най-великия или Винс Картър, или пък Макрейди =? Кой реши, че К.Б. от Л.А. ще е 'суперзвездата на нашето време'? Те го издигнаха (масонската ложа) , те го и свалиха (за съжаление в буквален смисъл)
50
7
 
7
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Жалко за пича :( Злобните бедни расисти са пак недоволни... Нищо ново.
49
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
27 януари да се обяви за ден на траур в България от днес нататък.Да не се учи и да не се работи на този ден всяка година в чест на великият баскетболист!
48
8
 
11
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
животът е кратък, днеска си тук, утре не. живейте, бъдете добри и научете че торбите с пари не могат да купят време, щастие и любов. а кобито и да плачем и да не плачем нема да го върнем. да скърбим за някакъв непознат дето не знае че съществуваме го намирам за малко странно. па и той не е като да не си е отживял. жалко за децата на борда, лека им пръст на всички.
47
11
 
13
 
! Отговори
redordead преди 4 години
Велик спортист, а коментарите по-долу само показват защо държавата ни е на това дередже - пъкна масово с оскотяли индивиди...
46
8
 
14
 
! Отговори
Даааам... преди 4 години
Аз предлагам евоатлантическите му фенове да му издигнат паметник на центъра на София със свои пари, щом е толкова известен, важен и безценен.Даже два, за всеки случай, ако нещо стане с първия...
45
15
 
12
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 4 години
Кой е тоя бе? Не съм чувала,не го познавам и не ме интересува. Каква е тая"мода" непознати личности да ги величаят или да скърбят за тях по "нашите" медии.
44
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почивай е мир, Великане! Коби въодушевяваше няколко поколения с играта си и с всичко извън терена.Тук из коментарите може да видите колко първобитен и *** народ сме.
43
2
 
0
 
! Отговори
сф преди 4 години
сас
42
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано не е вярно, но и състезателят по пинг понг Джун Джан бил загинал. На 99 години от старост. Ама май е вярно, щото къде кой срещна, всеки реве като карпатска мечка.
41
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако наистина чак па толко много "скърбяха" разните "дзвъзди", нямаше да се изтъпанчват къде ли не, та да ги видят повече хора, дето не са баш като тях големи дзвъзди.
40
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не му е виновен.Ако беше ходил, щеше да е жив.
39
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Велик баскетболист!Мир на праха му.

Спонсорирани публикации