Съветник на Ердоган заяви готовност за война с Русия, ще я "разчленят отвътре"

Отмъщението за събитията в Идлиб щяло да е ужасно
28 фев 2020 22:10, Елка Василева
1028
Съветник на Ердоган заяви готовност за война с Русия, ще я "разчленят отвътре"
Снимка: архив, БГНЕС

Съветникът на президента на Турция Месут Хаки, който е и член на президентската комисия по сигурността и външната политика, заяви, че неговата страна е готова да воюва с Русия, като отмъщението за последните събития в сирийската провинция Идлиб ще бъде ужасно. Това Хаки заяви по телевизия „Ал Хабер“, цитиран от Лента.ру.

По думите на Хаки Турция не е враг на Сирия, Ирак, на кюрдите или арабите. „Ние с тях сме братя. Ние сме тук, така че брат да не убива брата“, отбеляза той. Хаки добави, че Москва върви по неправилен път и е изгубила доверието на Анкара.

Съветникът заяви също така, че Русия, в която живеят 25 милиона мюсюлмани, „ще бъде разчленена отвътре“, цитира изданието „Ахвал“ част от негови думи в Twitter.

“В миналото сме се сражавали с Русия 16 пъти, ще направим това отново, нашата мъст ще бъде ужасна“, посочи Хаки.

Още по темата

Потребители на социалната мрежа пишат обаче, че обикновено Турция е губила войните. 

С тези думи Хаки реагира на информацията за смъртта на 33 турски военни в сирийската провинция Идлиб по време на обстрел от страна на сирийските сили вечерта на 27 февруари. Други официални лица от Турция засега не се коментирали думите му.

През нощта срещу 28 февруари Турция нанесе ответни удари по позиции на сирийците в Идлиб. Сирийските военни са изгубили комплекси „Бук“ и „Панцир“, 23 танка, също толкова полеви и самоходни оръдия, както и пет хеликоптера.

От руското министерство на отбраната заявиха, че турските военни са попаднали под обстрел, тъй като са се намирали сред бунтовници, настъпващи срещу позиции на сирийската армия и не се предали своите координати. В отговор Турция заяви, че ударите по позициите са били нанесени въпреки координирането на действията с Русия.

В резултат на настъплението си през януари-февруари сирийската армия превзе почти половината от зоната за деескалация в Идлиб и остави зад себе си турските наблюдателни пунктове. Това възмути Анкара и турският президент Ердоган заяви, че ако към края на февруари сирийската армия не се изтегли зад линия на постовете, то турската армия ще започне военна операция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1028
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
724
8
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
турция е пътник.
723
8
 
6
 
! Отговори
Касапин преди 4 години
Турците са загубили дрон и са свалили два Су24 ...(дрона и едното Су са потвърсени с видео има пленени пилоти ) Тасс и Турскот МО потвърдиха
722
13
 
6
 
! Отговори
Прясно преди 4 години
Две Су 24 са заминали корбан .Поне за едното е сигурно показаха го заедно с пленените пилоти ...
721
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия сме я били ...и Турция го е правила няколко пъти за Византия и Монголите да не говорим че там си е гавра с блатная ))) и до сега пишат на Български
720
42
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
русия е искуствена държава и реално нищо друго освен блатата на московия не е тяхно тъй че рано или късно ще се разпадне
719
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След два дена са 102 години от капитулацията на русия пред България ...
718
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сащ + Канада са по големи по площ от русия Като ще сравняваме тъй че не го мисли Нато )))
717
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма атеисти в окопите ...
716
21
 
4
 
! Отговори
Касапин преди 4 години
до в.... Тия потребители явно не са чували за Прудския комфуз на Петър 1 Кримската война двете изгарянуя на масква от Кримските Герей ПСВ ( там впрочем и Бг бие русия след Два дена има и годишнина ) ....
715
7
 
7
 
! Отговори
Касапин преди 4 години
Турция и Русия са воювали поне 16 пъти реално повече ( зависи как смятаме и походите на Кримското ханство над 40 са а два пъти и москва са изгаряли ) тъй че рунд пореден и едните и другите бая бой са яли абе кютек да има продаваме пушки )))
714
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
отживелица е ссср факт . а религийте ги има от хиляди години и ще ги има още хиляди Факт
713
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Между турция и русия винаги ще има война!!!! Защото турчина е полицай или аскер а руснака е силен бандит мафиос. Представете си полицай и бандит на едно място!!! В случая със убитите турски войници- турция е сигурен че бандита не умее да държи контрола над кучето си асад. Затова ще плати цена кучето, а вие тука проганьовци както винаги ще ядете калая
712
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Религиите са отживелица.
711
2
 
17
 
! Отговори
до Ястреб Османлията преди 4 години
Прав си за съвременното християнство , но не си прав, че кръста и Христовото учение ще бъде погубено .Все едно да кажеш, че Христос ще бъде победен и погубен, нещо, което се опитаха да направят още в зората на християнството и опитите продължават, но всички знаем какъв ще е крайния резултат.
710
4
 
34
 
! Отговори
Гаро преди 4 години
След заканите на този тъпурски "диплодомат" получих много големи хемороиди от смях. Турчин погледни на картата Русия и я сравни с Нато и Европа барабар с Туркие и си направи трезва оценка.
709
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да кажем, че са я започнали.През 2019-та турците са върнали над 100 руски летовници в ковчези. Някои от тях без вътрешни органи.Никога преди не е имало толкова много починали.
708
3
 
38
 
! Отговори
в преди 4 години
"Потребители на социалната мрежа пишат обаче, че обикновено Турция е губила войните."Да резултатът е 14:1 за Русия.
707
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Приятелят на Бойко, Тики иска част от Сирия ето така се прави империя. Да се напомни на тоя турски г, з че в турция има близо над петдесет процента кюрди.....
706
7
 
60
 
! Отговори
Някой преди 4 години
При една война между Русия и Турция, от Турция ще остане само един светъл и топъл спомен.Много много светъл и много много топъл спомен.
705
10
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма държава в света , която след война с Русия да не е станала по - ниска от тревата. Германци, шведи, французи , монголи( даже сега пишат на кирилица ) , японци, турците многократно. Но те явно забравят и искат напомняне.

Спонсорирани публикации