Съветник на Ердоган заяви готовност за война с Русия, ще я "разчленят отвътре"

Отмъщението за събитията в Идлиб щяло да е ужасно
28 фев 2020 22:10, Елка Василева
1028
Съветник на Ердоган заяви готовност за война с Русия, ще я "разчленят отвътре"
Снимка: архив, БГНЕС

Съветникът на президента на Турция Месут Хаки, който е и член на президентската комисия по сигурността и външната политика, заяви, че неговата страна е готова да воюва с Русия, като отмъщението за последните събития в сирийската провинция Идлиб ще бъде ужасно. Това Хаки заяви по телевизия „Ал Хабер“, цитиран от Лента.ру.

По думите на Хаки Турция не е враг на Сирия, Ирак, на кюрдите или арабите. „Ние с тях сме братя. Ние сме тук, така че брат да не убива брата“, отбеляза той. Хаки добави, че Москва върви по неправилен път и е изгубила доверието на Анкара.

Съветникът заяви също така, че Русия, в която живеят 25 милиона мюсюлмани, „ще бъде разчленена отвътре“, цитира изданието „Ахвал“ част от негови думи в Twitter.

“В миналото сме се сражавали с Русия 16 пъти, ще направим това отново, нашата мъст ще бъде ужасна“, посочи Хаки.

Още по темата

Потребители на социалната мрежа пишат обаче, че обикновено Турция е губила войните. 

С тези думи Хаки реагира на информацията за смъртта на 33 турски военни в сирийската провинция Идлиб по време на обстрел от страна на сирийските сили вечерта на 27 февруари. Други официални лица от Турция засега не се коментирали думите му.

През нощта срещу 28 февруари Турция нанесе ответни удари по позиции на сирийците в Идлиб. Сирийските военни са изгубили комплекси „Бук“ и „Панцир“, 23 танка, също толкова полеви и самоходни оръдия, както и пет хеликоптера.

От руското министерство на отбраната заявиха, че турските военни са попаднали под обстрел, тъй като са се намирали сред бунтовници, настъпващи срещу позиции на сирийската армия и не се предали своите координати. В отговор Турция заяви, че ударите по позициите са били нанесени въпреки координирането на действията с Русия.

В резултат на настъплението си през януари-февруари сирийската армия превзе почти половината от зоната за деескалация в Идлиб и остави зад себе си турските наблюдателни пунктове. Това възмути Анкара и турският президент Ердоган заяви, че ако към края на февруари сирийската армия не се изтегли зад линия на постовете, то турската армия ще започне военна операция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1028
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
684
10
 
45
 
! Отговори
Турски Аскер преди 4 години
Вай Аллах аман аман! Зор има. Каква война яваш я ваш, че ще има по нас сеир кютек от бабаит руснак.
683
9
 
56
 
! Отговори
Знайко преди 4 години
А,бе, Турция чий го дири в Сирия, бе???
682
7
 
28
 
! Отговори
ФАКТИ преди 4 години
Цяла западна Европа А посмали малко. Нереде Стамбул Нереде Брюксел? НАТО страда от мозъчна смърт ФАКТ! Защо? Цащото има замразени конфликти вътре Турция Гърция о.Кипър, България - Турция, Одрин Солун са българска земя, Сърбия - Косово. Ако турците започнат война с някой то ние и гърците ще ги оглозгаме.
681
54
 
7
 
! Отговори
НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ преди 4 години
ЗАД ТУРЦИЯ , ЩЕ ЗАСТАНЕ ЦЯЛА ЗАПАДНА ЕВРОПА И САЩ, БАРАБАР С ИЗРАЕЛ!ТАКИВА СА ДОГОВОРИТЕ ОТ НАТО!ПРОСТО ЩЕ ИЗИГРАЯТ НА РУСИЯ "ВТОРИ АФГАНИСТАН"!КОВИД-19...СЪЩО ЩЕ ПОМОГНЕ ХА,ХА,ХАААААААААА..ЗАЩОТО ВЕЧЕ Е В ИРАН!
680
8
 
5
 
! Отговори
Джони преди 4 години
до ЧебурашкаБраво, повече българи като теб трябват на майка България!
679
14
 
39
 
! Отговори
Ха ха ха преди 4 години
Леле ако почне война между Русия иТурция българите ще се включим на страната на Русия и ще си върнем Одрин и Солун а може и Босфора да стане наш. А пък Турците нека се осланят на чл.5 ние имаме да си връщаме гърците също няма да им простят!
678
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турчина направи като храни kуче да те лаe. Толкова си може дребнавото човече.
677
8
 
35
 
! Отговори
Тт преди 4 години
Айде де те руснаците само чакат повод да изпарят *** и Константинопол отново да стане християнски!
676
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция пали и участва чужда гражданска война, а после се оплаква!
675
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Чебурашка, вярваш ли си на всичките измишльотини дето ги пишеш???? Ти си много повpeдeн бе човек!!! Верно едно време не успяха да промият чак толкова мозъците на хората, чудя се сега как успяват???
674
4
 
38
 
! Отговори
Киртаци преди 4 години
Айде сега, Турция, без някой да я кани, вкарала свои войници на чужда територия, пък се сърди, че някой ги обстрелва. То бива бива наглост ама това е типична турска свръхнаглост. Някакви изживявания за величие имат турците, с които скоро трагично ще се разделят. Смятайте турската лира, тази година - още 50% надолу! Неспасяеми са, а тръгнали да воюват навън!
673
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано по-скоро приключат със североазиатската империя на злото!
672
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай Ердо,Не си търси белята, че ще вкараш и нас в беля.По-добре седнете и се разберете чрез преговори.
671
3
 
6
 
! Отговори
факт преди 4 години
и кам я империята!?
670
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Турция не е враг на Кюрдите ние с тях сме братя!" най-големия виц!
669
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде откога я чакаме тази война, истинаха ми пуканките.
668
3
 
49
 
! Отговори
История преди 4 години
Турската империя с векове се е гаврила със сирийците. Не мисля че искат да им помагат. Това все едно дани помага на нас...
667
1
 
31
 
! Отговори
Отмъстители преди 4 години
Турция : Ще отмъстим за убиването на нашите отмъстители които отидоха в Сирия да отмъстят за убиването на турските войници отишли там да отмъстят за убиването на отмъстителите ни ..... и така цели 16 пъти .От анадолските пастири войници не става, ама за това пък са пр*ости, лесно се насъскват от чорбаджиите си и са много . п.с Това беше май поредното отмъщение за проваления от кюрдите бизнес на зетя на Ердоган търгувал успешно и на далавера петрол срещу оръжие с ислямистите в Сирия
666
10
 
15
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
До Чебурашка/// "Не ми пробутвай присъдите от народния съд. Преди него сте избили над 40 000 без съд и присъда""Хайде стига ,нима толкова малко.Я, колко по-атрактивно звучи цифрата 400 000 или пък още по-неолиберално и демократично звучи цифрата 4 000 000.То толкова няма починали,но ако трябва всички починали ще бъдат обявени за разстреляни ,даже и такива ,които не са родени.Я изтеглете още една магистралка и ще докарате цифрата до десетки милиони
665
4
 
25
 
! Отговори
Чапай преди 4 години
Като сте готови, започвайте. Само да знаете,че и аллах няма да ви помогне. " а дано е хаерлия"

Спонсорирани публикации