Битката за живот в една германска болница: COVID-19 е непредсказуем!

Медиците не знаят каква терапия да приложат, как да облекчат пациентите си
13 апр 2020 21:00,
53

Александра Веб и колегите й се грижат за пациенти в интензивно отделение в болница в германския регион Хайнсберг. Това е един от най-тежко засегнатите германски региони.

Тук битката с COVID-19 е битка за живот.

"При пациент в интензивно отделение трябва да си постоянно подготвен, че може да се случи нещо лошо. Смятам, че тази болест е непредсказуема", обяснява Александра Веб, главна медицинска сестра в интензивното отделение пред DW.

За сестрите от отделението 6-мата болни носят 20 часа извънреден труд седмично, но нищо от това не може да гарантира, че всички ще оцелеят.

"Не знаем каква терапия да приложим. Имаме си работа с изцяло нов вирус. Даваме всичко от себе си, но понякога това просто не е достатъчно", признават медиците.

Близки и роднини нямат достъп до пациентите, което допълнително тормози и тях, и медицинския персонал.

Александра Веб и колегите й от интензивното отделение имат авариен план за действие в случай, че постъпят повече пациенти, за да са готови, Защото сега от тях има нужда повече, отколкото когато и да било.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
0
 
! Отговори
От Германия преди 4 години
До ххРепарации те гонят бе *** ,Германия отдавна си платила всичко двойно, тройно и петорно. Живея до едно малко летище, което по принцип е само за частни самолети(Есен)и всеки ден кацат множество самолети( медицински) с тежко болни пациенти които се разпределят по университетските клиники в околността. По вестниците писаха че са от Италия и Франция...
48
1
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 години
@6Колко са всичко приетите от Италия?ПП. Говорейки за финансова отговорност, германия да си плати репарациите от ВСВ, както България отдавна стори.
47
1
 
0
 
! Отговори
От Германия преди 4 години
Освен това от седмици Германия приема тежко болни пациенти от Италия и Франция...
46
1
 
0
 
! Отговори
От Германия преди 4 години
От какъв *** Германия да носят отговорност ,че години наред в Италия, Испания, България масово се краде и всичко е в пипалата на октопода наречен mafia. В болницата в която работя в северна вестфалия се поддържа контингент от 10% свободни легла в случай ,че стане изведнъж наплив на заболели и за този контингент от 10% легла, които стоят свободни ,но в готовност болницата получава от държавата по 550 евро на ден.
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дойче изпърделе и изсраделе- най-фалшивия новинарски сайт!
44
0
 
2
 
! Отговори
Много тъп народ преди 4 години
До Анонимен 46 - АЗАбе, че сте *** - *** сте, ама и рано ставате.
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой ли ще забогатее от обедняването на народа?
42
1
 
3
 
! Отговори
всичко е бизнес! преди 4 години
До ВИРУСЪТ е пратен отКойто си има парички - лекуват го всички!
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе прокуратурата кога ще почне да работи и противодейства на разпространяващите излишна паника? Или й е поръчано да ги пази? Това вече да не е официална държавна политика?
40
5
 
8
 
! Отговори
Адолф преди 4 години
Как не ви е срам! Ако крадливите правителства на Италия Испания(и България)бяха си усвоили средствата от фондовете по предназначение а не за луксозни къщи джипове любовници за милиони и многоооо бяло това нямаше да се случи!злобен и много завистлив народ сме и си заслужаваме съдбата!!
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Битката за живот в една германска болница: COVID-19 е непредсказуем!-------------COVID-19 е в пъти по-слаб от събратята си SARS и MERS (този е с до 70% латентност!!!), но е мнооого коварен!Търси слабото място в организма ви (всеки човек има такова, дори младите) и атакува имено там!!!А, дори и да оздравеете никой не може да предвиди какви ще са последствията които ви е нанесъл след време!Пазете се!!!!
38
3
 
17
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
В миналото имахме сравнително добра фармацефтична промишленост, която почти разтурихме, не без нелоялна конкуренция от Запад. Днес в времената на Пандемия някои управляващи започват да разбират колко е опасно да не произвеждаш почти нищо в страната си, и което е по-лошо, да нямаш ресурсите и потенциала да организираш производство. Ми купете си от Запад, ще кажат атлантиците. Да ама сега оттам не продават. Парадоксално, но това от което се неуждаем в момента се предлага единствено на Изток. Мдаа
37
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Covid вярват хора, които получават информация единствено от главните медийни канали, които пък са нищо повече от канали за пропаганда.
36
5
 
12
 
! Отговори
ВИРУСЪТ е пратен от преди 4 години
БОГ, за да се види, че ЕС е един празен пърдеш, истински помагащите държави са Русия, Китай и Куба. Останалите са егоисти и да има как да ти вземат и последния залък, както на нас Канадски и компании ни ограбват златото, а Американските централи ни изцеждат и последните левчета + 5 000 000 000 лева за стари тенекии, коитозасега уж през 2027 година щели да дадат. БОГ да ги накаже!!!
35
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Испания, където съм свидетел на мащаба на трагедията, и от 1 месец слушам всеки ден как върви епидемията, мога да кажа, те не получиха никаква помощ от Германия. Помня как чакахме всички самолетите с китайски помощи, как въздишахме по блокираните доставки на маски и респиратори, как се мобилизираха възрастни хора да шият маски и т.н Германия просто няма право да се изкарва жертва. Нямам представа защо и дали смъртността там е такава, но трябва да имат уважение към жертвите на другите
34
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И последно - тук не става въпрос за Русия, не смейте да го изкарвате на русофобия. Италианците казаха, че са се молили на чуждите посолства някой да им помогне, защото са били отчаяни. И Русия и Китай са помогнали с каквото могат. Но за да се стигне до това италианците да просят помощ, значи положението е било ужасаващо и никой в ЕС не е искал да им помогне. Това е официално известна информация, това казват самите италианци. Или какво, ще чакат помощ от хиляди км, вместо от съседа? Смешни сте
33
4
 
15
 
! Отговори
@31 преди 4 години
Както казах, спрете се с тая пропаганда. Дори в тая статия пише,че болниците са празни. Или какво, Италия и Франция ще предпочетат да избират кой да не интубират? Изобщо не ми се пише, вярвайте си, но Италия и Испания са дълбоко наранени от случилото се, и това ще остави много дълбок и грозен белег. Колкото и Германия да се напъва с пропагандата, за радост в момента има много живи свидетели на случилото се. И те няма да забравят скоро. Дори Бойко с изненада установи, че тестове в ЕК НЯМА.
32
3
 
11
 
! Отговори
факти преди 4 години
Забелязахте ли отделението и тънката пропаганда и фейк в заглавието!Германските болници наистина не са претоварени,напротив.Сега лекари призовават изплашените пациенти да започнат да посещават кабинетите и болниците.Тук има стандарти за здраве и работно време,които се спазват.Всяко отклонение за тях е претоварване.Сестра ми работи в голяма болница,те и без корона са претоварени и липсва персонал.Меркел обаче не обръща внимание.
31
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако си следяла пресата - Германия предложи свои болници много преди руснаците да идат в Италия, за да им дезинфекцират улиците. Защото те друго не правят. Нито са занесли аспиратори, нито маски.Германия предложи свои болници на Италия и Франция. Те се намират в Южна Германия, но са сравнително далеч от Италия. Затова сега там са настанени болни предимно от Франция.
30
5
 
12
 
! Отговори
@29 преди 4 години
Съгласна съм, че животът на хората е еднавко ценен навсякъде. Но Германия не е съгласна. И просто не им прави чест изобщо да се обаждат. Ако имаше справедливост, нещата щяха да се развият по друг начин, така че сами да опитат от това на което подложиха Испания и Италия. Да се молят на Китай и Русия за помощ, защото в ЕС няма кой да им помогне. И когато получиха помощ, изведнъж Германия сети, че могат да вземат болни от Италия. За което Италия ще си плати.Направо не е истина колко са лицемерни.

Спонсорирани публикации