Кристиан отказвал да говори за катастрофата, в която уби Милен Цветков

Може би 22-годишният шофьор е загубил съзнание за миг
Обновена: 22 апр 2020 08:09 | 22 апр 2020 07:00, Нели Христова
114
Кристиан отказвал да говори за катастрофата, в която уби Милен Цветков
Снимка: БГНЕС

След като бил задържан, 22-годишният Кристиан Николов, който помете колата на журналиста Милен Цветков, отказал да дава обяснения за катастрофата, пишат от "24 часа". Приятелката му, Симона Цветкова, също отказвала да говори. Тя била в шок, но после я убедили, че е в интерес на всички да разкаже какво е станало.

"Прибра се вкъщи, не е спала цяла нощ", обяснили нейни близки. Момичето е разпитано в понеделник, но засега е следствена тайна какво твърди, че е видяла.

Симона и Георги Иванов - синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, са били в джипа "Ауди Q 7", който се вряза в в колата на Милен Цветков - "Субару Форестър" към 18 ч в неделя.

Двамата бяха задържани в понеделник. Във вторник бяха обвинени, че са затаили истината за престъплението, на което са станали свидетели. Разследването ще се води от Софийската районна прокуратура. Наказанието, което предвижда законът за тях, е до 6 месеца пробация или глоба от 100 до 300 лв.

Георги Иванов е напуснал местопрестъплението след катастрофата. Симона не е избягала, но има съмнения, че в началото е опитала да премълчи фактите. Другата опасност за тях е в хода на разследването де се установи опит за лъжесвидетелстване.

Симона и Георги са сред 8-те свидетели, разпитани за катастрофата за по-малко от 2 дни. Показания пред разследващите полицаи дали няколко мъже, които работят около мола, до който става катастрофата, мъж от близка автокъща и още 2-ма души. Повечето заявили, че не са видели удара, а само са чули силен трясък "като от бомба". Някои говорели за два удара, което вероятно се дължи на факта, че една от колите се е спряла в мантинелата.

Засега е категорично установено, че аудито е ударило спрялата кола на Милен Цветков отзад и че спирачен път няма.

"Това говори за 2 неща - че Кристиан не е видял нито колата отпред, нито червения светофар. Счел е, че пътят си е негов. А може това да се дължи на наркотиците", каза експерт. Не е изключено заради липсата на спирачен път защитата да поддържа версията, че Кристиан за миг е изгубил съзнание, защото му е прилошало или е задрямал. Най-вероятно обаче адвокатите ще изложат тезата си, след като станат готови няколко експертизи. Водеща за разследването е комплексната - с участието на екип лекари, инженери и специалисти по автомобилен транспорт, която трябва да опише в детайли механизма на удара и пораженията. За изготвянето ѝ ще бъде необходим поне месец. За да бъде назначена, първо трябва да има официално заключение от аутопсията.

Категорично е установено, че Кристиан е употребил наркотици, тъй като още след задържането той е дал кръв. Изследването показва наличие на марихуана и на амфетамин.

Кристиан ще бъде отведен в Софийския градски съд днес по искане на прокуратурата да му бъде наложен 72-часов арест. По делото има двама наблюдаващи прокурори, разследаването се следи от апелативната и върховната прокуратура.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъжесвидетелката не спала цяла нощ. Ами мислила е как на отърве надупчената си физиономия от делото и да изкара и другите невинни
84
2
 
14
 
! Отговори
Бунтар преди 4 години
Разберете, с писане в интернет няма да се случат нещата. Време е да се организираме по някакъв начин и да започне саморазправа. Например съда пуска някой индивид, като този на снимката. След месец-два той и/или съдията бива причакани някъде в тъмното. Режат се я крайник, я глава. Според заслугите... Следващите сами ще искат да ги вкарат в затвора!!
83
1
 
3
 
! Отговори
Нафарфорий преди 4 години
Спокооооо...Сега адвокати и " доктори " ще изкарат ,че на 22 години това из.род.ч.е ими 22 земни и още толкова инзвънземни болести....и затова е " загубил съсзнание".Амфитамини...марихуана....глупости,детето се лекува и това са част от съставките на медикаментите ,които приема....Я пробите ще изчезнат,я мастити доктори ще се изходят в негова защита....както казваше един покоен мой професор - "...правдата в БГ правосъдието ,колеги и на магарето между краката...*** я търси...."
82
0
 
6
 
! Отговори
Андрес преди 4 години
Не е спала от амфетите
81
1
 
4
 
! Отговори
До 79 преди 4 години
Какви глупости говориш бе ей! Комплесарче. Я ходи да си злобееш другаде. Нищо общо няма материалното състояние тук. Всякакви с и излизат и се събират. Вчера някакви дрипльовци по анцузи и с кола сапунерка за 1000 лява бяха насядали. Че и лайкове насъбрал. Само завистливи комплексари сте се насъбрали. Дай ви да псувате и обвинявате другите. Уайки. Заради такива като вас ги има гореспоменатите бо клуци.
80
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този мъж е пробвал мощността на колата си. В поведението му няма нищо случайно! Абсолютно преднамерени действия. Терорист, решил да окървави Великден! Само късметът е спасил пешеходците на пътеката.
79
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
това е УБИЙСТВО!
78
0
 
6
 
! Отговори
българи преди 4 години
Катастрофа и трагедия е едно, А това е не е нито едното, това е УБИЙСТВО!
77
0
 
7
 
! Отговори
ААА преди 4 години
Този да не се мъчи да се изкара невменяем ?
76
0
 
37
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Миличкият той - загубил за миг съзнание или задрямал за миг и пропуснал светофара.Защо ли е задрямал за миг? - може би предишните две вечери е изкарал като доброволец във Пирогов помагайки на болните от корона вирус или тежко ранени хора и не е спал 48 часа като лекарите? Или пък по простото и по достоверно обяснение - напушил се е със ганджа и за да не заспи се е надрусал със амфетамини. Знам ли аз - вие какво ще кажете?Лошото е, че спонсорката на БСП ще хвърли всичко за да го оттърве.
75
8
 
16
 
! Отговори
До: 79 преди 4 години
Много удобно ни подхлъзнаха разни фейсбук активисти и псевдожурналисти към разделение - понеже сега няма как да спорим за селяните и гражданите, хванахме другата сладка дъвка - бедни и богати. И понеже повечето не сме богати, веднага се настървихме. Не, драги/драга, децата на обикновените хора също не си стоят вкъщи. Събират се на групи без маски и пият бира с ред бул и искат да се сближат с богатите, за да има и за тях от "готиното". Празни погледи на гояма част от едно изгубено поколение.
74
0
 
16
 
! Отговори
Отказвал да.. преди 4 години
...говори за някакви си глупости, като смъртта на някакво си нещастно журналистче? Ми, право е момчето, има си други приоритети в живота, защо от полицията го насилват с дреболии?
73
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименне само гербаджийски. Убиеца е син на бизнесдама от БСП-дясна ръка на големия спонсор на БСП и олигарх от БСП. В случая това няма значение, важното е да не допуснем корумпирани прокурори и следователи да заметат доказателствата, корумпирани съдии да оневинят убиеца/ майка му и спътниците му/ с решение обосновано на "вътрешното им убеждение", корумпирани вещи лица и свидетели, които да изкривят фактите, платени журналисти и психолози вменяващи вина на всички с цел да оневинят убиеца.
72
0
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
тоя досущ прилича на рома, убил журналистката от Русе. Само дето тоя сега *** му има бая кинти и глейте сеира на държавата. стига с тоя коронавирус, искаме справедливост! искаме го у затвор барабар с макята, лъжкиня и престъпница и тя
71
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ще обесни един наркоман?Какво питат журналистите глупости ,задават глупави въпроси.В ареста там да отива и без коментари.Какво да казва и и рома който уби журналистката от Русе.Убийците в затвора завинаги.Демокрацията е АНАРХИЯ.
70
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
I HAVE A DREAM!!! Мечтая да живея в диктатура, но не от ленински или африкански тип.Диктатура в която:1. Мамини келеменца, извършили такова "дребно" престъпление, да отиват по най-краткия път в трудови лагери2. Всички да обичат диктатора и режима3. Полицията да има големи правомощия и всички да треперят от нея. Полиция, която винаги стига до истината4. Кърлежът наречен Народно събрание да е разпуснат, партиите - забранени5. Всички да имат работа, а тия които не искат да работят - по най-краткия път в трудови лагери6. Да не заключвам вратата си заради точка 37. Ромите да са по
69
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
I HAVE A DREAM!!! Мечтая да живея в диктатура, но не от ленински или африкански тип.Диктатура в която:1. Мамини келеменца, извършили такова "дребно" престъпление, да отиват по най-краткия път в трудови лагери2. Всички да обичат диктатора и режима3. Полицията да има големи правомощия и всички да треперят от нея. Полиция, която винаги стига до истината4. Кърлежът наречен Народно събрание да е разпуснат, партиите - забранени5. Всички да имат работа, а тия които не искат да работят - по най-краткия път в трудови лагери6. Да не заключвам вратата си заради точка 37. *** да са
68
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Децата на обикновените хора си стоят вкъщи, а това БОГАТО РАЗГЛЕЗЕНО ХЛАПЕ фучи с луксозната си кола и убива хора!!! Дайте сега да го съжеляваме че МОЖЕ да му е станало лошо...
67
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
има си начини да го накарат да говори но явно сме прекалено либерални да тия методи, ще му дадат 3г условно макс вече всичко и нагласено , главния прокурор се скри като мишка и ни звук ни стон
66
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Кристияне излезте с твойте приятели, ето ви пари правете каквото си искате, и имаме една задача за вас, проследете този автомобил и като прецениш и го чукни от зад да го сплашиш малко, и не се притеснявайте после най-много да ви дадат по новините, ама ще ви оправим не се притеснявай наши хора сте пък и ние държим държавата в ръцете си нали знаете, айде отивайте да се забавлявате и да не забравиш за задачката"

Спонсорирани публикации